Responsive Menu
Add more content here...


Raluca mai are nevoie de 100.000 de euro pentru a putea face operaţia care îi poate salva viaţa!

by Eduard FARCAS
0 comment 6.1K views
A+A-
Reset

Soarta a fost nemiloasă cu Raluca Maria Szilagyi-Birta – care a fost diagnosticată cu leucemie. Pentru a putea rămâne în viaţă, copilul trebuie să fie operat la o clinică de specialitate din Italia. Costurile operaţiei se ridică la aproape 160.000 de euro, însă familia a reuşit să strângă până acum doar 60.000 de euro. “Vom merge la operaţie când avem banii, deocamdată ne tratăm la Cluj”, ne spune mama fetiţei


Raluca are nevoie de aproape 160.000 de euro pentru a putea face o operaţie la o clinică din Roma – Italia, care îi poate schimba viaţa. Din păcate, până acum, familia a strâns doar 60.000 de euro din donaţii de la oamenii cu suflet mare, însă suma nu reuşeşte să acopere costurile operaţiei.

Mama Ralucăi ne-a spus astăzi că mai are nevoie de aproximativ 100.000 de euro pentru a o duce pe Raluca la operaţie în Italia, dar şi că, la ora actuală discută şi cu doctorii de la o clinică din Austria, unde se pare că ar fi mai mici costurile pentru operaţie decât în Italia.

Raluca se simte însă mai bine după un tratament pe care îl urmează la o clinică din Cluj-Napoca.

“Am terminat a treia şedinţă de chimioterapie la Cluj-Napoca. Raluca răspunde la tratament. Vom merge la clinica din Italia la operaţie când vom avea bani, deocamdată am strâns 60.000 de euro. Vineri vom primi şi un răspuns de la clinica din Italia dar suntem în discuţii şi cu doctori din Austria”, ne-a spus mama fetiţei.

 

Raluca luptă cu boala de la doi ani

Reamintim că, din păcate, viaţa nu i-a dăruit o copilărie fericită zălăuancei Raluca Maria Szilagyi-Birta, la fel ca şi altor copii. Pe când avea doar doi ani, fetiţa a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică.

Singurul copil al familiei Szilagyi-Birta a fost obligat să schimbe locurile de joacă frumoase cu paturile spitalelor din Zalău şi Cluj-Napoca.

Până la urmă, şansa i-a surâs sălăjencei, care s-a vindecat miraculos de această parşivă boală şi a ieşit câştigătoare din această grea luptă, după ce a urmat la o clinică din Cluj-Napoca mai multe şedinţe de chimioterapie.

Se părea că şi copilăria ei poate fi colorată în roz, astfel că părinţii ei au înscris-o la Grădiniţa cu program prelungit “Voinicel” din Zalău. Deşi trecusese peste un moment atât de greu, Raluca s-a integrat perfect în colectiv şi era fericită alături de colegi.
Acum un an, Domnul a făcut ca familia Szilagyi-Birta să se bucure de încă un copil, după ce în luna septembrie 2016 pe lume a venit micul George.

Din păcate, bucuria şi împăcarea sufletească au dispărut din nou acum câteva luni, când Raluca a luat o nouă formă de cancer în sânge, este vorba despre leucemie acută mieloblastică, şi firavul corp a fost invadat de boală.
Acum, copila trebuie să urmeze din nou tratamente severe, dar şi o intervenţie chirurgicală pentru ca viaţa ei să revină din nou pe drumul cel bun.

În aceste condiţii, fetiţa este obligată să schimbe bucuria şi emoţiile începerii clasei I de la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” din Zalău cu orele de tratament chimioterapeutic de la Secția Oncologie al Clinicii Pediatrie II din Cluj-Napoca,acolo unde se află împreună de părinţii.
Sub permanenta atenţie a doctorului Gheorghe Popa – cel care la Cluj a fost supranumit îngerul salvator al copiilor – Raluca a terminat deja prima cură de tratament. De câteva zile a început şi a doua şedinţă de chimioterapie, iar după a treia se poate pune problema unei operaţii de transplant.

Sigur, doctorii şi părinţii fetei au discutat despre o inevitabilă operaţie, iar iniţial s-a pus problema unei intervenţii la Institutul Clinic Fundeni din capitală.

Pentru ca şansele de reuşită a transplantului să fie cât mai mari, donatorul de celule stem a fost stabilit tocmai frăţiorul în vârstă de un an, cel care ar putea fi cel mai compatibil. Medicii din Bucureşti nu prea au fost de acord cu acest transplant, motivând că donatorul are o vârstă prea fragedă.

Aşa a venit ideea unei operaţii în străinătate şi doctorii au recomandat că transplantul de celule stem s-ar putea realiza în Italia, la o clinică din capitala Roma, deşi pentru toate procedurile costurile vor va destul de mare.

Tocmai din acest motiv, rudele, prietenii şi apropiaţii au şi început să doneze bani pentru acoperirea sumei necesare. Datele problemei s-au schimbat după ce a venit o soluţie mai bună din Italia, dar şi costurile vor fi mult mai mari, iar pentru aceasta este nevoie de o mobilizare exemplară a tuturor oamenilor cu suflet mare.

Competiţii sportive şi activităţi culturale cu scopul de a strânge bani pentru Raluca

Peste 30 de persoane, printre care mai mulţi copii, s-au întrecut sâmbătă într-o competiţie de tenis de masă cu scopul de a strânge donaţii pentru Raluca. În total s-au strâns peste 2.000 de lei.

Tot cu scopul de a strânge donaţii, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea loc pe 2 noiembrie un spectacol caritabil. Vor urca pe scenă Văru Săndel, Sava Negrean Brudaşca, Marian Anghel, Ioan Dordoi, Marius Ciprian Pop şi Ansamblul “Meseşul”.

Se vor dona şi 10% din încasările pe bilete de la Balul Bobocilor Liceului de Artă “Ioan Sima” Zalău, care va vea loc pe data de 3 noiembrie, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor.

 

Cei care doresc să ajute familia cu bani, pot depune sume în lei sau euro, în conturile:

Cont RON: RO16 BTRL 0320 1201 M686 40XX
Cont EURO: RO60 BTRL EUR CRT0 0M68 64001
Banca: Banca Transilvania
Titular cont: Raul Szilagyi Birta

You may also like

Leave a Comment