Responsive Menu
Add more content here...


Iulie “fierbinte”: Sportul Şimleu şi Rapid Jibou se pot întâlni de 3 ori în doar două săptămâni!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 14 views
A+A-
Reset

Pe lângă meciurile din finala campionatului, programate pe 19 şi 26 iulie, cele două fruntaşe din Liga a IV-a se pot întâlni şi în finala Cupei, programată pe 11 iulie. Pentru asta, Rapid Jibou trebui să treacă în semifinale de Agronova Dragu, iar Sportul Şimleu de Dumbrava Gîlgău


Aşa cum era de aşteptat, campionatul Ligii a IV-a a fost îngheţat, decizia fiind luată în Comitetul Executiv al AJF Sălaj. În şedinţa de vinerea trecută s-a decis şi modalitatea de desemnarea a campioanei judeţului, iar varianta vehiculată în ultimele săptămânii a fost pusă şi în practică. Astfel, câştigătoarea Ligii a IV-a se va decide după o finală în “dublă” manşă, între Sportul Şimleu şi Rapid Jibou, primele două clasate, care în momemtul suspendării campionatului se aflau la egalitate de puncte.

S-au stabilit şi datele de disputare a celor două meciuri, turul fiind programat la Jibou, pe 19 iulie, iar returul la Şimleu, pe 26 iulie, ambele meciuri fiind programate de la ora 18.00.

“La nivelul Ligii a 4-a,campioana județului Sălaj se va desemna în urma unui joc de baraj tur-retur, între primele doua echipe din clasament,Sportul Șimleu Silvaniei  și Rapid Jibou. Jocurile se vor desfășura în data de 19.07.2020 (Jibou) și 26.07.2020 (Simleu Silvaniei) de la ora 18:00.Celelalte jocuri de la acest nivel se anuleaza”, se arată în comunicatul celor de la AJF Sălaj.

Sportul Şimleu şi Rapid Jibou se pot întâlni de trei ori în doar două săptămâni. Cele două rivale sunt angrenate şi în Cupa României, competiţie care nu a fost îngheţată şi continuă cu semifinalele programate pe 5 iulie. Rapid Jibou – Agronova Dragu şi Sportul Şimleu – Dumbrava Gîlgău sunt cele două meciuri programate în semifinale, astfel că Rapid Jibou şi Sportul Şimleu sunt favorite să acceadă în finala programată pe data de 11 iulie.

Dacă vor câştiga meciurile din semifinale, Sportul Şimleu şi Rapid Jibou se vor înfrunta prima dată în finala Cupei, apoi în finala campionatului.

“Este bine că vom avea jocuri înainte de finala campionatului cu Rapid Jibou, dar poate finala Cupei  era mai bine să aibă loc după finala de campionat, fiindcă în proporţii mari, tot Sportul Şimleu cu Rapid Jibou vor juca acel meci.Până la urmă este o finală, se pot întâmpla multe, gen cartonaşe roşii, accidentări, dar depinde cum se abordează acest joc. Pentru noi este mai importantă finala de campionat, dar ne dorim şi Cupa.  Era mai bine se se joace doar semifinalele nu şi finala Cupei înainte de cea din campionat. Este o părere de a mea. Sunt orgolii mari şi se pot întâmpla multe lucruri”, ne-a declarat George Zima, antrenorul de la Sportul Şimleu.

Rapid Jibou nu are obiecţii în ce priveşte disputarea jocurilor şi nu pare deranjată că ar putea juca mai întâi cu Sportul Şimleu în finala Cupei, înainte de finala campionatului.

“Este bine că vom mai avea meciuri oficiale înainte de finala din campionat. Meciurile din Cupă ne vor ajuta să ne intrăm în ritm. A fost greu de luat o decizie şi chiar nu m-aş pune în pielea celor de la AJF Sălaj. Ei ştiu cel mai bine cum au gestionat această situaţie, pentru a mulţumi pe toată lumea. Noi ne conformăm”, a spus Emil Ionaş.

Daniel Sabou: “Sper ca de la 1 iulie să fie permis şi fotbalul pentru amatori, pentru a nu fi nevoiţi să apelăm la un alt scenariu”

Sezonul 2019 – 2020 a fost îngheţat şi în fotbalul mic din Sălaj, excepţie făcând meciurile din fazele finale ale Cupei României, cât şi bătălia pentru titlul de campioană, care se va da între Sportul Şimleu şi Rapid Jibou, printr-o finală în dublă manşă.

Cum AJF trebui să comunice campioana la FRF până pe 27 iulie, alt scenariu era imposibil de pus în practică pentru finalizarea Ligii a IV-a.

“Scenariul pentru finalizarea sezonului 2019 – 2020 se va aplica doar dacă este posibilă organizarea competiţiilor sportive la datele stabilite de către AJF Sălaj, fiind aplicat doar în situaţia în care nu vor fi restricţii impuse fotbalului  amator, iar condiţiile impuse de Guvernul României referitoare la testarea jucătorilor, staff-ului tehnic, staff-ului medical, personalului de suport implicat, arbitri/observatori nu vor fi cerinţe obligatorii”, se arată în hotărârea Comitetului Executiv al AJF Sălaj.

“Sper ca de la 1 iulie să fie permis şi fotbalul pentru amatori, pentru a nu fi nevoiţi să apelăm la un alt scenariu. Poate era mult mai interesant un play-off între primele patru clasate, dacă autorităţile ridicau restricţiile mai repede. Având în vedere timpul care mai este la dispoziţie, atât se mai putea juca în iulie, până pe 27 când trebuie să comunicăm campioana. Sper să nu fie impuse alte restricţii şi să putem finaliza acest sezon aşa cum s-a decis în Biroul Executiv”, a spus Daniel Sabou – preşedintele de la AJF Sălaj.

 

You may also like

Leave a Comment