Responsive Menu
Add more content here...


FOTO şi VIDEO. Rapid Jibou a câştigat din nou Cupa României

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 109 views
A+A-
Reset

Formaţia din oraşul de pe Someş a cucerit pentru al doilea an la rând Cupa României, faza judeţeană. Jibouanii au dispus în ultimul act cu 2 – 0 de rivalii locali de la Someşul Someş Odorhei


Sâmbătă dimineaţa, AJF Sălaj a programat finala Cupei României la fotbal, faza judeţeană. În ultimul act au ajuns Rapid Jibou, deţinătoarea trofeului şi Someşul Someş Odorhei, câştigătoarea Seriei Est din Liga a V-a şi surpriza competiţiei din acest an.

Meciul s-a desfăşurat pe Stadionul “Rapid” din Jibou, în faţa a aproximativ 300 de spectatori prezenţi în tribunele cochetei arene din Jibou, precum şi la marginea terenului. Cele două echipe sunt rivale locale şi având în vedere că au evoluat în finală, fiecare echipă a dat tot ce a avut mai bun pentru a pune mână pe trofeu.

Pe o vreme frumoasă şi într-o ambienţă demnă de un derby a debutat şi marea finală, nu înainte de intonarea imnului României. În primele minute de joc, cele două echipe mai mult s-au studiat, ocaziile şi fazele importante lipsind.

A venit însă minutul 19, iar dintr-o lovitură liberă din partea dreaptă, Vlad Paşcălău i-a oferit o centrare perfectă lui Cristian Ţurcaş, care a şi deschis scorul după o lovitură de cap plasată. La acest scor, cei de la Someşul Someş Odorhei au ieşit mai mult la joc, însă fără a-şi crea ocazii concrete, la fel şi în cazul jibouanilor.

Totuşi, cu 10 minute înainte de pauză a venit şi cea mai mare ocazie din partea grupării din Someş Odorhei, însă lovitura de cap a lui Andrei Vespremii a lovit bara porţii lui Adi Noţigan, mingea a ajuns la Darius Horvat, însă acesta nu a reuşit să marcheze din doar 6 m, jibouanii respingând mingea de pe linia porţii.

Câteva minute mai târziu, la cealaltă poartă, Marius Haiduc putea majora avantajul echipei sale, însă şutul său a fost respins de sub bară în corner de portarul Emil Deac. Până la urmă, inevitabilul s-a produs, iar Vlad Buda a centrat perfect în faţa porţii de unde Mihai Brînduşe a dus scorul la 2 – 0, chiar înainte de pauză.

În repriza secundă, Someşul Someş Odorhei a încercat să revină, a practicat un joc bun şi Darius Ungur putea reduce din handicap, însă şutul său a ocolit poarta jibouanilor. De cealaltă parte, după o cursă personală, Alex Turcu a ratat cea mai mare ocazie a Rapidului.

Cu câteva minute înainte de final, Vlad Buda a nimerit şi el bara transversală, iar Marius Haiduc a şutat puţin peste poartă. În cele din urmă, meciul s-a terminat cu victoria jibouanilor, scor 2 – 0.

Rapid Jibou câştigă astfel pentru al doilea an consecutiv Cupa României, în timp ce Someşul Someş Odorhei, chiar dacă a pierdut, a practicat un joc bun, ce îi dă speranţe pentru noul sezon din Liga a IV-a, la startul căreia se va afla.

La final, cele două echipe au fost premiate de către conducerea AJF Sălaj cu tricouri de campioni, medalii, tricouri, cupe şi mingi. Înainte de festivitatea de premire, primarul oraşului Jibou, Dan Ghiurco a ţinut să le felicite pe ambele echipe, edilul fiind şi cel care le-a înmânat medaliile jucătorilor jibouani. De asemenea, Rapid Jibou şi Someşul Gâglău au fost desemnate echipele Fair-Play ale sezonului 2017-2018 în Liga a IV-a, respectiv Liga a V-a, primind câte o diplomă din partea AJF Sălaj.

Mai multe, în ziarul Sportul Sălăjean din 4 iulie.


Rapid Jibou – Someşul Someş Odorhei 2 – 0 (2 – 0)

Au marcat: Cristian Ţurcaş (’19) şi Mihai Brînduşe (’44)


 

You may also like

Leave a Comment