Responsive Menu
Add more content here...


Conducătorul unei echipe din Liga a V-a Sălaj îşi strigă nemulţumirea. “Arbitrii îşi bat joc de noi”

by Sportul Salajean
0 comment 24 views
A+A-
Reset

Partida dintre Dumbrava Ciocmani şi Cetatea Almaşu nu s-a disputat pe motivul lipsei asistenţei medicale, iar AJF Sălaj a şi decis rezultatul: 3 – 0 la “masa verde” pentru echipa din Almaşu. Conducătorul echipei din Ciocmani – Ovidiu Toma – este foc şi pară pe cele întâmplate şi susţine că medicul care trebuia să asigure asistenţa medicală a sosit la timp la teren, în cele 15 minute regulamentare de la ora oficială, doar că brigada de arbitri i-a lăsat pe toţi cu faţa în soare, s-au urcat în maşină şi au plecat de la teren

În Seria Est din Liga a V-a, două partide nu s-au disputat pe motivul lipsei asistenţei medicale. Este vorba de jocurile Meseşul Treznea – Viitorul Băbeni şi Dumbrava Ciocmani – Cetatea Almaşu.

La partida de la Ciocmani situaţia a fost delicată. Deşi AJF Sălaj a omologat deja partida cu 3 – 0 la “masa verde” pentru echipa din Almaşu, conducătorul de la Dumbrava Ciocmani este “foc şi pară” şi susţine că brigada de arbitri şi-a bătut joc de echipa sa şi de toţi oamenii prezenţi la teren.

Ovidiu Toma spune că medicul care trebuia să asigure asistenţa medicală a sosit la timp la teren, în cele 15 minute regulamentare de la ora oficială, doar că brigada de arbitri i-a lăsat pe toţi cu faţa în soare, s-au urcat în maşină şi au plecat de la teren.

“AJF mi-a comunicat că îl va sancţiona pe arbitru, dar cu ce mă încălzeşte pe mine, dacă echipa mea pierde nemeritat meciul”, spune Ovidiu Toma

Brigada formată din Alexandru Sabău, Ionuţ Marincaş şi Kalauz Lehel a fost delegată la partida dintre Dumbrava Ciocmani şi Cetatea Almaşu, programată duminică de la ora 13.00. Aceeaşi brigadă a fost pusă de către CJA să conducă şi partida dintre Năprădeana Năpradea – Olimpia Rus, programată de la ora 16.00.

Jocul de la Ciocmani nu a mai avut loc, deşi Ovidiu Toma spune că arbitrul a fost cel care i-a comunicat medicului că îl va aştepta chiar şi câteva minute peste timpul regulamentar, pentru a merge acasă şi a veni cu actul care să-i ateste calitatea de cadru medical.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar potrivit celor de la Ciocmani, medicul a revenit la teren la ora 13.15, însă în acel moment arbitrul a fluierat finalul şi brigada a plecat în grabă spre celălalt joc.

“Arbitrul i-a comunicat medicului că şi în cazul în care va întârzia 5 minute peste cele 15 minute regulamentare îl va aştepta. Medicul era deja la teren la ora 13.15, dar arbitrii împreună cu observatorul s-au urcat în maşină şi au plecat. Toată lumea a văzut asta. Cum să pierdem cu 3 – 0 când noi am avut medic.Efectiv şi-au bătut joc de noi. S-au urcat în maşină şi au plecat în grabă de la teren încât şi legitimaţiile noastre au rămas la arbitru. AJF mi-a comunicat că îl va sancţiona pe arbitru, dar cu ce mă încălzeşte pe mine, dacă echipa mea pierde nemeritat meciul. Vrem ca meciul să se joace”, spune conducătorul de la Dumbrava Ciocmani.

Ovidiu Toma dezvăluie o problemă majoră din arbitrajul sălăjean. “Noi suntem nevoiţi să-i aşteptăm pe arbitri care vin de la alte meciuri. Unii fluieră finalul mai repede ca să ajungă la un alt joc”

De prin 2015, AJF Sălaj programează meciuri în cuplaje. Din lipsă de arbitri, CJA-ul condus de Gabriel Bârjac deleagă câte o brigadă la două jocuri în aceeaşi zi. Apar neplăceri în rândul multor echipe, astfel că au fost cazuri când arbitrii au întârziat la jocul al doilea, iar două echipe au fost nevoite să aştepte chiar şi câteva zeci de minute. Această problemă a fost scoasă în evidenţă şi de Ovidiu Toma, conducătorul de la Dumbrava Ciocmani.

“Vin arbitrii de la alt meci, întârzie câte 20 – 30 de minute, iar noi suntem nevoiţi să-i aşteptăm. Mai mult, au fost cazuri când s-a fluierat finalul mai repede şi cu 10 minute, pe motiv că ei se grăbesc la alt joc. Atunci nu este nicio problemă. Noi pe banii noştri suntem luaţi de proşti şi efectiv ei îşi bat joc de noi”, spune conducătorul de la Ciocmani.

You may also like

Leave a Comment