Responsive Menu
Add more content here...


Pauză în Campionatul de Minifotbal Onix Sălaj

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 134 views
A+A-
Reset

Înainte de Crăciun au avut loc şi ultimele jocuri din cadrul ligilor judeţene din Campionatul de Minifotbal Onix Sălaj. Competiţia organizată de Asociaţia Judeţeană de Minifotbal Sălaj, în colaborare cu ACS Onix a intrat în pauză până la mijlocul lunii ianuarie când se preconizează reluarea sezonului cu meciuri din cadrul Cupei României.

Până atunci, această perioadă de pauză ne oferă oportunitatea de a arunca o privire la tot ce s-a întâmplat în această primă parte de sezon şi să analizăm un pic situaţia.

De câţiva ani, prima ligă judeţeană a fost dominată de ACS Dia Guard. Gruparea condusă de Florin Marian Raţ şi Flore Pop a câştigat titlu după titlu şi şi-a creat în jur o aură de invincibilitate. O echipă plină de talente, cu jucători tineri, dar şi experimentaţi, părea că este de neoprit. Însă, se pare că o echipă este capabilă să-i oprească invincibilitatea. Vorbim, evident, de ACS Dandonia, liderul la zi din Superliga de minifotbal.

După fuziunea dintre Autovip şi Dandonia, noua forţă din minifotbalul judeţean îşi propune titlul judeţean şi să oprească supremaţia celor de la ACS Dia Guard.Cele două s-au întâlnit chiar în ultima etapă din acest an şi au terminat la egalitate partida. Ulterior, ACS Dia Guard s-a impus la loviturile de departajare. Totuşi, ACS Dandonia este liderul campionatului, după ce campioana en-titre a suferit două eşecuri surprinzătoare.

Diferenţa dintre cele două formaţii de top din judeţ este de doar patru puncte.  Superliga de joacă tur-retur (22 de etape) şi apoi play-off (primele 4, 3 etape) şi play-out (echipele de pe locurile 6 – 12).

Aşadar, mai este mult de jucat şi cele două echipe se vor mai înfrunta de alte două ori. Însă, ACS Dandonia arată ca o echipă care poate deveni campioană, în timp ce ACS Dia Guard va încerca să-şi păstreze supremaţia judeţeană.În retur se anunţă o luptă interesantă pentru celelalte două locuri care vor duce în play-off. După turul de campionat, pare că patru echipe se luptă pentru două locuri. Momentan, ACS Rapid Peceiu şi Brothers Team ocupă poziţiile care duc în play-off, însă, TDI şi ASC Rechinii ţin aproape.

Şi Liga 2 are un sezon interesant cu trei echipe capabile de a se implica în lupta pentru supremaţie. Deocamdată, după turul de campionat, Info Plus este liderul competiţei, având cu două puncte mai mult, dar şi un joc mai puţin disputat faţă de Unirea Hida, echipa de pe locul secund. Liderul Ligii 2 s-a şi impus în duelul direct, chiar înainte de Crăciun. Însă, Unirea nu cedează şi are timp destul pentru a recupera diferenţa şi a forţa câştigarea campionatului. Şi în Liga 2 se joacă tur – retur (22 de etape), cu play-off (6 echipe / 5 etape) şi play-out (6 echipe / 5 etape).

După turul de campionat, Unirea Hida se poate lăuda cu cel mai bun atac, având nu mai puţin de 87 de goluri marcate în 16 jocuri, o medie de peste 5 goluri pe meci.

Totuşi, cea mai în formă echipă din campionat este Salvarea Zalău, cu doar două înfrângeri în turul de campionat. Reamintim faptul că înainte de stabilirea ligilor actuale, au fost câteva meciuri “preliminare”, iar echipele au venit cu o parte din punctajul obţinut acolo. Salvarea Zalău a luat locul celor de la Michelin, echipă ce în preliminarii a înregistrat eşecuri pe linie.

În schimb, Salvarea a bifat 8 victorii, un egal şi a suferit două eşecuri în cele 11 etape disputate în turul de campionat.De la locul 4 şi până la locul 10 există un echilibru incredibil, echipele fiind despărţite de doar două puncte. În aceste condiţii, nici nu are rost să vorbim despre favorite. Este o luptă deschisă şi rămâne de văzut în retur cum se vor completa locurile din play-off.

După un start slab de sezon, TerraKid a strâns rândurile şi a revenit spectaculos, iar după turul de campionat este liderul campionatului. Avansul pe care şi l-a creat nu este unul confortabil, iar urmăritoarele ţin aproape de prima clasată. Milionarios a traversat o perioadă foarte bună şi la finalul primei părţi a sezonului ocupă locul secund, la doar două puncte în spatele liderului Terra Kid.Aproape de cele două se află şi Cetăţenii Crişeni II, dar şi Viitorul Atletic Zalău sau Mobil Team. Deşi ceva mai departe, ACS Onix, Voinţa Jac sau Red Dogs Creaca sunt şi ele echipe implicate în lupta pentru podium.

La fel ca în ultimii ani, lupta pentru supremaţie în Liga Firmelor şi Instituţiilor se dă între Tenaris şi Focus, ultimele două campioane. După ce a câştigat titlul în sezonul trecut, Focus îşi doreşte să repete isprava şi în acest sezon. După prima parte de campionat, “pompierii” se află pe primul loc, câştigând deja duelul direct cu “eterna rivală”.

You may also like

Leave a Comment