Responsive Menu
Add more content here...


Premieră în cinematografia românească. Trei actori din Sălaj, distribuiți în comedia anului!

by Călin ONICAŞ
0 comment 17 views
A+A-
Reset

”Pup-o mă!” e primul film de lung metraj produs de sălăjenii Alin Panc și Văru’ Săndel, iar în distribuție face parte și zălăuanul Cosmin Seleși! “De mult o coceam. Am tot vrut să fim toţi trei într-un film şi… aşa a fost”, a precizat Panc, cel care a avut şi ideea peliculei


Pentru prima dată în istoria cinematografiei, într-un film sunt distribuiţi cei mai cunoscuţi actori din Sălaj, este vorba despre Alin Panc, Văru’ Săndel şi Cosmin Seleşi!

Este vorba despre comedia anului ”Pup-o mă!”, care s-a turnat în judeţul Cluj, în mai multe locuri de vis din Munţii Apuseni, din localitatea Răchiţele de la poalele Masivului Vlădeasa.

Ideea îi aparţine lui Alin Panc, iar acesta şi Văru’ Săndel sunt şi producători filmului.

“Ideea filmului e a mea şi este prima comedie după ‘89 care arată tot ce-i mai frumos în ţara noastră. E o comedie vorbită integral ardeleneşte. Eu şi Sandu suntem prieteni foarte buni şi împreună am plecat din Sălaj să ne facem actori. Noi l-am susţinut şi pe Cosmin Seleşi. Acum, avem marea bucurie de a juca cu toţii împreună. De mult o coceam. Am tot vrut să fim toţi trei într-un film şi aşa a fost. <Pup-o mă!> este primul film al nostru împreună, este primul film al Vărului Săndel, e primul film de lung metraj produs de mine şi Văru’ Săndel. Am filmat la Răchiţele – judeţul Cluj, pentru că acolo este o zonă superbă şi care merită promovată. Oamenii de acolo ne-au primit cu bucurie şi drag şi ne-au ajutat mult”, a declarat Alin Panc pentru Ştiri din Sălaj.

Aşadar, din distribuție fac parte Alin Panc, Văru’ Săndel, Cosmin Seleşi, Cătălina Grama alias JOJO, Bebe Cotimanis, Alexa Tofan şi Alexandru Pop. Dacă ideea a fost a lui Alin Panc, regizor este Camelia Popa, iar scenariul este scris de Salex Iatma, care a scris şi Ghinionistul.

Dar, să vedem care este şi subiectul acestei poveste simple, frumoase şi pline de umor.

“Uită de flori, bomboane, cadouri scumpe sau orice efort de a cuceri persoana iubită. Dacă ți-a picat cu tronc, du-o de Ziua Lânii în comuna Răchiţele și pup-o, mă! Se spune că rămâne a ta pe viață și veți duce un trai îmbelșugat și lipsit de griji. Asta este premisa unei comedii de situație în care urmărim trei ciobani deja trecuți de vârsta însurătorii, dar care în nici un an de Ziua Lânii n-au avut prilejul să coboare de la stână în sat, să pupe și ei o mândră. Ținuți din scurt de un baci obsedat de avere, ei își petrec această zi cu oile și câinele Bobiță. Când iși pierd orice urmă de speranță, două zâne de la capitală își proptesc mașina în gardul stânii lor. Nu trebuie decât să le pupe, dar e complicat… Apare și-un strigoi, apare și-o pușcă, dispare o mașină… E complicat, dar băieții îs hotărâți”, spune Alin Panc, cel care în film este unul dintre cei trei fraţi care au acelaşi tată. Filmările au început în luna mai, iar premiera în cinema va avea loc pe data 26 octombrie, la Bucureşti.


Alin Panc (14 iunie 1973)

A crescut la Zalău, dar îşi are originile în satul Sângeorzul de Meseş (comuna Buciumi).

A urmat Liceul Teoretic din Zalău (actualul Colegiu Naţional Silvania), iar în anul 1996 a absolvit Academia de Teatru şi Film Bucureşti, la clasa profesorului Alexandru Repan.

A jucat în spectacole de la Teatrul Nottara –Thomas Bechet şi Allimprovizo; la Teatrul Kabuki – Kangincino, dar şi la Teatrul Bulandra – Last News.

Debutul în cinematografie a avut loc încă din anul 1993, cu producţia Kira Kiralina. A mai jucat in filme ca: Caesar (Germania), Batavia’s Sinking (Germania), The Last Railway Station (Italia- Romania), You Never Walk Alone (Franţa), Ellite (SUA), Callas Forever (Italia), The 40 Years War (Germania), Vlad (SUA), Bufallo‘s Head, Sex Traffic, Azucena, Cave, 7 Seconds, Natasha, Un acoperiş deasupra capului, Tinereţe fără tinereţe sau Legenda nibelungilor.

În anul 2005 a debutat în televiziune cu rolul lui Mihai din serialul Lacrimi de iubire, după care jucat în Daria, iubirea mea, Inima de ţigan, Îngeraşii sau Regina.


Sandu Pop alias Văru’ Săndel (n. 15 iunie 1973)

A copilărit în comuna Lozna. A urmat cursurile Liceului Industrial Nr.1 din Zalău (actualul Colegiu Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian), iar în anul 1995 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie (UNATC) din București.

Activează ca actor la Teatrul de Comedie București, fiind distribuit în mai multe piese precum „Galy Gay”, „Vine barza”, „Ce formidabilă harababură”, „Pălăria”, „Capcana timpului”, „Elling” sau „Spiritul de familie”.

Sălăjeanul a devenit mai cunoscut în special pentru rolul său – Văru’ Săndel, personaj folosit în prezentarea unor emisiuni de folclor la Etno TV.

De asemenea, Sandu este solist de muzică populară, multe dintre cântece fiind în primă audiție și înregistrate pe discuri CD.

Văru’ e cunoscut ca şi vocea lui Scooby-Doo din serialele dublate de Mediavision. Prin ”Pup-o mă!”, Văru’ Săndel se pregăteşte să debuteze şi în film, acolo unde îi urăm mult succes!


Cosmin Seleşi (n. 30 iunie 1977)

A copilărit în Zalău, dar are origini în satul Doh (comuna Măerişte).

A urmat cursurile Liceul Tehnic “Mihai Viteazul” din Zalău, iar în anul 2000 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie din București.

Acum este un cunoscut actor român de film, vedetă de televiziune, fiind membru al juriului show-ului de televiziune “Splash! Vedete la Apă”, dar şi prezentator TV al show-urilor “Te cunosc de undeva” și “Familia DA” difuzate la Antena 1.

A debutat în televiziune imediat după absolvire, cu emisiunea pentru copii „Garajul lui Ziggi“, la TVR.

Ca actor de film, a debutat la 21 de ani în „Terminus Paradis“, în regia lui Lucian Pintilie.

Filmografie: “În familie” – serialul de la Prima TV, “Terminus Paradis”, “6 gloanțe”, “Ursul”, “Polițist, adjectiv”, “Schimb valutar”, “Om sărac, om bogat”, “La Bloc” şi “Bucureşti-Wien, ora 8:15”.

A fost nominalizat la premiile Gopo 2009 pentru rolul Emil din filmul Schimb valutar.


 

You may also like

Leave a Comment