Responsive Menu
Add more content here...


Un sălăjean este cercetat pentru camătă după ce a înşelat peste 250 de persoane din Prahova

by Eduard FARCAS
0 comment 1.2K views
A+A-
Reset

Un sălăjean a făcut parte dintr-un grup infracţional alături de mai multe persoane din Cluj şi din Harghita. Membrii grupării înşelau persoane din judeţul Prahova, cărora le promiteau împrumuturi rapide şi avantajoase. Ei sunt cercetaţi pentru camătă, delapidare şi înşelăciune


Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au definitivat recent cercetările în dosarul penal privind cinci persoane (patru bărbați și o femeie – trei din județul Cluj, unul din Sălaj, iar ultimul din Harghita), bănuite de comiterea, în diferite forme de participație, a mai multor infracțiuni de natură economică, respectiv camată, delapidare și înșelăciune, scriu colegii de la Ziarul Incomod.

Din cercetări a rezultat că persoanele în cauză ar fi înșelat mai multe persoane, pe raza judeţului Prahova şi a judeţelor învecinate, prin modul de operare „caritas unguresc”, respectiv promițând acordarea unor finanţări, prin intermediul unei societăți care nu îndeplinea condiţiile legale pentru a derula activităţi specifice instituţiilor de credit şi instituţiilor financiare nebancare.

Aceștia ar fi amăgit persoanele vătămate pentru a le determina să achite mai multe rate, reprezentând un aport social necesar în vederea constituirii fondului din care li se spunea că urmează a fi onorate cererile de împrumut. În momentul în care acestea realizau că au fost înşelate şi nu mai achitau contribuţiile lunare pe timp de 3 luni, erau suspendaţi sau excluşi din societate, uneori fără a le fi restituit aportul social plătit, în funcţie de insistenţa fiecărei persoane vătămate.

De asemenea, a mai rezultat faptul că persoanele în cauză ar fi reuşit să inducă în eroare 264 părţi vătămate, cauzând un prejudiciu total de peste 250.000 lei.

În cadrul cercetărilor a fost dispusă măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi asupra sumei de 36.000 lei, dar şi măsura popririi conturilor bancare ale acestora şi ale societăţilor implicate în activitatea infracţională.

You may also like

Leave a Comment