Responsive Menu
Add more content here...


Patrik Bolduţ, Diana Tănăsescu şi Ilena Benescu, cei mai buni sportivi ai Sălajului în 2021!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Puştiul minune al tenisului sălăjean, alături de tânăra speranţă a boxului de la CSM Zalău au avut cele mai bune rezultatele pe parcursul acestui an, acumulând cele mai multe puncte în competiţiile importante. Astfel, cei doi sunt la egalitate, pe locul 1, în clasamentul celor mai buni sportivi ai judeţului la probele olimpice. Ilena Benescu ocupă primul loc în topul celor mai buni sportivi ai judeţului la probele neolimpice


La fel ca în fiecare an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj întocmeşte clasamentul celor mai buni sportivi din judeţ.

În utlimii ani, DJST a întocmit două clasamente, câte unul pentru probele olimpice, respectiv neolimpice. În acest an, pe lângă sportivii din cele două clasamente, se vor acorda şi diplome de merit anumitor sportivi şi antrenori sălăjeni cu rezultate foarte bune în anul 2021, precum şi premii speciale pentru tinerele talente din judeţ.

În ceea ce priveşte clasamentul sporturilor olimpice, în acest an avem, în premieră, doi sportivi pe locul 1. Este vorba despre Patrik Bolduţ, puştiul minune al tenisului sălăjean, şi Diana Tănăsescu, tânăra speranţă a boxului sălăjean.

În acest an, Patrik Bolduţ se poate lăuda cu titlul de vicecampion naţional la dublu, dar şi cu câştigarea a două Circuite Naţionale, precum şi cu prezenţa în finală la alte două Circuite Naţionale. Totodată, puştiul a reuşit să urce pe podium şi la Masters-ul organizat la Academia lui Rafael Nadal, fiind şi selecţionat în lotul naţional al României. Deşi are doar 11 ani (va împlini 12 ani în 2 ianuarie), iată că performanţele obţinute de puştiul de la ACS Sergiu Carp Tennis Club sunt suficiente pentru a fi pe locul 1 în topul celor mai buni sportivi ai Sălajului.

Tenismanul împarte prima poziţie cu Diana Tănăsescu, o sportivă în care antrenorii secţiei de box de la CSM Zalău îşi pun mari speranţe că poate câştiga o medalie olimpică în 2028.

Pugilista se află pe drumul cel bun, iar în acest an a reuşit să câştige medalia de aur atât la Campionatul Naţional de junioare, cât şi la Cupa României. Mai mult, sportiva se mândreşte şi cu un loc 5 obţinut la Campionatul European. Tănăsescu mai are în palmares şi două Campionate Naţionale, precum şi două Cupe ale României, câştigate în perioada 2019 – 2020, când era cadetă.

În ceea ce priveşte situaţia clasamentului sporturilor neolimpice, după ce anul trecut, pe locul 1 s-a clasat Elias Rad, în acest an, artele marţiale revin la putere, primele două poziţii fiind ocupate de două sportive de la CS Terra Kid Zalău. Pe locul 1, cu cele mai bune rezultate în acest an se află Ilena Benescu, în timp ce Iulia Cliţan ocupă locul 2. Podiumul este completat de culturistul Elias Rad şi karateka Cristian Duţă, tot de la CS Terra Kid Zalău.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 15 decembrie.

You may also like

Leave a Comment