Responsive Menu
Add more content here...


VIDEO. Contre dure şi bâlbe în şedinţa de Consiliu Local pe tema SCM Zalău!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 19 views
A+A-
Reset

În şedinţa de Consiliu Local ce a avut loc azi, la Primărie, unul dintre punctele spinoase de pe ordinea de zi a fost proiectul privind revendicarea Hostelului Stadion de către Primărie, care doreşte să-l transfere din administrarea clubului CSM Zalău (club departamental) în patrimoniul Primăriei și să fie folosit de clubul SCM Zalău (aflat în subordinea Primăriei). Consilierii PNL şi USR s-au abţinut de la vot, iar “liberalul” Mihai Crişan chiar a luat cuvântul. Consilierul PNL a ţinut să scoată în evidenţă mai multe motive pentru care o astfel de mutare nu s-ar cuveni, precizând că în administrarea clubului SCM s-au făcut mai multe greşeli

Proiectul de hotârâre privind revocarea dreptului de administrare constituit în favoarea CSM Zalău asupra imobilului Hostel Stadion și totodată retragerea din folosință gratuită a imobilului – sediu administrativ – a născut discuţii aprinse în şedinţa de azi de la Consiliul Local.

Consilierii PNL au fost nemulţumiţi de faptul că Hostel Stadion este revocat de către Primărie de la CSM Zalău, urmând ca imobilul să intre în patrimoniul Primăriei și să fie folosit de SCM Zalău – care este subordonat Primăriei Zalău.

Cum să dai în administrare un hotel unui club cu o administrare slabă!?

“Liberalul” Mihai Crişan a luat cuvântul şi a explicat motivele pentru care PNL nu este de acord cu această mutare. “Cum să dăm acest hotel în administrarea SCM-ului, când administrativ ei au demonstrat clar că nu reuşesc să îşi facă treaba”, a spus tânărul consilier.

Acesta a subliniat că la SCM Zalău ar fi şi alte probleme administrative şi a vorbit despre ratarea obiectivelor la secţia de fotbal şi volei.

“SCM nu are o administrare bună. Voleiul şi fotbalul au început anul cu nişte obiective, dar nu şi le-au atins. Momentan, voleiul şi fotbalul nu au şanse de promovare”, a spus Mihai Crişan.

Câteva “bâlbe” marca Mihai Crişan

Totodată, liberalul a adus în prim-plan şi “scandalurile” care au fost în ultima perioadă şi care au ajuns până şi în presa (inter)naţională.

“Jucătorul cu cel mai mare salariu din lot nu joacă de câteva etape. Trebuie să ne punem un semn de întrebare. Avem un jucător care a făcut scandal, l-au dus cu poliţia noaptea de printr-un bar, dar în următoarea etapă a fost titular. În 2021 am apărut de trei ori în presa internaţională. Cu acest jucător dus de poliţie, a doua oară când s-au bătut jucătorii la meciul de promovare, iar a treia oară când s-a pierdut primul meci din istoria echipei la masa verde, fiind folosit ilegal un jucător”, a punctat Mihai Crişan.

Probabil şi din cauza emoţiilor, ca să nu spunem că din alte cauze, consilierul a confundat presa internaţională cu cea naţională. Mai mult, Mihai Crişan a uitat sau nu a ştiut faptul că jucătorii de la echipa de volei nu beneficiează de prime de joc şi i-a pus toţi sportivii de la SCM în aceeaşi “oală”.

Mihai Crişan spune că SCM Zalău şi-a ratat obiectivele. Un lucru este adevărat, însă nu suntem de acord cu gafa pe care a făcut-o Mihai Crişan, în momentul în care a spus că echipa de fotbal şi volei nu mai au şanse de promovare.

Sigur, este adevărat că echipa de fotbal a ratat play-off-ul şi nu mai poate ajunge la baraj, dar echipa de volei nu are unde promova, deoarece SCM Zalău se află deja pe prima scenă a voleiul românesc. Poate că acesta a uitat că, anul trecut, SCM Zalău a fost chiar vicecampioana României!

