Responsive Menu
Add more content here...


FOTO şi VIDEO. Câini maltrataţi în Sălaj. O familie de rromi din Şimleu au târât patrupedele după căruţă peste 30 de kilometri!

by Mihai POP
0 comment 12 views
A+A-
Reset


Imagini revoltătoare în Sălaj, acolo unde o familie de rromi din Şimleu Silvaniei a abuzat, a chinuit şi batjocorit doi câini, pe care i-a prins cu o sfoară de gât şi i-a târât după căruţa lor cu care părăseau judeţul


O familie de rromi din Pustă Vale – un sat aparţinător al oraşului Şimleu Silvaniei – a plecat la drum cu căruţa. Adică bărbatul, femeia, doi puradei şi cei doi câini.

Oameni cu judecată îngustă, rromii au prins animalele cu sfoară de gât şi i-a tras după căruţa lor trasă de cal.

Ore în şir, patrupedele au fost târâte pe drumul asfaltat, după vehiculul lor cu tracțiune animală.

Aşa a trecut căruţa cu rromi prin Şimleu Silvaniei, prin comunele Nuşfalău, Ip şi Marca, fără ca cineva să observe abuzurile împotriva câinilor.

Undeva spre după-amiază, în satul Porţ (comuna Marca) – adică ultima localitate din judeţul Sălaj de la limita cu judeţul Bihor – un bărbat a observat atrocităţile făcute împotriva animalelor, a oprit vechiculul şi l-a luat la rost pe proprietar.

După mai mult de 30 de kilometri parcurşi în care au fost târâţi după căruţă, câinii erau aproape leşinaţi, aproape că nu mai puteau respira, iar unul dintre ei avea sânge la gură, în timp ce celălalt făcuse pe el de durere!?

Aceste momente groaznice au fost filmate de cetăţeanul care a oprit căruţa. De precizat că, în momentul în care ei certa pe rromi, lui bulibaşa parcă nici nu îi păsa de ce s-a întâmplat, în timp ce piranda râdea ca… proasta.

Nu ştim dacă rromii s-ar comporta tot aşa, în momentul în care cineva ar face plângere penală împotriva acestora, deoarece legea arată clar că cruzimea faţă de animale este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea. Totodată, se poate interzice deţinerea de animale.

Oricum, pentru acest caz, poliţia poate deschide dosar penal, confom legii.

You may also like

Leave a Comment