Responsive Menu
Add more content here...


Doi bărbaţi au fost sancţionaţi cu aproape 1.300 de lei pentru că au furat lemne din pădure

by Mihai POP
0 comment 16 views
A+A-
Reset

Cei doi făptaşi din comunele Lozna, respectiv Dragu au furat 3,4 mc arbori din speciile fag şi gorun dintr-o pădure de pe raza Ocolului Silvic Ileanda


Joi, 17 ianuarie, în jurul orei 15.10, jandarmii din cadrul Plutonului Jibou s-au autosesizat cu privire la faptul că două persoane au tăiat şi sustras arbori dintr-o pădure de pe raza localităţii Cormeniş.

În urma verificărilor s-a stabilit că doi bărbaţi, cu vârste de 37, respectiv 40 de ani, unul domiciliat în comuna Lozna, iar celălalt în comuna Dragu, au tăiat fără drept şi sustras 3,4 mc arbori din speciile „fag” şi „gorun”, din locul numit „Valea Hlubelor”, din raza Ocolului Silvic Ileanda, cauzând un prejudiciu de 1282,65 lei.

Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite acte de constatare privind săvârşirea infracţiunilor de „tăiere ilegală de arbori” şi „furt de arbori” conform Art. 107, respectiv Art. 109 Cod Silvic, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou pentru continuarea cercetărilor.

Masa lemnoasă şi motofierăstrăul au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, în perioada 19-20.01.2019, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale, conform legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul silvic, în valoare totală de 4.000 lei, pentru „aruncarea sau depozitarea în fondul forestier naţional a reziduurilor menajere” şi „tăiere fără drept” de arbori.

You may also like

Leave a Comment