Responsive Menu
Add more content here...


Şimleuanul Liviu Antal a plecat de la UTA

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 35 views
A+A-
Reset

După fix un an petrecut în curtea grupării arădene pentru care a jucat în 41 de meciuri, fotbalistul şimleuan părăseşte echipa în această pauză competiţională. Fostul golgheter al Ligii 1 nu mai intră în planurile antrenorului Laszlo Balint care în aceste zile a renunţat la o serie de jucători, chiar şi la Hora, care era al doilea marcator al echipei

Mai bine de trei ani a jucat Liviu Antal în Lituania, la Zalgiris, în perioada 2017 – 2020, fiind cel mai bun marcator al echipei. A înscris peste 45 de goluri în toate competiţiile pentru Zalgiris, cu care a câştigat campionatul, Cupa Lituaniei şi Supercupa.

În iarna trecută, Liviu Antal a decis să revină în fotbalul românesc şi a ales UTA Arad, grupare la care s-a adaptat destul de repede. Ca dovadă că  în a doua parte a sezonului trecut, Antal a jucat în 21 de partide, în care a marcat trei goluri.

În acest sezon, fotbalistul şimleuan a jucat însă mult mai puţin. Chiar dacă a fost pe teren în 20 de partide, Antal a prins minute puţine, deoarece de multe ori a fost rezervă şi a intrat pe finalurile de meciuri. Astfel,  în ultimele 10 etape din Liga 1, Antal a bifat doar 190 de minute!

În pauza de iarnă, Antal a aflat că nu mai intră în vederile antrenorului Laszlo Balint, cel care a făcut curăţenie în lot şi a renunţat la mai mulţi jucători. A fost pus pe liber inclusiv Hora, care era al doilea marcator al echipei.

Celor doi li s-a comunicat deja că nu mai fac parte din planurile antrenorului, iar impresarul Bogdan Apostu se ocupă să le găsească alte echipe.

“A fost un mic şoc pentru ei, mental e greu de acceptat, dar viaţa merge mai departe. O să încercăm să le găsim alte destinaţii importante, căci mai au multe de spus în fotbal”, a declarat impresarul Bogdan Apostu.

UTA a reluat luni pregătirile pentru a doua parte a sezonului, iar antrenorul Laszlo Balint a detaliat motivele pentru care a decis să renunţe la Liviu Antal şi Ioan Hora.

“În urma unei discuţii pe care am avut-o cu domnul Meszar, am ajuns la concluzia că avem nevoie de întâriri în compartimentul ofensiv şi de o reechilibrare a bugetului în compartimentul respectiv şi aşa s-a ajuns la aceste decizii. Personal şi în mod public ţin să le mulţumesc tuturor jucătorilor. Le-am spus şi lor, o spun şi public, au parte de respectul meu, de respectul clubului, dar în viaţă şi în fotbal vin astfel de momente când trebuie să iei decizii şi drumurile să se despartă. Sunt discuţii pentru reziliere, tot ce pot spune este că nu sunt convocaţi pentru cantonamnetul din Antalya. Sunt convins că această situaţie se va rezolva cât se poate de repede, atât pentru binele lor cât şi pentru binele clubului”, a declarat antrenorul de la UTA, pentru Sport Arad.

Liviu Antal are două goluri marcate pentru UTA în acest sezon, în partidele cu CSU Craiova şi Rapid, dar şi o pasă decisivă în jocul cu Gaz Metan Mediaş.

Din câte se mare, principalul motiv pentru care conducerea a decis să renunţe la serviciile sale şi ale lui Hora este faptul că cei doi jucători erau cei mai scumpi de la UTA, iar conducerea avea aşteptări mai mari de la ei.

Liviu Antal a mai jucat în Liga 1 la CFR Cluj, Pandurii Tg. Jiu, FC Vaslui şi Oţelul Galaţi. Cu Oţelul a câştigat campionatul în 2011, iar în perioada în care a evoluat la FC Vaslui a fost golgheterul României în 2014. 

În cursul zilei de miercuri, clubul UTA a oficializat despărțirea de fostul campion al României cu Oțelul, prin următorul comunicat: Conducerea clubului UTA și fotbalistul Liviu Antal au ajuns, astăzi, la o înțelegere amiabilă de încetare a colaborării. Îi mulțumim lui Liviu pentru tot ce a făcut în perioada în care a îmbrăcat tricoul echipei noastre și îi urăm mult succes în etapele viitoare ale carierei sale!”

You may also like

Leave a Comment