Responsive Menu
Add more content here...


PERFORMANŢĂ: Juniorii U17 de la SCM Zalău au câştigat play-off-ul din Seria a VIII-a şi s-au calificat în optimile campionatului

Cu două etape înaintea finalului de play-off, formaţia antrenată de Marius Muntean şi-a asigurat primul loc în play-off, reuşind o victorie categorică în deplasarea de la Academia Partium Satu Mare. Cum ocupanta locului secund, FC Bihor Oradea a pierdut în această etapă, diferenţa dintre primele clasate este acum de 8 puncte, iar zălăuanii se pot deja pregăti pentru fazele eliminatorii ale competiţiei

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 149 views
A+A-
Reset

La SCM Zalău, juniorii republicani au început să emită pretenţii în ultima perioadă. Anul trecut, juniorii U19 antrenaţi de Alexandru Pop aveau să câştige seria şi să se califice în fazele eliminatorii, totodată reuşind un parcurs notabil şi în Cupa României.

În acest sezon a venit rândul juniorilor U17 antrenaţi de Marius Muntean să bifeze o performanţă notabilă. Chiar dacă nu au avut un obiectiv atât de măreţ, zălăuanii au reuşit să câştige play-off-ul din Seria VIII-a şi să se califice în optimile campionatului naţional.

Această performanţă a fost reuşită cu două etape înaintea finalului de play-off. SCM Zalău a putut sărbători calificarea după victoria categorică de sâmbătă, când s-a impus cu 6 – 0 pe teren celor de la Academia Partium Satu Mare. Tot la Satu Mare, dar pe terenul celor de la LPS a evoluat şi FC Bihor Oradea, ocupanta locului secund, care a pierdut surprinzător, astfel că SCM Zalău nu mai poate pierde prima poziţie având în momentul de faţă un avantaj de 8 puncte.

Cât despre jocul de la Satu Mare, SCM Zalău nu i-a acordat nicio şansă adversarului. Chiar dacă sătmărenii au avut primele ocazii, cei care au marcat au fost elevii lui Marius Muntean, care până la pauză au tranşat partida, scorul după prima repriză fiind 0 – 4!

Cristian Iacob a marcat primele două goluri pentru SCM Zalău, iar recitalul a fost continuat de Vlad Naghiu, care a marcat de trei ori în partida de la Satu Mare. Ultima reuşită i-a aparţinut lui Dragoş Indrieş, care a marcat pentru 0 – 6.

”A fost un joc controlat în totalitate de echipa noastră, iar pe lângă cele şase goluri am mai avut ocazii bune. Nu pot decât să-i felicit pe jucători. Este o performanţă frumoasă, pentru că am evoluat într-o serie puternică, cu echipe bune. Băieţii şi-au dorit şi mă bucur că au reuşit, findcă acest obiectiv de a câştiga seria nu l-a trasat nimeni, noi l-am impus. A fost dorinţa copiilor. Sper să avem un parcurs cât mai lung în fazele eliminatorii”, ne-a declarat antrenorul Marius Muntean.

În ultimele două etape din play-off, SCM Zalău mai joacă la FC Bihor Oradea şi pe teren propriu cu Unirea Dej, partide în care formaţia zălăuană se va putea pregăti pentru faza optimilor de finală, programată în data de 28 aprilie.

În aceste meciuri voi da şansa să joace şi jucătorilor care au evoluat mai puţin, dar vom pregăti şi jocurile din fazele eliminatorii. Chiar dacă suntem calificaţi, nu vom trata superficial jocurile. Sunt mulţumit de jucători, de parcursul pe care l-am avut şi de faptul că au fost serioşi. Au venit la antrenamente, nu am avut probleme cu disciplina şi chiar pot spune că este o generaţie de excepţie pe care o are acum SCM Zalău la juniori. În mod normal, câţiva dintre ei ar trebui să facă pasul la echipa mare în următoarea perioadă. Asta depinde şi de ei, dar dacă vor fi la fel de serioşi, cu siguranţă că vor reuşi câţiva dintre ei să ajungă mai sus”, este de părere tehnicianul juniorilor U17, Marius Muntean.

Tot sâmbătă au evoluat şi juniorii U19 în deplasarea de la Academia Partium Satu Mare. Formaţia antrenată de Alexandru Pop a pierdut la o diferenţă de două goluri şi a rămas pe locul 3 în play-out.

Academia Partium Satu Mare – SCM Zalău 0 – 6 (0 – 4)!

Au marcat: Vlad Naghiu (3), Cristian Iacob (2) şi Dragoş Indrieş

 

 

You may also like

Leave a Comment