Responsive Menu
Add more content here...


Memorialul Marius Chechedi a luat amploare. 30 de echipe au participat la a doua ediţie

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 508 views
A+A-
Reset

Marius Chechedi ne-a părăsit mult prea devreme, dar memoria sa a fost, este şi va fii păstrată vie de către cei care l-au cunoscut, apreciat şi iubit pe fostul jucător de fotbal la Rapid Jibou, Luceafărul Bălan sau CS Crasna. Pentru a-i aduce un omagiu, foştii colegi, prin Asociaţia Generaţia ‘94 organizează Memorialul Marius Chechedi. În 2023 a avut loc prima ediţie, o primă ediţie reuşită care i-a îndemnat pe organizatori să continue în aceeaşi notă şi chiar să se autodepăşească în acest an. Astfel, la finele săptămânii trecute a avut loc ediţia a doua a competiţiei caritabile la care s-au înscris nu mai puţin de 30 de echipe, 24 la categoria Open şi 6 la categoria Old boys.

Deşi a fost abia a doua ediţie, competiţia a bătut orice record ridicând destul de sus ştacheta pentru anul următor. 18 echipe din Sălaj, 10 din Maramureş şi câte una din judeţele Cluj, respectiv Satu Mare s-au aflat la startul ediţiei a II-a.

Având în vedere numărul mare de echipe înscrise, competiţia din acest an s-a desfăşurat în două locaţii, atât în sala de sport de la Someş-Odorhei, unde a avut loc şi prima ediţie, dar şi în noua sala de sport din Jibou. Echipele au fost împărţite în grupe, două la Old boys şi opt grupe la Open.

Primele două clasate din fiecare grupă de la Open s-au calificat în optimi, de unde meciurile s-au desfăşurat în sistem eliminatoriu. Au fost meciuri spectaculoase, goluri frumoase şi partide decise la loviturile de departajare.

A fost o competiţie acerbă la categoria Open, iar echipele calificate din grupe au încercat să dea tot ce au mai bun pentru a avansa în competiţie. Au fost şi câteva meciuri dezechilibrate în optimi, în special la partida câştigată de Shishara Baia Mare cu Vulturii, scor 7 – 0. Diferenţă mare a fost şi la Regina Dacică cu OMG Team Baia Mare, 5 – 0 sau ACS Stranierii 2009 Cluj, 3 – 0 cu Venus Giurtelec. La polul opus au fost confrutările dintre Dia Guard şi 94 Generation, încheiat 2 – 0 şi Time Caffe cu San Lorenzo Şimleu, scor 1 – 0.

În sferturile de finală, toate meciurile au fost echilibrate, jumătate fiind decise la loviturile de departajare. Stranierii au trecut la limită de Regina Dacică şi tot la limită s-au impus şi băimărenii de la Shishara în faţa celor de la Pop Group.

Chieşd a trecut la loviturile de departajare de Bănişor-Peceiu şi tot după penalty-uri s-a calificat şi Time Caffe în dauna celor de la Dia Guard.

Shishara Baia Mare a fost prima echipă calificată în finală după ce s-a impus cu Stranierii 2009 Cluj, scor 2 – 1.

Pentru al doilea meci la rând, Chieşd s-a calificat la loviturile de departajare, eliminând Time Caffe, câştigătoarea de anul trecut. Jibouanii de la Time Caffe aveau să câştige finala mică cu Stranierii 2009, adjudecându-şi astfel medalia de bronz.

În schimb, în finala mare, Chieşd şi Shishara Baia Mare au încheiat la egalitate, scor 1 – 1 şi, a fost din nou nevoie de lovituri de departajare. Pentru a treia oară consecutiv, Chieşd s-a impus la loviturile de departajare şi a câştigat trofeul.

La categoria Old boys s-au înscris şase echipe, împărţite în două grupe a câte trei echipe fiecare, primele două avansând în semifinale. Someşul Jibou a fost marea câştigătoare a competiţie, după ce s-a impus în finala mare cu Prietenii.

La finalul competiţiilor a avut loc şi o festivitate de premiere la care au participat, alături de organizatori, preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal – Ioan Onicaş, viceprimarul oraşului Jibou – Vlad Paşcalău, dar şi membrii familiei Chechedi. Pe lângă echipele de pe podium, organizatorii au oferit şi câteva premii individuale la ambele categorii.

