Cod galben de vânt puternic și precipitații în Sălaj

by Mihai POP
0 comment 85 views
A+A-
Reset

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteo cod galben de ploi, ninsori și viscol, valabilă pentru mai multe județe din țară, inclusiv în Sălaj

De miercuri de la ora 10.00 a intrat în vigoare un cod galben de precipitații moderate cantitativ în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud. Acesta este valabil până joi, la ora 22.00, perioadă în care se vor acumula cantități de apă de 25… 30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Interval de valabilitate: 3 ianuarie, ora 10 – 5 ianuarie, ora 10

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, ninsori viscolite la altitudini de peste 1700 m.

În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe creste (în general la altitudini de peste 1700 m), rafalele vor depăși 90…100 km/h și va fi viscol.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

Interval de valabilitate: 3 ianuarie, ora 10 – 4 ianuarie, ora 22

Fenomene vizate: precipitații moderat cantitativ

Zone afectate: zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Satu Mare.

În intervalul menționat,  temporar vor fi precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1700 m și sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat nou de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. 

You may also like

Leave a Comment