Responsive Menu
Add more content here...


Ardealul Crişeni câştigă faza judeţeană a Cupei României!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 45 views
A+A-
Reset

După o finală disputată cu AS Juniorii Ip, gruparea condusă de Călin Morar şi Flore Pop şi-a adjudecat primul trofeu judeţean, din istoria clubului


ACS Ardealul Crişeni avea planuri mari pentru acest sezon. În campionat, nu a ieşit totul conform aşteptărilor, iar problemele de lot şi-au pus amprenta asupra rezultatelor, astfel că Ardealul avea să încheie în afara podiumului, pe locul 4.

Însă, alta a fost situaţia în Cupa României, acolo unde gruparea din Crişeni a fost singura dintre echipele cu pretenţii care a reuşit să-şi respecte blazonul.

Luceafărul Bălan, CS Barcău Nuşfalău sau SCO Jibou au fost eliminate pe parcurs, iar în ultimul act, alături de ACS Ardealul Crişeni a ajuns revelaţia acestui sezon, AS Juniorii Ip.

Cele două formaţii şi-au dat întâlnire duminică după-amiază, la Şimleu Silvaniei. Stadionul “Măgura” a găzduit finala fazei judeţene din Cupa României, iar jocul a fost unul spectaculos şi destul de echilibrat.

Ocazii au fost la ambele porţii şi chiar dacă vremea nu a ţinut cu cele două echipe şi a plouat destul de tare pe tot parcursul jocului, finalistele au încercat să ofere un joc plăcut şi ambele au practicat un joc ofensiv.

Însă, tabela a suferit prima modificare abia pe finalul primei reprize. Alex Turcu a pasat excelent pentru Sorin Iacob care a rămas singur cu portarul advers şi a deschis scorul.

În repriza secundă, AS Juniorii Ip a reuşit egalarea prin juniorul Alexandru Crişan. Însă, câteva minute mai târziu, Alex Turcu a centrat perfect pentru Flaviu Bărnuţiu care a marcat pentru 2 – 1 cu o lovitură de cap.

Pe final de meci, echipa din Ip a egalat din nou, după o greşeală a portarului Tudor Mare. Goalkeeper-ul Crişeniului a crezut că arbitrul a acordat fault pentru echipa sa, a pus mingea jos şi când s-a îndepărtat de balon pentru a-şi lua elan pentru degajare, Raul Zmole de la Ip a luat mingea şi a înscris.

Însă, bucuria jucătorilor din Ip a fost de scurtă durată. În penultimul minut de joc, Cosmin Cozma a centrat perfect pentru acelaşi Flaviu Bărnuţiu care a marcat pentru 3 – 2, cu o lovitură de cap.

Pentru dubla reuşită, cât şi pentru întreaga prestaţie din acest meci, Flaviu Bărnuţiu a fost desemnat omul meciului, mai ales că a jucat şi cu o uşoară întindere la coapsă. Totodată, antrenorul Mihai Bode a ţinut să remarce şi evoluţia tânărului David Csoknadi care a fost integralist în acest meci şi care este unul dintre puţinii tineri care vin din urmă.

Reacţii după finala Cupei României

“A fost un meci strâns, având în vedere şi vremea care ne-a dezavantajat total. Ne era greu să pasăm, mai ales în repriza a doua când terenul a fost destul de greu. Dar, până la urmă, important este că ne-am îndeplinit obiectivul. Ne bucurăm că am adus primul trofeu pentru clubul din Crişeni. Sunt mulţumit şi ţin să-i felicit pe băieţi pentru dăruire, ambiţie şi că au jucat cu sufletul. Aş vrea să-l remarc şi pe tânărul David Csoknadi, care a avut o evoluţie bună şi care, după părerea mea, dacă rămâne la fel de serios şi muncitor, va avea un viitor frumos. Ţin să felicit şi echipa din Ip care mi-a lăsat o impresie bună. Este o echipă care încearcă să practice un fotbal frumos şi nu este antijoc şi chiar ne-au pus probleme în anumite momente ale jocului”, ne-a declarat Mihai Bode, antrenorul celor de la ACS Ardealul Crişeni.


“Este păcat că o finală nu s-a putut disputa pe o vreme frumoasă. Terenul a fost foarte greu, a stat apa pe teren şi nu prea s-a putut pasa, mai ales în repriza a doua. Dar, şi adversarii au jucat pe acelaşi teren. Am primit gol în ultimele minute. Asta e viaţă. A fost un meci echilibrat în care ambele echipe şi-au dorit victoria, însă, doar un câştigător poate să fie într-o finală. Dacă nu ploua, eu zic că era meci de nivel de Liga a III-a. Ţin să-i felicit pe cei de la Ardealul Crişeni pentru victorie. A fost un meci fair-play şi care a fost mai bun a câştigat. Aşa e în fotbal, nu poate să câştige toată lumea”, ne-a declarat Nagy Mihai, conducătorul de la AS Juniorii Ip.


ACS Ardealul Crişeni – AS Juniorii Ip 3 – 2 (1 – 0)

Au marcat: Sorin Iacob (’45) şi Flaviu Bărnuţiu (’78 şi 90+3), respectiv Alexandru Crişan (’70) şi Raul Zmole (’86)

ACS Ardealul: Tudor Mare – Ovidiu Bojan, Cosmin Cozma (cpt.), Raul Irimeş, Ionuţ Blaga, Flaviu Bărnuţiu, Cristian Unguruşan, Alexandru Turcu, Bogdan Paşka (’57 Florin Săstraş – ’90 Alexandru Pop), Sorin Iacob (’57 Raul Toth) şi David Csoknadi. Rezerve: Bogdan Porumb – Sergiu Ardelean, Vlad Tohat, Flaviu Ilieş, Mihai Bode şi Alexandru Jula. Antrenor: Mihai Bode. Conducător: Călin Morar. Delegat: Mihai Gâlgău

AS Juniorii Ip: Debre Istvan – Paul Purcar (’90 Lukacs Gheorghe), Răzvan Gal, Raul Vetişan, Raul Zmole (cpt.), Lucian Magyar, Gaspar Zsolt, Vlad Pop, Alexandru Crişan, Luca Gal şi Ionuţ Lontea. Rezerve: Kocsis Istvan – Bakai Krisztian, Bogdan Şumălan, Moda Attila şi Claudiu Rus. Antrenor: Nagy Mihai. Delegat: Vlad Deac

Au arbitrat: la centru Adrian Negrean (zalău), asistenţi Andrei Morar (Zalău) şi Claudiu Coste (Surduc). Observator AJF Sălaj: Vasile Olar (Şimleu Silvaniei)

Jucătorul meciului: FLAVIU BĂRNUŢIU


Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 14 iunie.

You may also like

Leave a Comment