Responsive Menu
Add more content here...


FOTO&VIDEO. Cristian Lupuţ, noul antrenor de la SCM Zalău: “Îmi place disciplina, îmi place să câştig. Eu vreau să implementez o mentalitate de învingător la Zalău”

by Călin ONICAŞ
0 comment 55 views
A+A-
Reset

Moment important la SCM Zalău. Echipa de fotbal a Primăriei a semnat vineri, 27 mai, contractele cu noul antrenor şi noul preparator fizic. Bihorenii Cristian Lupuţ şi Sergiu Moga au fost prezentaţi oficial în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc în această după-amiază la Stadionul Municipal. Cei doi îşi vor intra “în pâine” începând din data de 1 iunie

Incertitudinea de pe banca tehnică a Zalăului s-a încheiat. În cursul zilei de azi, Cristian Lupuţ şi Sergiu Moga au semnat cu SCM Zalău, primul ca şi antrenor, iar al doilea ca preparator fizic.

Angajamentele celor doi bihoreni vor intra în vigoare începând din data de 1 iunie. Cristi Lupuţ a fost prezent, însă, în tribune şi la partida de săptămâna trecută de la Satu Mare, urmând ca acesta să supervizeze şi ultima partidă din acest sezon, jocul de mâine de la Zalău cu Progresul Şomcuta Mare.

Săptămâna viitoare va fi numit şi antrenorul secund, el urmând a fi desemnat dintre cei patru antrenori angajaţi la club, Marius Muntean, Alexandru Pop, Cladiu Cornaci şi Laurean Flonta.

Cu aceştia, SCM Zalău va începe un nou drum, un drum dificil, în care obiectivul declarat va fi calificarea în play-off, însă “ţinta” clară este promovarea în Liga a II-a.

Marius Paşca:Cristian Lupuţ are un nume la nivel de Liga a II-a. Sperăm să venirea sa la Zalău să fie una de bun augur”

Marius Paşca – managerul secţiei de fotbal de la SCM Zalău – spune că împreună cu noul staff-tehnic se a căuta formula ideală pentru îndepinirea tuturor obiectivelor stabilite.

Am apelat la domnul Cristian Lupuţ datorită faptului că are un nume la nivel de Liga a II-a. Majoritatea meciurilor a antrenat la acest nivel. Are experienţa necesară împreună cu colegul său să ducă echipa la finalul sezonului regulat în primele patru locuri. Parcursul pe care l-a avut la nivel de Liga a II-a ne-a pus în postura de a-i face o ofertă. Azi s-a semnat contractul şi sperăm să fie de bun augur. Are tot sprijinul conducerii. Dânsul hotărăşte jucătorii care vor face parte din lot şi cei care vor veni.  Sunt jucători la care li se termină contractele, avem jucători care şi-au manifestat intenţia de a pleca din diferite motive. Totodată discutăm cu 5 – 6 jucători cu experienţă. La bugetul care îl oferim, condiţiile de antrenament şi tot ce înseamnă infrastructura sportivă, nu mai avem voie să ratăm obiectivul de locurile 1 – 4. În funcţie de ce se va întâmpla până în iarnă, ne propunem obiective mai îndrăzneţe”, a menţionat Marius Paşca.

După ce a ajuns cu Viitorul Târgu Jiu până în semifinalele Cupei României, Cristi Lupuţ visează departe şi cu SCM Zalău

Încă de la primul contact cu SCM Zalău, noul antrenor a ţinut să sublinieze că a venit la poalele Meseşului să construiească o echipă competitivă, cu care să se bată cu şanse mari la primele locuri. Cristian Lupuţ spune că negocierile au durat puţin, deşi el avea şi alte opţiuni. Bihoreanul spune că la SCM Zalău există condiţii foarte bune şi crede că aici se poate face performanţă.

Am avut şi alte opţiuni dar am preferat să vin aici pentru a pune umărul la formarea unei echipe. Trebuie să recunoaştem că ne aşteaptă multă muncă. Va fi nevoie de jucători, iar ceea ce va urma va fi o perioadă foarte grea pentru tot ce înseamnă SCM Zalău. Vreau să clădesc o echipă şi am experienţa asta în a forma echipe. Vreau să formăm o echipă competitivă, să ne batem la primele patru locuri, pentru că Zalăul merită acest lucru. Eu zic că am o experienţă bună la Liga a II-a.

Avem nevoie de jucători pe toate compartimentele

Aşa în mare avem nevoie de jucători pe toate compartimentele. Cea mai mare problemă este la nivel de juniori. La obiectivul pe care îl avem noi, diferenţa o fac juniorii. Avem nevoie să combinăm jucători cu experienţă cu jucători tineri. Trebuie să avem grijă la jucătorii cu experienţă, fiindcă avem nevoie de jucători cu caracter, care îşi doresc să vină să joace şi să câştige la Zalău.

Sper ca mentalitatea mea să o transmit jucătorilor. În viaţa de zi cu zi sunt un tip muncitor, îmi place disciplina şi îmi place să câştig. Pentru mine este o provocare a îndeplini aceste obiective.

Luaţi individual, jucătorii au calitate

Cunosc majoritatea jucătorilor. Unii dintre ei mi-au fost elevi la Luceafărul, Sorian şi Sergiu Pop. Îl ştiu pe Meşter, pe fundaşul Şandru, pe majoritatea. Am urmărit echipa în meciul de la Satu Mare. Aşa în primă fază, SCM Zalău arată ca şi o echipă bună, dar probabil s-a simţit ratarea obiectivului. O echipă care a făcut un joc bun la Satu Mare, dar s-a văzut relaxarea de play-out. Jucătorii luaţi individual au calitate.

Antrenorul Cristian Lupuţ şi preparatorul fizic Sergiu Moga au îmbrăcat deja tricourile oficiale de la SCM ZALĂU

Vreau să implementez o mentalitate de învingător la Zalău

Voi sta de vorbă cu ei şi toţi trebuie să înţelegem că la fotbal este o continuă selecţie. Eu vreau să implementez o mentalitate de învingător, iar când vin la stadion să fiu concentrat şi focusat pe ce am de făcut. Când intrăm pe poarta stadionului să ştim toţi ce avem de făcut. Am discutat cu Marius, cu conducerea, cu domnul primar şi toată lumea îşi doreşte. Încă o dată repet, este importantă selecţia jucătorilor care vor veni. Să fie fotbalişti, de caracter şi să ne urmărim fiecare scopurile.

Condiţii peste Liga a III-a la Zalău

Condiţii bune de antrenament la Zalău, peste Liga a III-a. Eu am fost la Târgu Jiu, unde în afara stadionului care este extraordinar, condiţiile de antrenament au fost cu semnul întrebării. Într-adevăr este loc de mai bine ca peste tot. Este foarte importantă infrastructura şi să le oferim condiţii bune jucătorilor. La Zalău sunt condiţii bune de a face performanţă, a declarat Cristian Lupuţ, la conferinţa de presă.

Cei doi bihoreni nu au mers spre casă înainte de a avea un contact cu jucătorii. Astfel, la antrenamentul de azi după-amiază, Lupuţ şi Moga s-au întâlnit puţin cu Mihai Onicaş şi compania.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 1 iunie.

 

You may also like

Leave a Comment