Responsive Menu
Add more content here...


Patrik Bolduţ, “sultan” la Istanbul!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 21 views
A+A-
Reset

Elevul lui Sergiu Carp a reuşit să câştige turneul în proba de dublu, alături de David Cercel. În proba de simplu, Patrik a ajuns până în semifinalele competiţiei


După succesele de pe plan naţional, Patrik Bolduţ îşi propune să participe la cât mai multe turnee internaţionale. A câştigat un Tennis Europe la dublu, în Ungaria, iar la finele săptămânii trecute şi-a trecut în palmares încă un turneu, la Istanbul, Turcia.

La începutul acestui an, Patrik a cucerit medalia de argint în Irlanda. După acea performanţă, puştiul pregătit de Sergiu Carp a câştigat Circuitul Naţional de la Bucureşti. La finele săptămânii trecute, Patrik Bolduţ a reuşit un nou rezultat bun.

Tenismanul sălăjean a participat la un Tennis Europe în Istanbul. A fost cel mai puternic turneu la care a participat, fiind de categoria I. Patrik a avut o comportare foarte bună şi a reuşit să câştige proba de dublu, alături de David Cercel. 

Pe tabloul de simplu, puştiul minune al tenisului sălăjean a ajuns până în semifinale. În primul tur, Bolduţ a trecut de turcul Efe Kara (6 – 0, 6 – 0). Pentru ca în următorul tur să treacă de Denis Baskin (7 – 5, 6 – 0). În turul al treilea, elevul lui Sergiu Carp s-a impus cu tunisianul Youssef Labassi, scor 6 – 3, 6 – 2.

A ajuns în faza sferturilor de finală, unde Patrik a avut din nou o comportare foarte bună. Tenismanul sălăjean l-a întâlnit pe indianul Kiarash Sadeghizeidi, de care a trecut în două seturi, 6 – 3, 6 – 1. În semifinale, Bolduţ s-a duelat cu turcul Mehmet Toprak Ercin, sportiv care în sferturi a trecut de David Cercel, partenerul de dublu al lui Patrik.

Din păcate, şi parcursul lui Patrik a fost oprit de sportivul din Turcia. Însă, Bolduţ urcă din nou pe podium la un turneu Tennis Europe la simplu, după performanţa din Irlanda.

Câştigător la dublu

Dacă la simplu a ocupat locul 3, Patrik Bolduţ, alături de David Cercel au avut cea mai bună comportare pe tabloul de dublu. Cei doi au trecut în două seturi, în primul tur, de o pereche din Turcia. 

Bolduţ şi Cercel au trecut cu 6 – 0, 6 – 1 şi în faza următoare de o altă pereche din Turcia, care a beneficiat de primul tur liber. În sferturi, românii s-au duelat cu Kuzey Bayrak şi Arman Dubreuil (Turcia-Franţa), câştig de cauză având Bolduţ şi Cercel, scor 6 – 0, 6 – 0. Pentru un loc în finală , perechea şi-a continuat parcursul perfect şi s-a impus şi cu Darius Dorin – Iosif Volchak.

În finală, Patrik Bolduţ şi David Cercel au avut şansa să-şi ia revanşa în faţa lui Mehmet Ercin, sportivul care i-a eliminat pe tabloul de simplu. Erci a făcut pereche cu un alt turc, Karem Genc.

Însă, românii au fost prea puternici pentru perechea turcă. Astfel, Bolduţ şi Cercel s-au impus în trei seturi la Istanbul, în faţa perechii din Turcia.

You may also like

Leave a Comment