Responsive Menu
Add more content here...


Dumbrava Gîlgău nu renunţă la lupta pentru titlu!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 11 views
A+A-
Reset

Deşi se află la 3 puncte în spatele liderului Unirea Mirşid, formaţia din Gîlgău Almaşului are speranţe că poate recupera diferenţa în a doua parte de campionat. “Fără discuţie, obiectivul nostru rămâne câştigarea campionatului”, a spus managerul Marius Paşca


Ani la rând, Dumbrava Gîlgău a fost o echipă importantă din Liga a IV-a Sălaj, însă a reuşit să câştige primul titlu  de campioană abia în 2017, când la barajul de promovare s-a duelat cu Unirea Tăşnad, însă a pierdut ambele manşe.

Stagiunea trecută, echipa lui Marius Paşca a fost angrenată din nou în lupta la titlu şi a fost foarte aproape să devină din nou campioană, însă a pierdut în ultima rundă pe teren propriu cu Rapid Jibou, astfel că medaliile au ajuns în tabăra celor de la Unirea Mirşid.

Deşi a fost supărare mare după ratarea titlului, Dumbrava a strâns rapid rândurile şi a început sezonul 2018 – 2019 cu acelaşi obiectiv, câştigarea campionatului.

Echipa din Gîlgău Almaşului a avut un început foarte bun, cu victorii categorice în primele cinci etape, însă a urmat un scurt circuit în runda a şasea, când echipa lui Marius Paşca a pierdut la o diferenţă de două goluri în deplasarea de la Sportul Şimleu.

Fosta campioană şi-a revenit rapid şi a legat din nou cinci victorii, printre care şi un succes în derby-ul de la Rapid Jibou. Astfel, Dumbrava era lider şi avea două puncte avans faţă de urmăritoare, dar finalul de tur a fost dezamăgitor, în condiţiile în care Dumbrava a pierdut derby-ul de pe teren propriu cu Unirea Mirşid.

Nici în ultima rundă, formaţia din Gîlgău Almaşului nu s-a descurcat prea bine, astfel că a scos doar o remiză în deplasarea de la Silvania Cehu Silvaniei.

În aceste condiţii, Dumbrava Gîlgău a terminat turul pe locul secund şi se află la 3 puncte în spatele rivalei Unirea Mirşid. Însă cu toate acestea, echipa lui Marius Paşca rămâne optimistă în privinţa luptei la titlu.

“Fără discuţie, obiectivul nostru rămâne câştigarea campionatului. De când sunt la Gîlgău, an de an mi-am propus acest lucru, împreună cu Primăria, cu conducerea clubului şi cu jucătorii. Anul trecut noi am pierdut titlul nu l-au câştigat alţii, însă am trecut peste acel moment, iar şi în acest sezon ne-am propus să fim campioni. Din păcate în tur am avut şi unele sincope, cele două înfrângeri şi egalul din ultima etapă. Am avut două puncte avans înaintea ultimelor două etape, dar am pierdut total nemeritat cu Unirea Mirşid, însă acest lucru face parte din joc. Şi noi anul trecut am câştigat cu 3 – 0 la Mirşid, dar a fost un scor mincinos. Mi-a părut rău după meciul cu Unirea Mirşid, fiindcă am făcut puţine greşeli, dar am pierdut”, a declarat Marius Paşca.

Liga a III-a rămâne în calcul la Gîlgău Almaşului

Aflată la 3 puncte în spatele liderului înaintea returului, Dumbrava Gîlgău mai are speranţe că poate câştiga titlul. În cazul în care va reuşi acest lucru, dar va avea câştig de cauză şi la barajul de promovare, fosta campioană se gândeşte şi la Liga a III-a, iar potrivit lui Marius Paşca, la echipă ar fi resurse minime pentru acest eşalon.

“Nu am rămas la Gîlgău ca să terminăm pe locul 2 sau 3. Am spus de multe ori că noi am fi pregătiţi şi de Liga a III-a, însă în condiţii mai de austeritate. Nu am renunţat la acest lucru. Dacă vom avea şansa să câştigăm campionatul, iar apoi şi barajul de promovare, nu ne vom da la o parte”, a declarat Marius Paşca.

Până la Liga a III-a, Dumbrava se concentrează pentru a doua parte de campionat şi are intenţii clare de a-şi întări lotul în această iarnă. Marius Paşca are avea nevoie de cel puţin trei jucători, iar în cazul în care va reuşi să îşi întărească lotul, tehnicianul are convingerea că cele 3 puncte pot fi recuperate în retur.

“Ţinând cont de faptul că sunt 3 puncte între noi şi prima clasată, este clar că Unirea Mirşid este principala favorită, dar noi tragem speranţe că putem recupera. Dacă ne aducem aminte, în ultimii ani am terminat turul la 5 puncte sau 4 puncte de lider, însă am recuperat diferenţa. Avem şi acum această posibilitate, dar este nevoie de o pregătire bună la echipă cât şi de întăriri. Aş avea nevoie de doi, chiar trei jucători. Vrem un fundaş, un mijlocaş şi atacant. Deja purtăm unele discuţii şi sperăm să se finalizeze. În mare parte, lotul va rămâne acelaşi şi nu cred că va pleca nimeni. Trebuie să fim realişti, suntem echipa care oferim cele mai bune condiţii. Suntem atenţi la cerinţele jucătorilor, iar ei ştiu că la noi găsesc sprijin şi seriozitate”, a precizat Paşca.

Retrospectiva turului pentru Dumbrava Gîlgău, în ziarul Sportul Sălăjean din 16 ianuarie.

You may also like

Leave a Comment