Responsive Menu
Add more content here...


Transferuri pe bandă rulantă la Jibou

by Călin ONICAŞ
0 comment 40 views
A+A-
Reset

Campanie de achiziţii importantă pe Someş. În această vară, SCO Jibou a realizat nu mai puţin de şase transferuri, iar lista nu s-a închis încă

Încă din primul an de activitate, noua echipă a Jiboului a făcut senzaţie. Tânăra formaţie finanţată de Primăria Jibou a avut un parcurs neaşteptat de bun, clasându-se pe podium, în faţa unor grupări cu pretenţii, în lotul cărora se află mulţi jucători cu experienţă.

Pentru noul sezon, SCO Jibou vrea să continue parcursul bun, iar pentru aceasta echipa s-a întărit serios în această vară. Până în acest moment, formaţia pregătită acum de Dinu Moldovan a reuşit şase achiziţii, iar lista rămâne deschisă! La fel ca şi în primul an de activitate, gruparea de pe Someş pune accentul tot pe jucători tineri şi talentaţi din zonă.

Iustin Ardelean, element cheie în succesul echipei

Cap pe listă este Iustin Ardelean, un jucător care – deşi are doar 22 de ani – a simţit deja aerul de pe iarba unor stadioane în care s-au disputat partide de Liga a III-a şi chiar de Liga a II-a! Astfel, el a jucat pentru Ripensia Timişoara şi pentru SCM Zalău, pentru ca în ultimul sezon să evolueze pentru Inter Cizer.

“Iustin este un jucător determinat şi ambiţios, având având potențialul de a deveni un element cheie în succesul echipei SCO Jibou. Cu abilitățile sale și dorința de a se dezvolta constant, el reprezintă un adiţional valoros la lotul de jucători”, este caracterizarea făcută de noul club.

De la Minaur Baia Mare sau ACS FC Recea la SCO Jibou!

Un alt transfer important poate fi considerat Ionuţ Mureşan, un fotbalist în vârstă de 24 de ani, care în scurta carieră a acumulat experienţa partidelor din eşaloanele superioare. Timp de trei sezoane, el a jucat la Liga a III-a în tricoul formaţiilor Minaur Baia Mare şi ACS FC Recea!

Ionuț Mureșan aduce în plus o mentalitate puternică și dorința de a câștiga fiecare duel. Determinat şi pasionat de fotbal, el va aduce o energie pozitivă și un aport semnificativ în echipa noastră. Suntem încrezători că va adăuga valoare jocului nostru și va contribui la atingerea obiectivelor noastre pe teren. Suntem încântați să te avem alături și să construim împreună o echipă puternică şi competitivă”, punctează site-ul oficial al clubului de pe Someş.

Atacantul Rareş Dura lasă Zalăul ca să dea goluri pentru SCO Jibou

Al treilea transfer important este Rareş Dura, un fotbalist de doar 19 ani, care în sezonul trecut a marcat nu mai puţin de 20 de goluri pentru SCM Zalău în Campionatul Naţional de juniori U19. A început fotbalul la Viitorul Zalău, după care a evoluat pentru juniorii de la UTA Arad şi Viitorul Arad.

Pe lista de achiziții se află și Bogdan Petruşan, un jucător de 26 de ani originar din satul Cuceu, care revine la echipa la care a învăţat ABC-ul fotbalului. Este un mijlocaş talentat, care în ultimii ani a mai evoluat pentru Rapid Jibou, Unirea Mirşid şi Someşul Someş-Odorhei.

O altă revenire este portarul Ionuţ Chechedi, cel care în ultimele sezoane a apărat buturile formaţiei Someşul Someş-Odorhei. Goal-keeper-ul are 32 de ani şi este originar din Jibou, iar în carieră a mai evoluat pentru Rapid Jibou şi CS Crasna.

Come-back spectaculos pentru David Almaş – patru ani la CFR Cluj

Puştiul de 17 ani din satul Cuceu a plecat de la Rapid Jibou acum câţiva ani la Viitorul Zalău, iar de acolo tocmai la CFR Cluj! După patru ani în Gruia, David Almaş s-a transferat la SCM Zalău, unde a strălucit în Campionatul Naţional Under 19. El vine acum cu forţe proaspete în atacul celor de la SCO Jibou, care în sezonul viitor vor avea un obectiv îndrăzneţ.

Din lotul pentru sezonul 2023 – 2024, se vor regăsi şi doi juniori promovaţi în această vară de la juniori. Florin Cherecheș este un atacant de doar 19 ani originar din comuna Someş-Odorhei. El a evoluat la Sporting Maramureş şi la Sporting Cluj, iar anul trecut a jucat pentru echipa de juniori A1 a Jiboului, care s-a clasat pe locul 4.

Cristian Romitan a început fotbalul la Jibou, dar la 14 ani a ajuns la “U” Cluj. A revenit în Sălaj, dar la Luceafărul Bălan. Anul trecut, Romitan a revenit acasă, la Jibou, unde a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei de juniori A1. Prestaţiile sale în linia defensivă i-a determinat pe conducătorii clubului să îl promoveze la echipa mare.

Lista de transferuri nu a fost încă finalizată, astfel că – în zilele următoare – SCO Jibou va mai parafa câteva transferuri importante.

Să mai spunem că, în această vară, SCO Jibou a schimbat şi antrenorul, locul lui Narcis Brînduşe de pe banca tehnică fiind luat de Dinu Moldovan.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 19 iulie.

You may also like

Leave a Comment