Responsive Menu
Add more content here...


Valentina Panici: “Vrem ca HC Zalău să o ţină din victorie în victorie”

by Călin ONICAŞ
0 comment 623 views
A+A-
Reset

Şi în meciul cu Larvik HK, “căpitanul” echipei HC Zalău a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren. După ce în acest sezon din Europa a învins campioanele din Austria, Suedia şi Cehia, elevele lui Gheorghe Tadici au răpus şi campioana Norvegiei, iar acum visează departe, după ce în anul 2013 sălăjencele au mai ajuns în marea finală! 


Fără mari vedete în lot, dar şi fără jucătoare din afara graniţelor, HC Zalău scrie o nouă filă de poveste în handbalul românesc! Revenită în cupele europene după patru ani de pauză, gruparea sălăjeană face furori în Cupa EHF, acolo unde a ajuns în premieră în faza grupelor, fiind ca şi calificată în sferturile competiţiei, cu o etapă înaintea jocurilor din această fază!

Mai mult, Valentina Panici şi compania au reuşit să depăşească pe acest drum european nu mai puţin de patru campioane de pe bătrânul continent! Mai întâi, în faza a III-a preliminară a învins de două ori campioana Austriei – Hypo Niederösterreich, calificându-se în premieră în grupele Cupei EHF.

Visul frumos a continuat, astfel că elevele lui Gheorghe Tadici au depăşit  de două ori campioana Cehiei – DHK Banik Most, au învins campioana Suediei  – H 65 Höörs HK, iar duminică s-au impus şi în faţa campioanei Norvegiei, este vorba despre Larvik o formaţie care în anul 2011 cucerea Liga Campionilor!

Una dintre eroii partidei de la Sala Sporturilor a fost “căpitanul” Valentina Panici (n. 7 iunie 1988), cea care a organizat jocul exemplar, marcând şi două goluri. Experimentatul centru este şi una dintre cele mai bune marcatoare ale Zalăului în grupele Cupei EHF cu 16 goluri, după ce ea a înscris 6 goluri şi în fazele preliminare.

“A fost greu, dar am muncit şi lucrul acesta s-a văzut. E o muncă de mult timp adunată, suntem foarte mândre că am arătat ca o echipă adevărată. Ne dorim să o ţinem din victorie în victorie şi să dea Dumnezeu să mergem cât mai departe!”, a spus Valy Panici la finalul jocului cu Larvik!

Să precizăm că golgheteră în faza grupelor este Roxana Rob cu 29 de goluri, fiind urmată într-un top al marcatoarelor de Ana Maria Dragut (25) şi Valy Panici şi Dana Abed Kader, cu câte 16 reuşite.

Revenind la căpitanul de la HC Zalău, să spunem că handbalista în vârstă 29 de ani a ajuns la poalele Meseşului în vara anului 2013, când a semnat un contract pe patru sezoane. Prestaţiile sale de pe semicerc au fost remarcate şi de conducere, care i-a prelungit angajamentul cu HC Zalău.

Dacă în Europa este a treia marcatoare a sălăjencelor, Valentina Panici este a patra golgheteră a echipei în Liga Florilor împreună cu Andrada Trif, acolo unde cele două au avut câte 37 de reuşite, după Roxana Rob (70 goluri), Ana Maria Dragut (51) şi Larisa Tămaş (47).

You may also like

Leave a Comment