Responsive Menu
Add more content here...


Şase sălăjeni s-au calificat la Olimpiada Naţională de Informatică

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 13 views
A+A-
Reset

Sub îndrumarea profesorului Florin Morar, cinci liceeni şi un elev de clasa a VII-a vor să facă cinste judeţului Sălaj şi să se întoarcă acasă, ca de fiecare dată, cu rezultate deosebite şi medalii de la faza naţională a Olimpiadei de Informatică


Deseori spunem că sportul este cel mai bun ambasador al judeţului. Însă, există şi excepţii, iar Sălajul se poate mândri cu elevi şi profesori care ne fac cinste pe la diferite activităţi, concursuri sau olimpiade.

Un exemplu elocvent sunt elevii de la Colegiul Naţional “Silvania” din Zalău, care, sub îndrumarea profesorului Florin Morar, an de an au obţinut rezultate notabile la Olimpiada de informatică. Anul 2019 nu face excepţie.

Astfel, pentru faza naţională a Olimpiadei de Informatică ce va avea loc, pentru elevii de liceu la Suceava, în perioada 30 aprilie – 5 mai (Probe: 1 – 2 mai; Baraj: 4 mai), judeţul Sălaj  va fi reprezentat de un lot format din 5 elevi, toţi de la Colegiul Naţional “Silvania” Zalău, pregătiţi atât la clasă, cât şi la Centrul de Excelenţă de prof. Florin Morar.

Lotul este format din elevii: Andrei Cotor (clasa a X-a), Hill Alex Shantih (clasa a XI-a), Bogdan Petru Pop (clasa a XII-a), Alex Nicolae Pop (clasa a X-a) şi Neghina Dragoş (clasa a XII-a).

La faza judeţeană a Olimpiadei, primii trei elevi au reuşit să ocupe locul 1, fapt ce le-a permis calificarea directă la faza naţională. Ultimii doi elevi, au reuşit să se califice la faza naţională, graţie punctajelor mari obţinute la nivel naţional.

Constatăm că a devenit o normalitate în ultimii ani, ca elevii pregătiţi de prof. Florin Morar să participe la diferite olimpiade şi concursuri naţionale de informatică, de unde să se întoarcă cu premii şi medalii.

“Mergem încrezători şi în acest an la Olimpiada Naţională de Informatică cu un lot omogen şi experimentat, care nu sunt la prima participare şi avem convingerea că rezultatele vor fi cel puţin la nivelul anului trecut când ne-am întors cu menţiuni, medalii de aur, argint şi bronz. După părerea mea, informatica este o materie foarte interesantă care-i ajută pe elevi, mai ales pe cei cu abilităţi matematice, să-şi dezvolte modul de gândire şi care-i provoacă să descopere lucruri noi. Am încercat să-i determin pe elevii mei să gândească, să creeze, să găsească soluţii. Cei care sunt foarte buni în acest domeniu, învaţă din plăcere şi pentru că îşi doresc foarte mult să ştie. Valorificându-le curiozitatea ştiinţifică şi stimulându-i intelectual permanent, reuşim împreună să facem performanţă”, ne-a declarat prof. Florin Morar.

Nu doar la ciclul liceal Sălajul are elevi calificaţi la faza naţională. Astfel, Cristian Alexuţan, elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău s-a calificat direct la faza naţională, datorită locului 1 obţinut la faza judeţeană.

Cristian Alexuţan îi are ca profesori îndrumători pe Iuliana Boloş, Florin Morar şi Gheorghe Revnic.

Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai apreciaţi profesori din judeţ, să spunem că Florin Morar este şi un mare pasionat de sport. Are acasă o cameră special amenajată cu diverse obiecte sportive, de la fulare sau tricouri, până la mingi şi fanioane.

Mai mult, “colecţionarul” Florin Morar evoluează cu succes şi în Campionatul de Minifotbal Onix Sălaj, acolo unde în mai multe rânduri a fost golgheter în tricoul echipei AS Onix.

Pe această cale, celor şase elevi calificaţi, cât şi domului profesor le urăm succes la faza naţională a Olimpiadei de Informatică.

Nume/

Prenume

Clasa Şcoala Prof îndrumător P1 P2 P3 Total
1. Cotor Andrei 10 CNS Zalău Morar Florin 83 50 100 233 Calificat direct (A)
2. Pop Alex-Nicolae 10 CNS Zalău Morar Florin 100 50 28 178 Calificat Clasament Naţional (CN)
3. Hill Alex Shantih 11 CNS Zalău Morar Florin 100 26 48 174 Calificat direct (A)
4. Pop Bogdan Petru 12 CNS Zalău Morar Florin 100 100 100 300 Calificat direct (A)
5. Neghina Dragoş 12 CNS Zalău Morar Florin 98 100 91 289 Calificat Clasament Naţional (CN)

You may also like

Leave a Comment