La Open, cel mai bun jucător a fost desemnat Raul Brînduşe (echipa Chieşd), iar cel mai bun portar a fost desemnat Dan Cudan (Shishara Baia Mare). Golgheteri au fost Alex Mărieş (Shishara Baia Mare) şi Răzvan Andronic (Stranierii 2009 Cluj), ambii cu câte 6 goluri. Tot la această categorie, Ciprian Tomşa de la Stranierii 2009 Cluj a fost desemnat cel mai bun conducător.

La categoria Old boys, cel mai bun jucător a fost desemnat Marius Muntean (Someşul Jibou) şi tot de la echipa câştigătoare au fost desemnaţi cel mai bun portar – Adrian Noţigan, dar şi cel mai promiţător jucător – Raul Porumb. Golgheterul competiţiei a fost Ciprian Roja (Someşul Jibou), cu 7 goluri. Premiul de cel mai experimentat jucător i-a revenit lui Alex Şerban (Prietenii), iar cel mai tehnic a fost desemnat Marcel Mureşan, de la aceeaşi formaţie. În fine, premiul de cel mai bun conducător la această categorie i-a revenit lui Bela Mario de la Atletic Mocira.

“A doua ediţie a “Memorialului Marius Chechedi” s-a încheiat la Jibou cu gala de premiere a echipelor câştigătoare, la care am avut onoarea de a participa alături de preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, Ioan Onicas dar şi a familiei Chechedi, greu încercată de pierderea lui Marius. În competiţie s-au înscris 30 de echipe, iar scopul acesteia a fost de a aduce un omagiu celui care ne-a fost prieten, coechipier şi camarad, Marius Chechedi, care mult prea devreme a părăsit această lume, în urma unui tragic accident de circulaţie produs în anul 2017.

Îi felicit pe această cale pe organizatori, colegii mei din echipa Generaţia ’94, Asociatiei Tinerilor Sălăjeni şi în special pe Vlad Ortelecan, împreună au dovedit încă o dată că prietenia trece dincolo de moarte şi care şi-au dorit să-şi amintească de fostul lor coleg, printr-un gest caritabil, deoarece sumele strânse vor fi donate unor familii aflate intr-o situatie grea!

Sunt profund convins că Marius, privindu-ne de undeva din ceruri, este mândru de ceea ce am realizat astăzi. Gesturile noastre de unitate şi apreciere pentru cel absent reprezintă o formă de recunoaştere a importanţei pe care oamenii dragi o au în vieţile noastre.

În încheiere, aş dori să vă mulţumesc tuturor pentru că v-aţi gândit la Marius şi pentru că aţi contribuit la succesul acestei competiţii. Fie ca amintirea lui să continue să ne inspire şi să ne motiveze în viitor”, a declarat Vlad Paşcalău.

O noutate pentru acestă ediţie a fost organizarea unei tombole cu premii speciale. Nu mai puţin de 500 de persoane şi-au achiziţionat bilete la tombolă. Organizatorii au pus la dispoziţie 15 premii diverse, printre care şi 4 tricouri originale de fotbal, două de la CFR Cluj (Cristian Manea şi Ciprian Deac) şi câte unul de la “U” Cluj (Dan Nistor) şi Poli Iaşi.

Pe lângă tombolă şi competiţiile de Open şi Old boys, asemănător cu Memorialul Radu Gog, la această ediţie a Memorialului Marius Chechedi a avut loc şi o licitaţie de tricouri. Mai multe tricouri din fotbal, handbal şi rugby au fost scoase la licitaţie pentru doritori.

Un tricou al handbalistei Cristina Neagu a fost cel mai licitat, în final fiind adjudecat de Cătălin Miclăuş contra sumei de 1.500 de lei. Pe locul secund a fost un tricou al fotbalistului Cristian Săpunaru de la Rapid, contra sumei de 1.000 de lei, adjudecat de acelaşi Miclăuş care a mai achizţionat şi un tricou al lui Chris Braun, tot de la Rapid, cu 700 de lei.

Contra sumei de 800 de lei au fost achiziţionate un tricou cu “U” Cluj purtat de Bogdan Vătăjelu (adjudecat de Cristian Paul Miclea) şi unul al lui Ciprian Deac de la CFR Cluj (adjudecat de Flavius Ilieş).

You may also like

Leave a Comment