Responsive Menu
Add more content here...


FOTO – CINCI karateka de la CS Dani San Zalău pe podium la Europenele din Bulgaria

by Călin ONICAŞ
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Mihail Chiş, Samuel Benta, Darius Goron au devenit campioni europeni la karate shotokan, iar David Almăşan şi Dan Chiş au cucerit medalii la Campionatul European desfăşurat recent la Kranevo. Deşi CS Dani San Zalău a revenit acasă din Bulgaria cu şapte medalii cucerite, antrenorul Dan Chiş râde cu un ochi, însă plânge cu celălalt

Ediţia a XII-a a Campionatului European de Karate Shotokan de la Kranevo (Bulgaria) s-a încheiat cu brio pentru sportivii de la C.S. Dani San Karate Zalău.

Sportivii pregătiţi de sensei Dan Lucian Chiş au făcut treabă bună pe tatami. Patru dintre elevii săi au urcat pe podium în competiţiile de kumite (luptă directă), cucerind nu mai puţin de ŞAPTE medalii: cinci de aur, una de argint şi una de bronz!

Aflat la prima competiţie de seniori, Darius Goron a devenit campion european, cucerind medalia de aur la categoria -67kg!

Samuel Benta a făcut furori la juniori, cucerind nu mai puţin de trei medalii (două de aur şi una de bronz) la toate cele trei stiluri de kumite! Astfel, talentatul sportiv a devenit dublu campion european de juniori!

În fine, Mihail Chiş a devenit campion european la minicadeţi! Totodată, David Almăşan a devenit vicecampion european la cadeţi.

Cireaşa de pe tort” a fost pusă tocmai de instructorul clubului, Dan Lucian Chiş. În competiţia de masters (cat. +47 de ani), sensei a reuşit să cucerească medalia de aur la kata individual, devenind campion european la 47 de ani!

Antrenorul Dan Chiş râde cu un ochi, dar plânge cu celălalt

Aceste rezultate notabile l-au bucurat nespus pe antrenorul Dan Lucian Chiş. Cu toate acestea, după revenirea din Bulgaria, acesta râdea cu un ochi, însă plângea cu celălalt.

În opinia sa, elevii medaliaţi de la CS Dani San pot fi consideraţi printre sportivii cei mai valoroşi ai Zalăului, care au rezultate notabile în competiţii naţionale, dar şi Europene sau Mondiale.

Cu toate acestea, sportivii nu se pot bucura de o susţinere materială sau financiară din partea comunităţii pe care o reprezintă cu succes.

Fără să dea prea multe detalii, Dan Chiş a punctat că refuză să creadă că elevii săi vor continua să fie ignoraţi.

“Acesta este bilanţul Campionatului European de Karate pentru sportivii Dani San Karate. Aceştia sunt câţiva dintre sportivii cei mai valoroşi ai Zalăului, care au adus şi aduc premii dintre cele mai frumoase.
Refuz să cred că aceşti sportivi vor fi, în continuare, uitaţi, ignorându-li-se performanţele deosebite.
Suntem conştienţi cu toţii că performanţa nu se obţine uşor, necesită talent, mult efort iar pe lânga acestea mai este necesară şi susţinerea acesteia.
Mulţumesc părinţilor, dar şi celor câţiva oameni de afaceri, care înţeleg şi acţionează în consecinţă.
Probabil aceştia sunt capabili (de aceea sunt oameni de succes) să distingă valoarea”,
a punctat Dan Lucian Chiş.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 1 iunie.

12th European Shotokan Karate do W.S.F Championships Kranevo – Bulgaria 2022

Rezultatele oţinute de sportivii de la CS Dani San Karate Zalău

●Mihail Chiş – loc I 🥇 kumite minicadeti
● David Almășan – loc II 🥈kumite cadeti
● Samuel Benta – loc I – III 🥇🥇🥉kumite juniori
● Darius Goron – loc I 🥇kumite seniori
● Dan Chiş – loc I 🥇kata ind masters.

You may also like

Leave a Comment