Responsive Menu
Add more content here...


Multe semne de întrebare la CSS Zalău

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 15 views
A+A-
Reset

Directorul Dorian Faur încă nu ştie pe ce buget se va putea baza pentru acest an, cert este faptul că din cauza testelor pentru coronavirus, Clubul Sportiv Şcolar va participa cu un număr redus de echipe în Campionatele Naţionale


Nu trăim vremuri prielnice şi parcă ne îndepărtăm din ce în ce mai tare faţă de ceea ce consideram o normalitate până înainte de această pandemie nenorocită. Sportul amator este trecut pe linie moartă de mai bine de un an, la fel cum au fost şi competiţiile de copii şi juniori. Uşor-uşor, unele dintre competiţiile de juniori au revenit în prim plan, cum ar fi cele la handbal sau baschet. Nu în mod obişnuit, ci sub formă de turnee.

Însă, sub această formă, multe echipe de copii şi juniori se izbesc de o “realitate” mult prea costisitoare. Caz concret este şi la CSS Zalău, acolo unde costurile mult prea ridicate cu testările COVID-19 au făcut clubul să se înscrie la o singură categorie de vârstă la handbal feminin.

Junioarele II au participat la un turneu la Turda, turneu pentru care clubul a avut de plătit aproape 14.000 de lei, pentru cazare, bareme de arbitraj sau teste COVID-19.

Este o cheltuială care s-ar putea repeta în această săptămână când handbalistele de la CSS  Zalău participă la turneul al doilea. Însă, la finalul acestei luni se vor relua şi competiţiile juvenile la volei.

Directorul Dorian Faur şi-ar dori ca CSS Zalău să aibă echipă atât la juniori, cât şi la cadeţi şi speranţe, însă, deocamdată nu ştie pe ce buget se poate baza.

“Voi sta de vorbă cu Horea Giurgiu să vedem ce vom face. Iniţial am zis că vom participa cu speranţe, cadeţi şi juniori I, dar deocamdată nu avem un buget stabilit. Am trimis proiectul de buget în decembrie anul trecut şi aşteptăm un răspuns şi atunci vom şti mai exact ce putem face”, ne-a declarat Dorian Faur.

Cheltuieli mari cu testele COVID-19

Până în prezent, CSS Zalău a cheltuit aproape 14.000 de lei pentru turneul handbalistelor de la Turda. Urmează turneul al doilea, de la Baia Mare, unde cheltuiala va fi asemănătoare.

Dacă mergem un pic mai în spate, la Campionatul Naţional de lupte libere de anul trecut, Clubul Sportiv Şcolar a cheltuit alţi 14.000 de lei. Aceste sume sunt “astronomice” am putea spune pentru un asemenea nivel.

“La handbal a fost un sistem mai ciudat şi am fost nevoiţi să stăm o noapte în plus. Fiind cinci echipe la turneu, o echipă a fost nevoită să stea, printre care şi noi. Acelaşi lucru se va întâpla şi la turneul de la Baia Mare. Problema este că e vorba de aceleaşi echipe. Echipa care stă în prima etapă poate veni mai târziu la turneu, iar cea care stă în ultima etapă poate pleca mai devreme. Noi trebuie să cheltuim aproape 4.000 de lei pentru o zi în plus pentru că Oradea s-a retras din campionat”, spune Dorian Faur.

“Cu banii de pe un turneu, duceam tot campionatul trecut cu două-trei echipe”

Directorul de la CSS Zalău trage şi un semnal de alarmă asupra costurilor mult prea ridicate pentru acest nivel.

“Cu banii de pe un turneu, duceam tot campionatul trecut cu două sau trei echipe. Trebuie să ne gândim bine ce vom face. În ceea ce priveşte luptele libere, am decis să nu participăm cu echipele ci doar la individual. Dar, după cum spuneam, aşteptăm să vedem pe ce buget ne vom putea baza”, spune directorul de la CSS  Zalău.

You may also like

Leave a Comment