Responsive Menu
Add more content here...


Venus Giurtelec se întăreşte – 8 transferuri importante!

by Călin ONICAŞ
0 comment 28 views
A+A-
Reset

Gruparea condusă de Mircea Chiş a întrerupt acea nefastă colaborare cu Sportul Şimleu, astfel că reprezentanta comunei Măerişte în circuitul fotbalistic din Sălaj şi-a stabilit un obiectiv îndrăzneţ pentru noul sezon


Măerişte este o comună cu mare tradiţie în fotbal. Ani la rând, comuna a avut înscrise două echipe în competiţiile organizate de AJF Sălaj – Venus Giurtelec şi Frăţia Măerişte. Din păcate, fotbalul de aici a intrat într-un con de umbră în ultimii ani. Echipa din centrul comunal s-a desfiinţat, iar echipa din Giurtelecu Şimleului a “şchiopătat” bine prin Liga a IV-a. Deşi ar fi trebuit să aducă un plus, colaborarea dintre AS Venus Giurtelec şi Sportul Şimleu a fost un fiasco total, iar gruparea condusă de Mircea Chiş a terminat sezonul 2022 – 2023 pe ultimul loc.

Colaborarea cu Sportul Şimleu – un eşec total

În această vară, în cadrul grupării conduse de Mircea Chiş au avut loc schimbări importante. Acel contract păgubos de colaborare cu Sportul Şimleu s-a încheiat, iar AS Venus ia locul acelei “struţo-cămile” Sportul Şimleu II.

“Colaborarea cu Şimleul a fost un eşec total, atât la nivel de juniori, cât şi la seniori. Ne-am aşteptat să avem o colaborare mai bună. Am avut promisiuni cum că jucătorii ce nu prindeau lotul la echipa de Liga a III-a să joace la noi, dar conducerea celor de la Şimleu nu a fost pe deplin autoritară. Nu prea ne-am putut bucura de prezenţa jucătorilor din eşalonul superior, doar la câteva partide, prin Paul Pop şi Mateo Olar, cu toate că le-am oferit şi bani”, ne-a declarat Mircea Chiş – conducătorul formaţiei din Giurtelec.

Pentru ca echipa să nu mai aibă probleme de efectiv pentru noul sezon, conducerea a avut în această vară o importantă campanie de achiziţii. Astfel, AS Venus a transferat nu mai puţin de opt jucători!

AS Venus a realizat transferuri bune!

Răzvan Gal, Silviu Peter şi Eduard Trinka sunt trei nume importante în fotbalul mic din Sălaj, care în sezonul trecut au devenit vicecampioni cu Barcău Nuşfalău. Primii doi revin astfel acasă, ei fiind originari din comuna Merişte.

Alţi trei jucători au fost transferaţi de la AS Cosniciu, este vorba de  portarul Doru Opriş, Gabriel Olas şi Matei Blaga.

O altă venire importantă este Raul Man, jucător care nu a mai evoluat în Liga a IV-a din anul 2015, când jucătorul formaţiei Gloria Bobota a fost suspendat pentru un incident nefericit. În aceste condiţii, în ultimii ani, el s-a remarcat în Campionatele de Minifotbal Sălaj de la Bazele Sportive ONIX. În acest an, în tricoul formaţiei Salvarea Zalău, Man a fost golgheterul ligii secunde!

Lista de achiziţii nu a fost încă închisă. Conducerea clubului speră parafeze în zilele următoare şi transferul tânărului Raul Vetişan, de la AS Juniorii Ip. Jucătorul de 23 de ani este originar din Şimleu Silvaniei, dar acum câţiva ani a fost campion judeţean cu juniorii de la CS Barcău Nuşfalău.

Echipa din Giurtelecu va avea un obiectiv îndrăzneţ

“Am transferat mulţi jucători, deoarece noi ne-am confruntat şi cu lipsa de efectiv. Mulţi jucători de la noi merg frecvent la lucru în afara ţării şi din acest motiv am făcut un sacrficiu pentru a realiza cât mai multe achiziţii”, a precizat Mircea Chiş.

Pentru noul sezon, Venus Giurtelec va beneficia de susţinere din partea Primăriei Măerişte, dar şi de la sponsori, unul dintre ei fiind chiar conducătorul grupării.

“Sperăm într-o clasare cât mai bună în acest sezon, deoarece toţi jucătorii vor fi stimulaţi financiar şi atunci vor juca cu o altă responsabilitate şi ambiţie în teren”, a mai punctat Mircea Chiş, cel care speră ca AS Venus să se poată bate pentru primele cinci locuri!

You may also like

Leave a Comment