Responsive Menu
Add more content here...


ULTIMA ORĂ. Șeful de post din comuna Letca, implicat într-un grav accident. GALERIE FOTO

by Călin ONICAŞ
0 comment 36 views
A+A-
Reset

Plecat la o ședință la Jibou, agentul şef principal Vasile Dănuţ Bene s-a dat peste cam de mai multe ori cu maşina Poliţiei, într-o curbă pe raza localităţii Ciocmani. Transportat la spital, poliţistul în vârstă de 48 de ani se află în comă indusă de gradul II


Vineri dimineaţa, şeful de post de la Postul de Poliţie Letca, agent şef principal de poliţie Vasile Dănuţ Bene, mergea cu autospeciala de serviciu la o şedinţă la Jibou.

În jurul orei 8.50, în timp ce rula pe drumul DN 1 H, pe raza localităţii Ciocmani, poliţistul în vârstă de 48 de ani a fost implicat într-un eveniment rutier grav.

Astfel, la o curbă, şoferul a pierdut control volanului, iar maşina poliţiei a ieşit de pe carosabil, s-a rostogolit de vreo trei-patru ori şi s-a oprit în câmp, la aproximativ 20 de metri de drum!?

De precizat că în maşină se afla doar agentul şef principal din comuna Letca. Întâmplător, în zonă a trecut o ambulanţă care transporta un pacient de la Zalău spre un spital din Baia Mare.

Astfel, după doar câteva minute, un echipaj medical îi acorda deja primele îngrijiri şi victima a fost stabilizată.

“Domnul poliţist era inconştient, dar avea tensiune şi puls bun. Echipajul de pe Ambulanţă a reuşit să îl stabilizeze”, a precizat un martor pentru Ştiri din Sălaj.

Ulterior, la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie, un echipaj SMURD de la Garda de pompieri Ileanda, dar şi o Ambulanţă cu medic de la Zalău, în care s-a aflat tocmai Dr. Ioan Cordea – fostul manager general de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj.

Tot un martor, spune că Ambulanţa ce mergea spre Baia Mare şi care era mai dotată l-a preluat pe poliţist, iar în maşină a urcat şi doctorul Ioan Cordea.

Totodată, cealaltă Ambulanţă a preluat pacienta şi a dus-o spre capitala Maramureşului.

În ce priveşte starea victimei, se pare că Vasile Bene se află în comă indusă de gradul II, dar că viaţa sa nu este pusă în pericol.

Agentul şef principal de poliţie – Vasile Dănuţ Bene – are 48 de ani şi are doi copii, o fată la facultate în Cluj-Napoca şi un băiat în clasa a VII-a.

Au existat voci care ar fi spus că accidentul de la Ciocmani s-a produs ca urmare a faptului că poliţistul ar fi adormit la volan.

Totuşi, este greu ca poliţistul originar din satul Lemniu (comuna Letca) să fi adormit la volan dimineaţa la ora 9 şi la doar nici 10 kilometri de la plecare.

Cel mai probabil, cauza evenimentului a fost o defecţiune tehnică a maşinii. Că tot vorbind de mașină, să preciyăm că și autospeciala de la Postul de Poliție Letca a fost serios avariată.

“Astăzi, 15 iunie a.c., la ora 8.44, pe Drumul Naţional 1H, la ieşire din localitatea Ciocmani, un poliţist din cadrul I.P.J. Sălaj s-a răsturnat cu autospeciala de serviciu, în afara părţii carosabile. Acesta a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital. Poliţiştii continuă cercetările, pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările care au dus la producerea acestui eveniment. Poliţistul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. RCA-ul şi inspecţia tehnică periodică erau valabile”, a relatat şi Maria Cristea – purtătorul de cuvânt de la IPJ Sălaj.

You may also like

Leave a Comment