Responsive Menu
Add more content here...


Şapte ambasadori vor fi prezenţi mâine la Zalău

by Mihai POP
0 comment 21 views
A+A-
Reset

Primăria Zalău face ultimele pregătiri pentru primirea Corpurilor Diplomatice ale Ambasadelor Israelului, Ungariei, Rusiei, Germaniei, Poloniei, Republicii Moldova și Belarusului, care vor fi prezente la evenimentul dedicat Comemorării Zilei Internaționale a Victimelor Holocaustului, aflat la a V-a ediție. Printre invitaţi se numără şi prim-rabin Rafael Shaffer – Federația Comunităților Evreiești din România.

În memoria miilor de evrei care au plătit cu viața în cel de-al Doilea Război Mondial, Primăria Municipiului Zalău s-a alăturat Comunitatății Evreilor Zalău Sălaj și Federației Comunităților Evreiești din România pentru organizarea, în data de 30 ianuarie, a celei de-a V-a ediții a evenimentului ”Comemorarea Zilei Internaționale a Victimelor Holocaustului”.

Acțiunile dedicate acestui eveniment vor debuta, joi la ora 10.00, cu o masă rotundă la Primăria Municipiului Zalău, în cadrul căreia viceprimarul Nicolae Fazacas şi administratorul public Călin Forţ vor primii vizita celor şapte ambasadori, dar şi reprezentanți de seamă ai Federației Comunităților Evreiești din România.

Evenimentul va continua de la ora 14.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde participanţii vor putea asculta mărturii de la supravieţuitori, dar va avea loc şi o proiecţie video intitulată “Ultimele voci – Mărturii din infernul lagărelor de exterminare naziste”.

 

 

You may also like

Leave a Comment