Responsive Menu
Add more content here...


Gabriela Olar și Cosmin Ardelean sunt candidații Dreptei Unite la alegerile locale din 9 iunie

by Stirile din Salaj
0 comment 33 views
A+A-
Reset

29 martie -Gabriela Carmen Olar, consilier local USR, intră în cursa electorală pentru Primăria Zalău, iar Cosmin-Vasile Ardelean, consilier județean USR, candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj.

Cei doi candidați vor să transforme orașul și județul prin valorificarea resurselor existente în această parte a țării, atragerea de investiții noi pentru mai multe locuri de muncă, construirea de străzi și cartiere moderne, amenajarea mai multor spații verzi, asigurarea unor condiții mai bune de viață.

”Șansa Zalăului pentru viitor, dar și a tuturor orașelor din România, o reprezintă păstrarea tinerilor acasă. Este clar că guvernarea actuală nu a găsit cheia către modernizarea țării în toți acești ani. Dimpotrivă!

În toate discuțiile cu oamenii, din calitatea de consilier local USR, dorința este mereu aceeași – condiții civilizate de viață, adică: străzi fără gropi și cu trotuare, mai multe spații verzi în cartiere, școli și spitale moderne, interacțiune rapidă și eficientă cu instituțiile publice, accelerarea sau, în multe cazuri, inițierea digitalizării pentru un oraș smart, dar și promovarea culturii, turismului și sportului. Amintesc și despre necesitatea sprijinirii afacerilor locale, dar și crearea de facilități pentru atragerea altor investitori.

Oamenii vor un oraș în mișcare! Putem lua exemplul unor orașe mici din Uniunea Europeană care, prin proiecte personalizate, nu doar că și-au întărit comunitatea, ci au devenit atractive și pentru locuitori din alte zone. Ne dorim să redăm încrederea zălăuanilor că putem face mai mult și mai bine. Am demonstrat acest lucru ori de câte ori am avut ocazia, la nivel național, dar și în țară prin primarii și aleșii noștri”, spune Gabriela Olar, candidatul USR la Primăria Municipiului Zalău.

Județul Sălaj se clasează pe ultimul loc în regiunea de Nord-Vest la aproape toate capitolele, iar obiectivul major al lui Cosmin Ardelean și al echipei sale este să schimbe acest clasament cât mai repede.

”După patru ani în funcția de consilier județean cunosc majoritatea problemelor. Este treabă multă de făcut și poate fi dusă la capăt lucrând împreună cu fiecare primar și lărgind dezbaterea publică. Viziunea mea pentru dezvoltarea județului are în centru sprijinirea comunităților locale pentru că avem resurse, trebuie doar să le punem în valoare.

Producătorii locali au nevoie de piață de desfacere și îi putem ajuta, printre altele, prin organizarea unor târguri periodice. Pentru antreprenori și investitori, parcurile industriale – mereu promise, niciodată finalizate – reprezintă o soluție, ca și îmbunătățirea infrastructurii. 

 În domeniul educației, pentru că sunt director de școală, îmi doresc mai multă grijă pentru toți elevii și de aceea propun o masă sănătoasă și pentru unitățile de învățământ care nu fac parte din programul național.

Nu în ultimul rând, voi continua să susțin transparentizarea și eficientizarea activității Consiliului Județean. La inițiativa USR, ședințele CJ sunt publice astăzi. Pentru viitor, susținem proiecte precum reorganizarea anumitor instituții subordonate sau montarea de GPS-uri pe mașinile acestora, proiecte prin care banii publici să fie cheltuiți doar în beneficiul cetățenilor”, precizează Cosmin Ardelean.

Cei doi candidați sunt susținuți activ și de conducerea USR.

“USR și Alianța Dreapta Unită susține candidații la Primăria Municipiului Zalău și la Consiliului Județean Sălaj.

Pentru Primăria Zalău candidează Gabriela Olar, profesoară, consilier local în actuala legislatură. O cunosc pe Gabriela din 2016, este un om care a construit pas cu pas în politică, este un om muncitor care a lucrat la proiecte de Hotărâre de Consiliu Local în toți acești ani și a învățat multe despre primărie.

La fel, colegul meu Cosmin Ardelean este tot dascăl. Avem doi dascăli, România educată poate începe cu adevărat de la Zalău și de la Sălaj. Cosmin Ardelean este acum consilier județean în CJ Sălaj și candidează la președinția Consiliului.

E timpul să scăpăm și de PSD și de PNL, mai ales că au devenit același lucru. Știu că există o mare dorință de a schimba lucrurile în Sălaj și în Zalău. Haideți să dăm încredere Alianței Dreapta Unită!

Mergeți la vot pe 9 iunie, votați Alianța Dreapta Unită pentru Europarlamentare, pe colegii noștri din Alianța Dreapta Unită la Primărie și la Consiliul Județean!” declară Cătălin Drulă, președintele USR.

 

Soluțiile Alianței Dreapta Unită pentru modernizarea României sunt prezentate pe platforma – https://dreaptaunita.eu/

***

Gabriela Olar, omul potrivit pentru funcția de Primar al Zalăului – ”Putem mai mult, facem mai bine.”

Gabriela Carmen Olar are 55 ani, este căsătorită și are un copil. Din anul 2022 deține prin concurs funcția de director la Palatul Copiilor Zalău și pe cea de profesor de fizică la Colegiul Național Silvania, din 1990. De asemenea este implicată în deciziile administrative, fiind consilier USR la Consiliul Local al Municipiului Zalău.

Gabriela Carmen Olar își desfășoară activitatea în mijlocul copiilor și vede frecvent cum tinerii aleg să plece din oraș după terminarea liceului. Cei mai mulți nu se mai întorc niciodată.  De aceea, principalul obiectiv este acela de a crea tinerilor condiții de secol XXI, astfel încât orașul natal să fie locul unde să își întemeieze familii, să aibă un job care să-i mulțumească sau să înceapă singuri o afacere.

Mai multe locuri de muncă, finalizarea infrastructurii, mai puține șantiere și mai mulți copaci, rezolvarea problemelor din cartierele mărginașe, modernizarea orașului prin digitalizare, toate acestea aduc tinerii acasă și bunăstare pentru întreaga familie.

 

Cosmin Ardelean, omul potrivit pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj – ”Împreună facem treabă.”

În vârstă de 35 ani, Cosmin Ardelean este căsătorit. În anul 2022 a fost numit prin concurs director al Școlii Gimnaziale Nr.1 Agrij, iar din mandatul trecut este consilier Județean din partea USR.

Cosmin Ardelean face parte din numeroase proiecte locale prin care își propune să transforme Sălajul într-un județ cu mai multe oportunități pentru locuitorii săi.

Refacerea infrastructurii și parcurile industriale sunt o soluție pentru noi locuri de muncă.

Pentru afacerile producătorilor locali care au nevoie de susținere să-și vândă produsele, cele mai la îndemână soluții sunt organizarea de târguri și înființarea unei platforme online de prezentare a produselor.

Profesor de carieră, Cosmin Ardelean este preocupat de binele fiecărui elev în parte și își dorește să crească performanța școlară și să implementeze programe mai incluzive pentru elevi.

Petrecerea timpul liber prin activități culturale și turistice reprezintă un alt capitol unde mai sunt multe de făcut în Sălaj – un teatru de stat, mai multe evenimente, punerea în valoare a obiectivelor turistice precum Grădina Botanică de la Jibou, Grădina Zmeilor sau Castrul Roman de la Porolissum prin crearea unor facilități în jurul acestora.

You may also like

Leave a Comment