Responsive Menu
Add more content here...


Romario Rus continuă la ASU Poli Timişoara

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 28 views
A+A-
Reset

Mijlocaşul va evolua şi în acest sezon în tricoul “alb-violet”, sezon în care gruparea de pe Bega speră să promoveze în Liga 1. “Mă bucur că voi continua la Poli, o echipă de tradiţie, cu suporteri minunaţi. Sper ca în acest sezon să am mai multe reuşite şi să ne îndeplinim obiectivul”, a spus Romario Rus, pentru Sportul Sălăjean


Romario Rus a debutat în fotbalul mare la Unirea Dej, unde a fost rapid remarcat de Olimpia Satu Mare, grupare la care a evoluat timp de mai mulţi ani în Liga a II-a.

A urmat experienţa ACS Fotbal Comuna Recea, grupare alături de care a promovat în liga secundă, pentru ca în această iarnă, mijlocaşul să se transfere la ASU Politehnica Timişoara.

La început a fost o perioadă mai dificilă pentru fotbalistul sălăjean care nu a primit prea multe şanse din parea antrenorului de atunci, Dan Alexa. În total, în returul sezonului trecut, Romario Rus a bifat 300 de minute, în şapte partide, majoritatea în play-off.

Deşi s-a vorbit în această vară de o eventuală despărţire, la ASU Politehnica Timişoara au avut loc schimbări pe banca tehnică, astfel că Dan Alexa a fost înlocuit cu Dorin Toma. 

Noul tehnician l-a dorit în continuare pe Romario Rus, iar fotbalistul care mai are contract un an de zile cu ASU Poli Timişoara a ales să continue pe Bega să pună umărul la promovarea echipei în prima ligă.

Mă bucur că voi continua la Poli Timişoara, o echipă de tradiţie, cu suporteri minunanţi. Pot spune că sezonul trecut nu a fost prea reuşit pentru mine pe plan sportiv, deoarece am jucat destul de puţin şi am ratat şi promovarea. Dar, în sezonul ce urmează sper să am cât mai multe reuşite, atât individuale, dar mai ales colective. Pe Dorin Toma îl ştiu de când era la Baia Mare şi eram adversari. Sper să ne înţelegem şi să ne îndeplinim obiectivul în acest sezon

                                                Romario Rus

“Aşteptăm suporterii pe stadion în număr cât mai mare”

Protocolul s-a mai relaxat, iar pentru noul sezon, suporterii vor avea acces pe stadion, fie că vorbim de o capacitate redusă. De altfel, în acest sezon, Poli Timişoara a resimţit din plin lipsa suporterilor care de cele mai multe ori erau al 12-lea jucător în “alb-violet”.

Dacă situaţia epidemiologică va permite accesul suporterilor pe stadion, fără doar şi poate, Poli ar putea profita de acest aspect, fiind una dintre cele mai iubite echipe din România.

“Pe noi ne-ar ajuta foarte mult ca suporterii să revină pe stadioane pentru că Poli este una dintre cele mai iubite echipe din ţară. Eu sper ca până la începerea campionatului, suporterii să poată reveni pe stadion. Îi aşteptăm în număr cât mai mare la meciuri”, spune mijlocaşul ofensiv.

ASU Politehnica Timişoara a dat start pregătirilor pentru noul sezon, “alb-violeţii” efectuând un stagiu de pregătire pe plan local, până la data de 14 iulie. Timişorenii au parte de câte două antrenamente pe zi.

Sâmbătă, de la ora 11.00, ASU Poli Timişoara urmează să se dueleze într-un meci amical cu CSM Reşiţa.

“Zalăul a pierdut dramatic promovarea, dar trebuie să revină şi mai puternic”

SCM Zalău a pierdut promovarea în Liga a II-a, după ce a primit gol la ultima fază, în barajul cu Unirea Dej.

A fost un meci dramatic, lucru remarcat şi de mijlocaşul Romario Rus, cel care a debutat în fotbalul mare la Unirea Dej, dar care s-a aflat pe lista de transferuri a celor de la SCM Zalău.

În cazul unei promovări în liga secundă, poate că Zalăul reprezenta o variantă pentru Romario, însă, în acest caz, mijlocaşul va continua la nivelul eşalonului secund.

“Din păcate nu am reuşit să ajung la meciul de baraj de la Zalău. Nu pot să zic că am avut o favorită, pentru că la ambele echipe am mulţi prieteni. Zalăul a pierdut dramatic promovarea, în ultimul minut, dar acesta este fotbalul. Nu trebuie să se descurajeze, ci din contră, trebuie să revină şi mai puternici pentru a-şi îndeplini obiectivul în noul sezon”.

Romario Rus

Astăzi, Romario Rus împlineşte frumoasa vârstă de 27 de ani, iar pe această cale, redacţia Sportul Sălăjean îi urează un sincer şi călduros “La Mulţi Ani” şi mult succes în noul sezon.

You may also like

Leave a Comment