Delicte silvice constatate de polițiștii sălăjeni. Amenzi în valoare de 4.000 de lei

Polițiștii sălăjeni au acționat la sfârșitul săptămânii și pentru prevenirea și combaterea delictelor la regimul silvic și protejarea fondului forestier

by Mihai POP
0 comment 363 views
A+A-
Reset

Noi dosare penale pentru infracțiuni la regimul silvic au fost întocmite de polițiștii sălăjeni, pe numele a doi bărbați din Fildu de Sus și din municipiul Cluj.

Conform IPJ Sălaj, sâmbătă, 3 februarie a.c., la ora 23.45, pe D.N 1 G, în localitatea Tetișu, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au depistat în trafic un bărbat din localitatea Fildu de Sus, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, 2,48 metri cubi de material lemnos, fără a avea documente de proveniență sau aviz de însoțire a materialului lemnos.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 404 lei, a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie la Ocolul Silvic Almașu.

Tot sâmbătă, 3 februarie a.c., la ora 18.30, în localitatea Dragu, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Hida au depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, 3,11 metri cubi de material lemnos, din speciile salcâm și salcie, fără a deține aviz de însoțire sau documente de proveniență.

Bărbatul de 39 de ani a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos fără documente legale, în valoare de 738 de lei a fost confiscat și predat Ocolului Sivic Jibou.

You may also like

Leave a Comment