Responsive Menu
Add more content here...


Asaltul final pentru Liga a II-a. SCM Zalău începe lupta cu Unirea Dej

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Calificată în finala barajului, formaţia zălăuană se va duela cu Unirea Dej pentru un loc în Liga a II-a. SCM Zalău pare să aibă un lot mai valoros ca şi al Unirii, însă acest aspect contează mai puţin, deoarece Unirea a demonstrat că şi cu un lot tânăr poate face performanţă după ce a eliminat-o pe Minaur Baia Mare. Turul finalei are loc sâmbătă la Dej, unde echipa antrenată de George Zima merge să obţină un rezultat care să-i faciliteze misiunea de a ajunge în eşalonul secund

Sâmbătă, ora 18.00, Stadionul “Municipal” din Dej: Unirea Dej – SCM Zalău

Cine ar fi crezut că la nici doi ani de la înfiinţare, SCM Zalău va fi la un pas de promovarea în Liga a II-a. Asta după tot parcursul anevoios în primul sezon de Liga a III-a, când formaţia zălăuană a fost aproape de retrogradare, dar oprirea campionatului şi îngheţarea lui din cauza pandemiei au adus salvarea Zalăului.

Acum SCM Zalău este la polul opus şi se află la două meciuri distanţă de promovare.

După ce s-a clasat pe locul 2 în campionatul regulat, iar în semifinala barajului a trecut la pas de CSO Cugir, gruparea de sub Meseş a ajuns în marea finală unde surprinzător va întâlni Unirea Dej.

Minuar Baia Mare era cotată drept mare favorită să ajungă în finală, dar Unirea a răsturnat toate calculele, iar cu o echipă tânără şi ambiţioasă, trupa lui Dragoş Militaru a mers în finală în dauna Minaurului condus de pe margine de Vasile Miriuţă. A fost 0 – 0 la Baia Mare, iar la Dej, Unirea s-a impus cu 3 – 1!

La prima vedere, SCM Zalău pare să aibă un lot mult mai valoros decât al Unirii Dej, cu jucători care au evoluat în Liga a II-a, chiar şi în prima ligă. De cealaltă parte, Unirea se prezintă cu un lot tânăr, cu o medie de vârstă de 20 de ani, dar dispune de jucători determinaţi şi ambiţioşi, care au făcut un sezon de excepţie.

Unirea Dej a terminat pe locul secund Seria a IX-a, însă etape bune a fost pe primul loc. A pierdut fotoliul de lider în ultima rundă, dar a contat mai puţin acest aspect, deoarece în semifinale, gruparea de pe Someş a eliminat-o pe Minaur Baia Mare.

Unirea Dej – SCM Zalău, un duel al antrenorilor din generaţia nouă

Atât SCM Zalău cât şi Unirea Dej mizează pe doi antrenori tineri, din generaţia nouă. Dacă Unirea Dej îl are pe Dragoş Militaru din 2019, SCM Zalău l-a adus pe George Zima de câteva săptămâni, de la Sportul Şimleu.

Apropiaţi de vârstă, cei doi antrneori au lucrat deja la echipe de Liga a II-a. Dacă George Zima a fost antrenor secund, cât şi principal la Energeticianul, Dragoş Militaru a avut ocazia să fie antrenor secund la Pandurii.Antrenorul de la Unirea Dej a mai antrenat în Liga a III-a la Luceafărul Oradea, iar pentru o perioadă a fost şi “secund” la Unirea Jucu.

Dragoş Militaru a jucat fotbal până la vârsta de 27 de ani, când a fost nevoit să renunţe la cariera de jucător din cauza unei accidentări. Pentru o scurtă perioadă el a fost fotbalist în Liga a II-a la Silvania Şimleu Silvaniei.

Ultimul meci de la Dej, de o tristă amintire pentru Zalău

Până acum, SCM Zalău şi Unirea Dej s-au deulat de două ori în partidele oficiale, în sezonul 2019 – 2020. Ambele jocuri au fost câştigate de Unirea, care la Zalău s-a impus cu 2 – 0 în chiar primul joc în Liga a III-a pentru SCM. În retur, SCM a avut un lot mult mai bun, după o serie de transferuri spectaculoase, însă a fost pusă la respect de Unirea care în martie 2020 s-a impus cu 3 – 1. A fost un joc de o tristă amintire pentru SCM, care a contat pentru prima etapă din returul campionatului trecut. După acel meci a izbucnit pandemia de COVID-19, iar Liga a III-a nu s-a mai reluat în acel sezon.

SCM Zalău are şansa să sărbătorească promovarea pe teren propriu!

Promovarea în Liga a II-a se joacă în “dublă” manşă. Dacă primul meci al finalei are loc sâmbătă, de la ora 18.00, la Dej, returul se va disputa sâmbăta viitoare, pe 29 mai, la Zalău. Ordinea meciurilor s-a stabilit prin tragere la sorţi de către FRF, astfel că SCM Zalău are ocazia să joace sâmbăta viitoare cu promovarea pe masă. Rămâne însă ca gruparea de sub Meseş să obţină în tur un rezultat cât mai bun care să o apropie şi mai mult de promovarea în Liga a II-a ce până acum câteva luni părea un vis.

Foarte probabil, SCM Zalău va avea ocazia să joace în retur şi cu public în tribune, fiind permisă ocuparea stadionului la o capacitate de 25%.

You may also like

Leave a Comment