Responsive Menu
Add more content here...


Campioana mondială revine în acţiune. România şi Ungaria se duelează la minifotbal

După ce a devenit campioană mondială, România revine în acţiune la finele acestei săptămâni când va disputa o dublă amicală împotriva naţionalei Ungariei, la Oradea

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 43 views
A+A-
Reset

După ce în anul 2023 a devenit campioană mondială la minifotbal, România are planuri mari şi pentru Campionatul European din acest an. “Tricolorii” au în palmares şase titluri europene şi au de gând să mai adauge un trofeu în vitrină la EMF Euro 2024, competiţie ce va avea loc între 1 şi 9 iunie, la Sarajevo, în Bosnia.

Însă, până atunci, Naţionala României dă startul pregătirior şi în acest final de săptămână va susţine două partide amicale, ambele în compania naţionalei Ungariei. Partidele vor avea loc sâmbătă şi duminică, la Oradea, pe Baza Sportivă Tineretului.

De altfel, acestea vor fi primele meciuri susţinute de “tricolori” după câştigarea titlului mondial.

Partida de sâmbătă, 23 martie, este programată de la ora 19.00, în timp ce duelul de duminică, 24 martie, va începe la ora 11.00.

Pentru această dublă, selecţionerul Virgil Bejenaru a convocat un lot de 17 jucători, zece dintre aceştia fiind campioni mondiali, în timp ce şapte iau contact în premieră sau aproape în premieră cu lotul naţional, după cum anunţă Federaţia Română de Minifotbal.

Să amintim faptul că România şi Ungaria s-au întâlnit şi la Campionatul Mondial de anul trecut, în semifinale, acolo unde România s-a impus cu 3 – 0. Ulterior, “tricolorii” au devenit campioni mondiali, iar Ungaria a câştigat bronzul.

Totodată, trebuie amintit faptul că unul dintre arbitrii care vor oficia la cele două partide este sălăjeanul Marcel Petrean, unul dintre cei mai apreciaţi arbitri din minifotbalul sălăjean şi chiar românesc.

Până la Campionatul European, România va mai luat parte la un puternic stagiu de pregătire, EMF Nations Games, în perioada 30 aprilie – 1 mai, la Podgorica, în Muntenegru. România este medaliată cu argint la ultimele două ediții de Campionat European, în 2018 și 2022, iar ultimul titlu european din palmaresul naționalei (6 titluri) a fost obținut în 2015, în Croația.


Pentru jocurile de pregătire de la Oradea din acest sfârșit de săptămână, antrenorul Bejenaru a convocat un lot de 17 jucători, după cum urmează:

Portari

1.Daniel Constantinescu (Tazmannschaft București)

2.Dragoș Nițu (Sam Vig CCM Bistrița)

3.Ionuț Neacșa (Nova Vita Târgu Mureș)

Jucători

1.Mircea Popa (Extratereștrii Bistrița)

2.Mircea Ungur (Nova Vita Târgu Mureș)

3.Gabriel Dumitrașcu (Chedra Tax Ploiești)

4.Raul Dumitrovici (Sam Vig CCM Bistrița)

5.Ciprian Timiș (RAAL Bistrița)

6.Vasile Pop (Sam Vig CCM Bistrița)

7.Saron Chirică (Old Boys București)

8.Alexandru Nechita (Luxury & Maria și Ion București)

9.Andrei Ferik (Bad Boys Oradea)

10.Viorel Șaim (Nova Vita Târgu Mureș)

11.Iulian Sîplăcan (Nova Vita Târgu Mureș)

12.Marius Ionescu (Sam Vig CCM Bistrița)

13.Sorin Acatrinei (Sam Vig CCM Bistrița)

14.Andrei Șumălan (Bad Boys Oradea)

Staff
Virgil Bejenaru – antrenor
Laszlo Klein – antrenor secund
Dan Cojocaru – manager general
Cristian Lupu – director tehnic
Mircea Trifan – magazioner


 

You may also like

Leave a Comment