Responsive Menu
Add more content here...


Veşti bune. Primarul Bogdan Bercean a semnat contractul de finanţare pentru înfiinţarea reţelei de canalizare în Meseşenii de Jos

by Mihai POP
0 comment 48 views
A+A-
Reset

Primarul comunei a fost prezent zilele trecute la Bucureşti, iar la sediul Ministerului Dezvoltării, în prezenţa ministrului Adrian-Ioan Veştea a semnat contractul de finanţare pentru înfiinţarea reţelei de canalizare în centrul comunal


Comuna Meseşenii de Jos a câştigat patru proiecte pe Programul “Anghel Saligny”. Unul pentru modernizarea drumurilor comunale, altul pentru construirea unui pod peste Valea Miţii, iar alte două pentru reţea de canalizare în localităţile Meseşenii de Sus şi Meseşenii de Jos. Cea mai mare finanţare a fost obţinută pentru înfiinţarea unei reţele de canalizare în localitatea Meseşenii de Jos. Este vorba despre suma de 20.635.151,13 lei, echivalentul a peste 4 milioane de euro.

Pentru acest proiect, primarul Bogdan Bercean a fost recent la Bucureşti, iar la sediul Ministerului Dezvoltării, în prezenţa ministrului Adrian-Ioan Veştea a semnat contractul de finanţare pentru acest proiect şi acum urmează ca lucrările să fie scoase la licitaţie.

Proiectul prevede înfiinţarea unei reţele de canalizare în localitatea Meseşenii de Jos, o reţea de aproximativ 25 km care va deservi aproximativ 300 de gospodării. Conform celor spuse de primarul comunei, traseul va duce la staţia de epurare din Crasna.

Este unul dintre cele mai importante proiecte din istoria comunei, iar Bogdan Bercean a menţionat când ar putea începe lucrările efective la mult aşteptata reţea de canalizare.

“Nu am făcut o statistică, dar este unul dintre cele mai mari proiecte din istoria comunei. Avem foarte multe proiecte mari şi toate sunt importante. Mă bucur că am semnat contractul de finanţare. Este rezultatul unei munci de câţiva ani care începe încet-încet să prindă contur. Sperăm ca în primăvară să înceapă lucrările şi lumea să beneficieze cât mai repede de acest serviciu”, ne-a declarat Bogdan Bercean, primarul comunei Meseşenii de Jos.

În ceea ce priveşte celelalte sate, primarul Bercean ne-a informat că pentru localitatea Meseşenii de Sus este câştigat un proiect pe “Anghel Saligny”. Mai sunt de trimis câteva clarificări la Ministerul Dezvoltării, după care va fi semnat şi contractul de finanţare.

Pentru localitatea Aghireş este pregătit un proiect ce va fi depus la Fondul de Mediu, iar pentru Fetindia urmează să fie găsită o soluţie pentru înfiinţarea unei astfel de reţele.

You may also like

Leave a Comment