Responsive Menu
Add more content here...


Compania de Apă Someș S.A. își face reguli și legi proprii după moft în teritoriu

Absurditatea normelor care se schimbă după bunul plac, din mers și după mofturile unor agemii prin prisma reprezentanților unor "regii" pretins autonome de stat... Stat degeaba!

by Tiberius NICODA
0 comment 31 views
A+A-
Reset

Un oarecare cetățean din municipiul Zalău, printre atâția alții, probabil, nefiind singurul caz, este somat de către Regia Autonomă Compania de Apa Someș să își “ridice” contorul de apă la nivelul în care să poată fi citit pentru reprezentanții Companiei de Apă Someș S.A.

Deși, de câțiva ani buni ca număr, contorul de la darea lui în folosință și aprobare, montat chiar de către reprezentanții Companiei de Apă Someș S.A. a putut fi citit, acuma, brusc, cititorilor le-a scăzut vederea…

Păi, atâta timp cât documentația și avizarea lucrărilor de racordare la rețeaua publică de apă prin contor a fost avizată, supervizată, aprobată și instalat acel nenorocit de contor consum de apă este supervizată, cer să se schimbe modificarea?

Odată aprobată de către faimoșii reprezentanți intransigenți ai Companiei de Apă Someș S.A., care au și efectuat montarea contorului despre consumul apei, cum mama lui proces-verbal, vin mai pe urmă, după ce prin reprezentanții lor au dat aviz recepție lucrării, ca să pretindă încă o modificare a modificării, doar pentru că, probabil, în teren au răspândiți niște inși ,,cititori” despre consumul casnic și nu numai, care au , probabil, probleme de citire și de vedere?

Conform regulamentului de organizare și funcționare al serviciului de alimentare cu apă potabilă și de canalizare al C.J. Sălaj pentru toate UAT Sălaj, potrivit HGR 1591/2002, la art. 40 prevede: Lucrările de întreținere, ale branșamentelor publice sunt executate de operatorul/prestatorul de servicii. Punerea în funcțiune a branșamentului se face doar după semnarea contractului de branșare. La același articol, la pct. 2, se prevede că apometrele sunt instalate și întreținute de către operatorul-prestatorul serviciului public de alimentare cu apă. Iar la acelaşi pct. 40, pct. 4 alin. ultim se face precizarea că pe branșamentele de apă se instalează doar acele tipuri de contoare pe care operatorul de furnizare le agreează.

Deci, regulile se schimbă după bunul plac și interes ale operatorului de furnizare a apei, peste lege și bun simț?

Așa, după mofturile unor miopi “cititori de contoare și în stele”… verzi, așa zisul operator, după mofturile angajaților lor miopi din teren, pot să-ți ceară măcar anual, dacă nu trimestrial, să îți ridici contorul ca să îl poată dumnealor citi. Eventual, lunar sau periodic, să-l demontezi și să li-l aduci plocon la pat, la capăt de noptieră să-l poată citi, ca să nu se mai deranjeze să vină pe teren ca să constate ce și cum.

Păi, domnilor șefi de problemă din cadrul Companiei de Apă Someș S.A. faceți niște cursuri de citire cu subordonații din teren, fie niște testări medicale ORL, oftalmologice cu ei și cei care nu vor, nu știu citi, nu pot, trimiteți-i cu vaca la păscut, să nu vă strice imaginea și așa pe alocuri foarte des, destul de controversată!

You may also like

Leave a Comment