Responsive Menu
Add more content here...


Naţionala de minifotbal a României, vicecampioană europeană!

by Călin ONICAŞ
0 comment 14 views
A+A-
Reset

Reprezentativa noastră a pierdut finala Campionatului European din Ucraina în faţa campioanei mondiale – Cehia, dar rămâne cu satisfacţia de a cuceri medaliile de argint într-un sport de echipă, ceea ce a devenit un lucru rar acum pentru ţara noastră


Putem spune că România este una dintre specialistele din minifotbalul de pe bătrânul continent, mărturie stă cele şase titluri europene cucerite în primele şase ediţii consecutive ale Campionatului European.

Sigur, între timp, şi alte ţări au început să pună accentul pe acest sport frumos, iar acest lucru se vede şi în numărul din ce în ce mai mare de echipe afiliate în forul european. În aceste condiţii,  şi concurenţa şi valoarea au crescut.

După ce în 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 şi 2015 România devenea campioană europeană, a venit un recul, astfel că  – în anul 2016 – “tricolorii” au fost eliminaţi de Anglia încă din faza optimilor de finală, pentru ca anul trecut să se claseze pe locul 4.

Cu un antrenor nou – Marius Mitu, dar şi cu un lot competitiv, reprezentativa noastră a revenit în prim-plan la ediţia din acest an a Europenelor, programate în Ucraina.

Cu patru victorii clare în faza grupelor, România a fost singura echipă cu punctaj maxim după prima fază.

În fazele eliminatorii, elevii lui Marius Mitu au trecut de Muntenegru în sferturi (scor 2 – 0), dar şi de Kazahstan în semifinale (2 – 2; 3 – 1 d.l.d)!

În finala disputată sâmbătă seara la Kiev, faţă în faţă s-au aflat România şi Cehia, nimeni alta decât campioana mondiale şi – totodată – vicecampioana europeană la zi.

Deşi au terminat grupa pe locul secund, cehii au arătat de-a lungul Europenelor că au valoare şi experienţă, iar acest lucru s-a văzut şi în ultimul act al competiţiei.

Pe o ploaie torenţială – care a afectat jocul tacticizat al  “tricolorilor”, Cehia a zburdat şi a avea deja 2 – 0 pe tabela, după nici 10 minute de joc. Ai noştri au încercat să revină în joc, dar adversara a fost una robustă şi care nu a dat în niciun moment slăbiciune.

La pauză, s-a oprit şi ploaie, iar România a mai putut să-şi facă jocul. Au venit şi ocaziile de gol, unele chiar importante, dar golul a venit tot în poarta noastră. La 3 – 0, “tricolorii” au reuşit să înscrie golul de onoare, pentru ca cehii să închidă tabela.

S-a terminat 4 – 1 şi Cehia devine campioană europeană – în premieră – şi intră astfel pe o selectă listă de naţiuni care au reuşit să ridice deasupra capului cel mai preţios trofeu de pe bătrânul continent, alături de România, Kazahstan şi Rusia!

Felicitări depline merită, însă, şi reprezentativa noastră, care a cucerit medaliile de argint şi care a devenit vicecampioană europeană, arătând că minifotbalul din ţara noastră rămâne în prim-plan.

Mai mult, delegaţia română de la Kiev condusă de sălăjeanul nostru – Ioan Onicaş (preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România) – a reuşit să facă performanţă pe un segment în care România a decăzut de ani buni, sporturile de echipă!

Pentru tot ce au făcut la Campionatul European din Ucraina, jucătorii, staff-ul tehnic şi staff-ul administrativ merită încă o dată, FELICITĂRI!

Sponsori: Boromir, Fortuna Sports, Givova, AGI Construct şi Marstan Life Sport

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 22 august.

 


România: Florin Matache şi Cosmin Amarinei – Ionuţ Chirică, Mircea Popa, Traian Alecu, Toma Vincene, Răzvan Radu, Sebastian Vasile, Mircea Stupu – Radu Burciu, Gabriel Tănase, Florin Stelea – Ionuţ Meniţanu, Drăgan Paulevici şi Claudiu Vlad

Antrenor: Marius Mitu

Antrenor secund: Mihai Mihalache

Manager: Dan Ștefan Cojocaru

Director tehnic: Marian Lupu

Preşedinte: Ioan Onicaş


 

You may also like

Leave a Comment