Responsive Menu
Add more content here...


Doi arbitri sălăjeni bat la porţile Ligii a III-a

by Mihai POP
0 comment 21 views
A+A-
Reset

Adrian Iancău şi Gabriel Ştefan Bîrjac au trecut cu brio mai multe etape din programul “Cavalerii Viitorului” şi mai au un mic hop până să ajungă să arbitreze în Liga a III-a


Sălajul are nouă arbitri divizionari după ce în această toamnă, în lotul Ligii a III-a a promovat şi Szabo Krisztina în urma unui examen. De anul viitor, CJA Sălaj ar putea fi reprezentată mult mai bine în loturile divizionare, având doi arbitri asistenţi în programul “Cavalerii Viitorului 3”, care bat la proţile Ligii a III-a.

Este vorba de Adrian Iancău şi Gabriel Ştefan Bîrjac, care au trecut cu brio de mai multe etape ale programului şi se află în primi 26 de arbitri asistenţi.

Cei doi au fost prezenţi în perioada 20 – 22 noiembrie, la Bucureşti, unde CCA a organizat cursul de consolidare pentru arbitrii din Programul “Cavalerii Viitorului 3”.

Pe lângă prezentarea temelor, cei 18 arbitri şi 26 de asistenţi de la nivelu Ligii a IV-a au fost testaţi fizic şi teoretic. Arbitri cu cele mai bune rezultate vor fi delegaţi în primăvară la meciuri de Liga a III-a, urmând să fie monitorizaţi de membrii CCA şi de observatorii de arbitiri din Liga 1. Cei cu cele mai bune rezultate vor fi promovaţi în lotul arbitrilor din Liga a III-a.

“Cei doi arbitri sălăjeni au trecut şi au promovat cu brio primele etape ale programului Cavalerii Viitorului 3. Sperăm că se vor pregăti în continuare cu aceeaşi seriozitate pentru că următoarele două etape sunt decisive. Fiecare trebuie să creadă în şansa sa. Este multă muncă la mijloc şi multe sacrificii. De exemplu, am aflat că Ştefan Bîrjac chiar a renunţat la un serviciu bine plătit în străinătate pentru a fi prezent în acest program”, ne-a declarat Ioan Onicaş, ofiţer de dezvoltare în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Alexandru Turian este ultimul arbitru sălăjean care a promovat în Liga a III-a în urma programului “Cavalerii Viitorului”, în anul 2017. Asistentul are peste 20 de meciuri la acest nivel, iar anul viitor îşi propune promovarea în Liga a II-a.

You may also like

Leave a Comment