Responsive Menu
Add more content here...


Performanţă. SCM Zalău s-a calificat cu ambele grupe de juniori republicani în play-off!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 21 views
A+A-
Reset

SCM Zalău U19 a câştigat cu 4 – 1 disputa cu Transilvania Bistriţa şi a devenit liderul Seriei a IX-a. Juniorii U17 au reuşit tot o victorie în faţa echipei din Bistriţa, scor 2 – 0, iar cu două etape înaintea finalului de sezon regulat, atât formaţia antrenată de Alexandru Pop cât şi grupa pregătită de Marius Muntean au asigurată prezenţa în faza superioară a campionatului

SCM Zalău are viitor, iar grupele de juniori încep să aibă rezultate. Cea mai notabilă performanţă a fost reuşită de juniorii republicani, ambele grupe reuşind să se califice în play-off, cu două etape înaintea finalului de sezon regulat.

Ba mai mult, juniorii A au preluat fotoliul de lider în Seria a IX-a, după ce sâmbătă au câştigat cu un categoric 4 – 1 disputa de la Treznea cu Transilvania Bistriţa.

Deşi a întâlnit echipa care înaintea etapei era pe locul 1, SCM Zalău a dominat autoritar jocul, iar în evidenţă a ieşit Sergiu Elekes, cel care a marcat toate cele patru goluri.

Talentatul jucător a marcat primul gol după o pasă filtrantă primită de la Sebastian Nicoraş, reuşind un lob peste portar. Golul doi a fost marcat dintr-un penalty scos de Nicoraş, dar bistriţenii au revenit în joc imediat după pauză, când au marcat pentru 2 – 1.

La scurt timp, SCM Zalău a refăcut diferenţa de două goluri. Sergiu Elekes a transformat un penalty obţinut de Andrei Balabuc, ca pe final tot Elekes să marcheze pentru 4 – 1 după o acţiune proprie.

“Deşi am întâlnit o echipă valoroasă, băieţii au avut o atitudine corespunzătoare şi au demonstrat că îşi merită locul 1.A fost o victorie categorică şi chiar mai puteam marca goluri. Am ajuns pe primul loc, dar acum începe greul, pentru că vrem să rămânem aici. Pentru noi este o performanţă, pentru că până acum niciodată nu au fost grupele de juniori republicani pe primele locuri. Însă, condiţiile noastre de pregătire nu sunt pentru locul 1. Băieţii sunt caractere, am creat un grup bun şi încet- încet speră să avem şi condiţiile necesare performanţei. Deocamdată suntem datori cu condiţiile, dar sper să avem şi noi o infrastructură bună, fiindcă de aici începe totul”, ne-a declarat Alexandru Pop.

SCM Zalău, pe locul 4 cu juniorii B

Reuşita juniorilor A a fost copiată şi de juniorii B pregătiţi de Marius Muntean, care sâmbătă au învins cu 2 – 0 pe Transilvania Bistriţa rezultat care a asigurat şi matematic calificare în faza superioară a campionatului.

După o primă repriză care s-a încheiat cu un scor “alb”, SCM Zalău a deschis scorul la reluare prin Florin Varga, după o centrare primită de la Andrei Jula. Emoţiile au fost risipite după ce Naghiu a scos un penalty, iar de la punctul cu var a marcat Andrei Jula pentru 2 – 0, scor cu care s-a şi încheiat partida.

Cu două etape înaintea finalului de sezon regulat, SCM Zalău U17 se află pe locul 4, cu 16 puncte, la un singur punct de podium şi indiferent de ce se întâmplă în ultimele două runde, elevii lui Marius Muntean nu mai pot pierde play-off-ul.

“Ne bucurăm de calificarea în play-off, dar nu vreau să ne oprim aici. Obiectivul nostru este să câştigăm cât mai multe meciuri şi să urcăm în clasament. Am dominat meciul cu Transilvania Bistriţa de la un capăt la celălalt şi puteam marca din prima repriză, la ocaziile avute.Băieţii s-au mobilizat şi au jucat exemplar”, spune antrenorul Marius Muntean.

Miercuri, meci în Cupa României, la Luceafărul Oradea

Pentru “republicanii” de la SCM Zalău urmează o săptămână încărcată. Miercuri, zălăuanii vor juca în prima etapă eliminatorie a Cupei României, la Luceafărul Oradea, iar duminică, în penultima etapă a sezonului regulat, gruparea de sub Meseş se va deplasa la Minaur Baia Mare.

În ultima rundă înainte de play-off programată pe 29 octombrie, SCM Zalău va juca acasă cu CSS 2 Baia Mare.

Jun. A: SCM Zalău – Transilvania Bistriţa 4 – 1 (2 – 0)

A marcat: Sergiu Elekes (4)

Jun. B: SCM Zalău – Transilvania Bistriţa 2 – 0 (0 – 0)

Au marcat: Florin Varga şi Andrei Jula

You may also like

Leave a Comment