Responsive Menu
Add more content here...


TRAGEDIE. Un microbuz plin cu sălăjeni care mergeau la muncă în străinăte a fost lovit din plin de un TIR din Polonia. Numărul victimelor se ridică la şase persoane, dintre care un mort şi trei grav răniţi. GALERIE FOTO şi VIDEO

by Eduard FARCAS
0 comment 10.4K views
A+A-
Reset

Evenimentul îngrozitor a avut loc aseară în Oradea, când un TIR ce vena cu marfă din Polonia spre România a intrat într-un microbuz plin cu sălăjeni care mergeau la muncă peste hotare. Bilanţul este unul ÎNSPĂIMÂNTĂTOR – o femei din comuna Sîg a murit pe loc, alţi trei tineri cu vârste între 19 şi 22 de ani au fost transportaţi în stare critică la Spitalul din Oradea iar alte două persoane – o fată de 19 ani şi un tânăr de 20 de ani –  au fost rănite uşor


Tragedia a avut loc aseară, în jurl orei 22.45 pe şoseaua Borşului, la ieşire din Oradea. Un TIR cu număr de Polonia s-a ciocnit din plin cu un microbuz cu numere de Sălaj, care ra plin de sălăjeni ce mergeau la muncă peste hotare.

Cele două autovehicule s-au lovit frontal, venind din sensuri opuse. Accidentul s-a soldat cu şase victime, toţi sălăjeni.  O femie de 54 de ani din Sîg a murit pe loc, alte cinci persoane fiind transportate în stare gravă la Spitalul din Oradea. A fost activat planul roşu de intervenţie, trei dintre victime fiind în stare critică!

La faţa locului desfăşurarea de forţe a fost impresionantă. Din cadrul ISU Crişana au fost mobilizate o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de descarcerare grea, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea, precum şi trei echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Totodată, au fost deplasate mai multe echipaje de poliţişti, coordonaţi de șeful Poliţiei Serviciului Rutier Bihor, subcomisarul Adrian Cioară.

“Pompierii militari ajunşi la faţa locului au procedat la descarcerarea a trei persoane prinse între fiarele contorsionate ale microbuzului şi echipajele medicale au acordat îngrijirile medicale care se impuneau. Dintre cele şase victime, una – o femeie – a fost declarată decedată, trei sunt în stare gravă (cod roşu medical) şi două au suferit multiple leziuni (cod galben medical)”, a declarat pentru BIHOREANUL căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Pe o suprafaţă de zeci de metri pătraţi în jurul celor două maşini s-au răspândit bucăţi din acestea, dar şi bagaje provenind din microbuzul cu români, precum şi motorină scursă dintr-un rezervor spart.

Comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, a precizat că evenimentul rutier s-a produs pe DN 1, între localităţile Sîntion şi Oradea. „Sunt implicate un autotren şi un autoturism 8+1 (Volkswagen nr). Poliţiştii rutieri sunt la faţa locului şi efectuează cercetări pentru a determina cauzele şi împrejurările producerii evenimentului rutier. Traficul rutier nu este blocat, se desfăşoară pe un singur sens, alternativ deocamdată”, a spus Dinu.

Un grup de cetăţeni din Sălaj, majoritatea de etnie romă, au ajuns la locul accidentului la circa o oră după producerea lui, îngrijoraţi de soarta pasagerilor. Poliţiştii le-au spus doar că au fost transportaţi la spital, fără a da detalii despre gravitatea leziunilor suferite. Resemnaţi, oamenii au început să strângă bagajele răspândite ale victimelor.

După miezul nopţii, carosabilul a fost eliberat de cele două vehicule. Microbuzul a trebuit urcat pe platformă, în timp ce TIR-ul a putut fi manevrat singur, motorul funcţionându-i.

Vinovat este şoferul polonez care a virat pe line dublă continuă

Primele concluzii ale poliţiştilor rutieri bihoreni arată că vina pentru evenimentul rutier o poartă şoferul TIR-ului, un tânăr de 27 de ani din Polonia, care venea dinspre vamă.

Acesta a virat stânga pe linie dublă continuă izbind în plin microbuzul care circula din sens opus. Se pare că TIR-ul a vrut să intre la benzinăria din apropiere, când a luat în plin microbuzul.

“Un bărbat de 27 ani din Polonia în timp ce conducea un ansamblu format dintr-un autotractor cu semiremorcă pe DN1, dinspre Borş înspre Oradea, a efectuat un viraj la stânga peste marcajul longitudinal dublu continuu, nu a acordat prioritate de trecere, a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune cu un autoturism (8+1 nr) condus din sens opus de un tânăr de 19 ani din comuna Sîg, judeţul Sălaj”, a declarat dimineaţă, comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Victimele sunt din comuna Sîg, printre ei numărându-se şi trei tineri

În urma accidentului rutier, o femeie de 54 ani din comuna Sîg, pasageră în autoturism, a murit pe loc. Medicii de la SMURD au încercat să o resusciteze zeci de minute, însă fără rezultat. Alte 5 persoane din microbuz, adică şoferul autoturismului şi ceilalţi patru pasageri, au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea.

Medicii spun că starea a trei dintre răniţi este extrem de gravă şi sunt internaţi la secţia de Terapie Intensivă a spitalului.

“Un tânăr în vârstă de 19 ani este internat cu politraumatism, traumatism cranio cerebral sever, fractură de humerus şi fractură de bazin, iar un alt băiat, tot de 19 ani, a suferit politraumatism şi traumatism toraco-abdominal. Un pacient de 22 ani a suferit politraumatism, traumatism cranio cerebral sever, traumatism toraco abdominal şi ruptură de splină, motiv pentru care a şi fost operat imediat”, a declarat pentru Bihoreanul purtătorul de cuvânt al UPU – SMURD Bihor, dr. Alexandru Mateoc.

În sala de operaţie a intrat, marţi seară, şi o tânără de 19 ani, cu politraumatism, traumatism toraco abdominal şi ruptură de splină, de unde, apoi, a fost transferată la secţia de Terapie Intensivă. Un alt tânăr, de 20 de ani, a suferit şi el multiple contuzii, însă care nu i-au pus viaţa în pericol.

Sursa info, foto şi video : Bihoreanul

 

You may also like

Leave a Comment