Consilierii PSD: S-a născut noul “Becali de Zalău”

Mihai Crişan a contestat faptul că jucătorul cu cel mai mare salariu stă mai mult prin tribune şi nu joacă, dar şi faptul că un jucător cu probleme de comportament a fost titular în ultimele jocuri. Imediat a venit reacţia unor consilieri social-democraţi, care au fost miraţi de aceste afirmaţii precizând că la poalele Meseşului s-a născut noul “Becali de Zalău”, făcând referire la patronul de la FCSB, care de cele mai multe ori intervine la alcătuirea echipei.

Fără să fim răi, putem spune că Mihai Crişan a venit în ședința de Consiliu Local cam nepregătit. Exact ca și elevul care ridică două degete la școală și vrea să răspundă la tablă, dar el este cu temele nefăcute.

Probabil era mult mai bine, ca la acest subiect să intervină un alt consilier PNL, care chiar este apropiat de fenomenul sportiv şi care cunoaşte mai îndeaproape. Este vorba de Florin Morar – directorul de la CNS Zalău, – cel care este şi antrenor de fotbal la liderul Ligii a IV-a Sălaj – Rapid Jibou.

Consilierul PNL a pus punctul pe “i” – Cum să dai bonusuri unor jucători, care şi-au ratat obiectivul

Consilierul local a spus şi un mare adevăr în ce priveşte primele de joc ale fotbaliştilor, care rămân la fel şi în play-out, în condiţiile în care obiectivul s-a ratat!

Dar şi în aceste condiţii, ei îşi primesc primele, ca şi cum se vor lupta pentru a-şi atinge obiectivele. Salariile au rămas la fel, primele la fel, lucru total anormal“, a fost remarca de nota 10 a liberalului.

Chiar aşa? Cum se poate plăti cu bonusuri un sportiv sau un anagajat, dacă acesta nu şi-a atis targetul!? Este un lucru pe care mulţi nu îl pot înţelege şi la care primarul Ionel Ciunt ar trebui să reflecte şi să intervină.

“SCM Zalău a primit cea mai mare rectificare dintre toate direcţiile subordonate Primăriei”

Consilierul local a vorbit şi despre bugetul lui SCM Zalău, despre care spune că a primit cea mai mare rectificare dintre toate direcţiile subordonate Primăriei.

“Nu mai vorbesc că bugetul de la SCM a fost suplimentat cu 61,8% cea mai mare suplimentare de buget dintre toate direcţiile unde s-au dus banii. Procentual am rectificat cel mai mult”, a precizat Mihai Crişan.

Primarul Ionel Ciunt: “E adevărat. Este loc de mai bine în activitatea echipelor

La aceste acuzaţii, primarul Ionel Ciunt nu a rămas indiferent şi a luat cuvântul. Edilul municipiului este de acord că în cadrul clubului este nevoie de o administrare mult mai eficientă şi spune că în perioada următoare se va face o analiză pe acest subiect.

“Este loc de mai bine în activitatea echipelor. Acesta este sportul, câte o dată pierzi, câte o dată câştigi. Ar fi bine să fim doar învingători, dar nu putem să câştigăm toate meciurile. Se impune fără îndoială o administrare mult mai eficientă a clubului sportiv şi vom avea în perioada următoare intervenţii în conducerea clubului, tot ce înseamnă antrenori şi manageri care sunt plătiţi din banii publici. Va fi o schimbare fără îndoială şi în ceea ce priveşte rezultatele echipelor de sport”, a spus Ionel Ciunt.

Să spunem că proiectul de hotărâre a primit “undă verde” fiiind votat de majoritatea consilierilor. Au fost 11 voturi “pentru” (PSD și UDMR) și 9 ”abțineri” (PNL și USR).

You may also like

Leave a Comment