Responsive Menu
Add more content here...


O şcoală din Sălaj a fost distrusă de furtună

by Eduard FARCAS
0 comment 6K views
A+A-
Reset

Şcoala Primară din Lupoaia a fost distrusă de o vijelie care recent a lovit comuna Creaca. Autorităţile locale au început deja demersurile pentru reabilitarea clădirii


În ultima perioadă, şi în judeţul Sălaj natura s-a dezlănţuit, iar comuna Creaca a fost sub avertizare meteorologică de cod ROŞU de vreme rea.

Ca urmare a vijeliilor din ultima vreme, Şcoala din Lupoaia a fost distrusă. Cel mai grav a fost afectat acoperişul clădirii.A fost însă blocat şi acesul în incinctă. Din această cauză, administraţia locală a luat decizia de a moderniza clădirea.

Din Lupoaia fac zilnic naveta spre şcoala din Creaca peste 30 de elevi.

Şcoala din Lupoaia urmează a fi modernizată în întregime şi apoi dată iar în folosinţă, astfel încât elevii din sat să nu mai fie nevoiţi să facă naveta.

 

“Trebuie să vedem şi părţile negative. Cu natura nu ne putem pune. Am fost sub avertizare de cod roşu de vrem rea, iar atunci când a fost vijelie în comună, acoperişul şcolii a fost complet distrus. Abia se putea intra în clădire. Am început lucrările de reabiltiare a acoperişului, apoi vom începe să modernizăm restul clădirii”, ne-a declarat primarul comunei Creaca, Eugen Terec.

Şcoala din Lupoaia a fost înființată în anul 1850 iar în 1876 se consemnează că aceasta avea deja un local propriu, până atunci cursurile desfășurându-se într-o casă închiriată. În 1899 se construieşte o clădire nouă. Clădirea actuală datează din perioada interbelică.

You may also like

Leave a Comment