Responsive Menu
Add more content here...


Povestea dramei de la Buciumi, în urma căreia un copil 14 de ani a murit înecat

by Mihai POP
0 comment 15 views
A+A-
Reset

Amănunte zguduitoare de la tragedia petrecută marți seară pe un lac de acumulare situat între comunele Buciumi și Horoatu Crasnei. Victima care mai avea încă trei fraţi – și-a găsit sfârşitul în apa tulbure a lacului amenajat de un cetăţean din Buciumi, după ce muncise toată ziua ca să îşi poată întreţine familia, având în vedere că tatăl său decedase de vreo trei ani


La doar 14 ani, Paul era deja unul dintre stâlpii familiei, după ce tatăl său a murit acum vreo trei ani. Cum în casă trebuiau să mănânce cinci suflete – adică mama şi cei patru fraţi, el şi fratele său mai mare mergeau prin sat la muncă, ca şi zilieri. Aceasta, cu atât mai mult cu cât familia lor nu era una prea înstărită.

Altfel spus, copilăria lui Paul a fost una cu greutăţi şi nu prea fericită. Şi în această săptămână, alături de încă un prieten, puştiul din Buciumi plecase la fân de luni dimineaţa la un consătean ce avea teren undeva lângă drumul ce face legătura dintre comunele Buciumi şi Horoatu Crasnei, într-o zonă mirifică. Probabil că aceasta a fost şi motivul pentru ca proprietarul pământului să amenajeze acolo o baltă…

Luni şi marţi, cei doi zilieri împreună cu proprietarul şi fiul său au adunat fân, iar apoi l-au făcut baloţi.

După ce au terminat treaba, cei doi adolescenţi s-au dus la baltă să se spele și să se răcorească puțin.

Dacă prietenul său a sat pe mal, Paul a intrat în apă, deşi nu ştia înota. Copilul s-a trezit într-o apă de peste 3 metri adâncime şi a intrat la fund ca un buștean.

Din câte se pare, proprietarul şi fiul său au intrat în apă şi au încercat să îl salveze. Pentru câteva secvenţe, aceştia l-au prins, dar copilul s-a zbătut şi chiar a încercat să îi tragă la fund şi pe salvatori. La un moment dat, însă, victima a dispărut de pe luciul apei.

Îngroziţi, oamenii au sunat la 112, astfel că la ora 18.51, Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei a fost solicitată să intervină. La faţa locului au ajuns pompieri militari, dar şi echipaje de la poliţie şi de la ambulanţă.

“Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei a fost solicitată să intervină pentru a găsi o persoană dispărută într-un lac de agrement aflat între localităţile Stârciu şi Buciumi. După aproximativ o oră de căutări cu ajutorul bărcii, copilul a fost găsit, însă din nefericire era decedat”, se arată într-un comunicat emis de ISU Sălaj.

Aşadar, Paul şi-a găsit sfârşitul la doar 14 ani.

“Îl ştiam pe Paul. Deşi era de cetăţenie rromă, Paul era un copil harnic şi corect. Muncea să facă bani. Este dureros ce s-a întâmplat. E îngrozitor să afli că un copil de 14 ani s-a înecat. Tragedia de la Buciumi ne-a îndurerat pe toţi. Atât cât ne permite legea, şi noi vom susţine financiar familia în aceste momente grele”, a declarat Ioan Eugen Lazăr – primarul comunei Buciumi, pentru Ştiri din Sălaj.

În final, să precizăm că Paul va fi înmormântat vineri, la Buciumi.

 

You may also like

Leave a Comment