Responsive Menu
Add more content here...


Special. O tânără din Ileanda i-a impresioant cu talentul său artistic pe primarii din Cluj-Napoca şi Baia Mare. Galerie FOTO şi VIDEO

by Eduard FARCAS
0 comment 5.8K views
A+A-
Reset

Cântăreaţa Denisa Lar, originară din comuna de pe valea Someşului a participat la numeroase spectacole organizate în capitala Maramureşului, iar edilul Cătălin Cherecheş chiar a postat pe pagina sa de facebook o imagine în care se arăta impresionat de talentul acesteia. Sălăjeanca uimeşte însă şi publicul de la poalele Feleacului, unde mâine va concereta chiar la Târgul de Crăciun


În vârstă de doar 19 ani, Denisa Lar a studiat la un liceu din mediul rural (Liceul Tehnologic “Ioachim Pop” din Ileanda)  pentru că a vrut să demonstreze că şi copiii de la sat pot ajunge foarte buni la învăţătură şi să demonteze mitul că doar la oraş se face carte.

Tânăra s-a remarcat atât învăţătură cât şi prin talentul său artistic, astfel că Denisa a obţinut o notă mare la examenul de Bacalaureat şi a fost admisă la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca la specializarea studii de securitate din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie.

Artista a reuşit însă să se remarce cu talentul său artistic atât pe plan local cât şi pe plan naţional. Tânăra a participat la numeroase festivaluri de muzică populară din Baia Mare, fiind chiar una dintre artistele invitate să concerteze la Târgul de Sânzâiene din 2015 organizat în capitala Maramureşului.

Invitaţia pentru tânăra din Ileanda a venit chiar din partea primarului Cătălin Cherecheş! Edilul a ţinut chiar să posteze o imagine pe pagina sa de facebook prin care a transmis că a fost impresioant de talentul sălăjencei.

Denisa s-a făcut remarcată însă şi la poalele Feleacului. Pe lângă facultate, urmează şi cursurile de la Şcoala Populară de Artă “Tudor Jarda”. Sălăjeanca va concerta chiar mâine seară în Piaţa Unirii, la Târgul de Crăciun, fapt care demonstrează că talentul său i-a impresionat pe edilii din Cluj-Napoca.

Pe lângă spectacolele din cele două mari capitale de judeţ, tânăra a concertat de mai multe ori în oraşe mai mici precum Dej, Târgu Lăpuş sau Gherla.

Denisa a fost prezentă în primăvară şi la Bistriţa-Năsăud atunci când judeţul a intrat în Cartea Recordurilor, stabilind două noi recorduri mondiale, respectiv „Cel mai mare număr de oameni care poartă simultan portul tradiţional românesc” şi „Cel mai mare dans popular românesc, realizat în sincron, de 9.506 oameni”, eveniment la care a fost prezent şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

Sălăjeanca este îndrăgostită de volei. Astfel, sub îndrumarea profesorului Ioan Ciurte a făcut parte din echipa de volei fete a liceului cu care s-a clasat pe locul trei la o competiţie judeţeană între licee.

Tânăra are şi patru melodii lansate anul acesta, cântă la numeroase evenimente şi în curând îşi va lansa primul său album.

 

“Talentul meu a fost descoperit de doamna învăţătoare Voichiţa Mureşan din Dăbâceni, iar apoi m-am îndrăgostit de folclor. Iubesc tradiţiile strămoşeşti şi voi încerca să le promovez cât mai mult şi în rândul tinerilor”, spune Denisa Lar.

You may also like

Leave a Comment