Responsive Menu
Add more content here...


Patru sporturi cele mai practicate și iubite în Germania

by Sportul Salajean
0 comment 71 views
A+A-
Reset

Fotbalul, sportul nr. 1 în Germania

Fiecare țară are un sport oficial, dar fiecare populație are preferințe sportive în funcție de poziționare geopolitică și climă. De exemplu, nemții sunt iubitori de sport și este cel mai ușor mod de a deschide un subiect cu un german.

Se știe că nemții sunt iubitori de fotbal, așa că e bine să aveți cunoștințe solide despre acest sport, despre cel mai bun fotbalist din Germania, despre cea mai faimoasă echipă și multe altele. Dar hai să vedem care sunt cele mai practicate sporturi din Germania.

Fotbalul este pe primul loc. Pentru a vă face o idee despre cât de masivă este influența fotbalului în Germania, să aruncăm o privire la asociația națională de fotbal numită DFB – Deutscher Fussball Bund.

În Germania sunt licențiați peste 7 milioane de sportivi, DFB fiind cea mai mare federație sportivă din lume. Asta înseamnă cam 10% din populația Germaniei.

Liga germană de fotbal se numește Bundesliga și este una dintre cele mai cunoscute și de succes ligi din Europa. În fiecare weekend, zeci de mii de fani își susțin echipa de fotbal preferată și îi aplaudă.

Germania a câștigat Cupa Mondială de 4 ori, devenind a doua națiune cu cel mai mare succes după Brazilia. Cu toate acestea, una dintre aceste victorii iese în evidență, care este câștigarea primei Cupe Mondiale pentru Germania în 1954. Totodată, fotbalul este sportul care adună cele mai multe pariuri în casino Germania.

Golful ocupă poziția secundă în topul preferințelor sportive ale nemților. Majoritatea cluburilor de golf necesită un abonament sau o taxă substanțială pentru toți jucătorii ce doresc să practice acest sport. Ar trebui să nu ne mire faptul că președintele României, Klaus Iohannis, recomandă practicarea Golfului. Cel mai faimos jucător de golf din Germania este Martin Kaymer.

Hochei pe gheață este unul dintre cele mai practicate jocuri de iarnă în Germania. Mulți oameni spun că nu există niciun alt sport în Germania în care suporterii de pe stadion să facă atât de multă gălăgie precum la hoghei pe gheață.

Cel mai bun jucător este Uwe Krupp. Acesta și-a croit un drum de succes spre NHL, cea mai bună ligă de hochei pe gheață din lume. În 1996, el și echipa sa, Colorado Avalanche, au câștigat chiar și Cupa Stanley.

Fără îndoială, cea mai mare surpriză din istoria hocheiului pe gheață german a fost câștigarea medaliei de argint la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018.

După ce a învins una dintre cele mai bune echipe din lume, Canada, cu 4:3, echipa germană a pierdut într-un mod dramatic finala împotriva echipei din Rusia cu 3:4, după prelungiri. Echipa germană de hochei pe gheață a fost numită ulterior echipa sportivă din Germania a anului 2018.

Germania a dat două nume mari în industria de Formula 1  – Michael Schumacher și Sebastian Vettel. Acești doi piloti fantastici au fost singuri responsabili pentru marele hype care exista în jurul Formula 1. Practic au propulsat acest sport în topul preferințelor din Germania. Michael Schumacher rămâne cel mai bun, având câștigate 7 Campionate Mondiale de Formula 1 (record), 68 de pole position (record), cele mai rapide ture (record). Din păcate, știm cu toții situația prin care trece marele sportiv și familia sa.

Însă Germania a data nume mari și la tenis, box, schi, handbaș și multe alte sporturi.

You may also like

Leave a Comment