Responsive Menu
Add more content here...


O scurtă istorie a pariurilor sportive

by Sportul Salajean
0 comment 66 views
A+A-
Reset

Pariurile sportive există de tot atâta timp de când există și sporturile. Sportul este una dintre cele mai plăcute activități inventate de om, așa că de ce să nu îl facem și mai interesant mizând pe rezultatul unei competiții?

Iată cele mai importante momente din istoria pariurilor sportive:

Lumea antică

Grecii au fost primii care au lăsat dovezi scrise referitoare la pariuri sportive, deși nu avem niciun motiv să nu credem că acestea au apărut cu mult timp înainte. Primele Jocuri Olimpice atestate documentar au fost ținute în Olympia în 776 î. Hr., dar se crede că la acel moment olimpiadele deja se organizau de vreo cinci secole, împreună cu pariurile sportive aferente.

Romanii au preluat ideea de pariuri sportive de la greci și pariau pe rezultatul luptelor dintre gladiatori. Chiar și când aceste jocuri sângeroase au fost interzise, ideea de pariu sportiv a supraviețuit și a continuat să se răspândească în alte teritorii.

Evul Mediu

În această perioadă marcată de o influență puternică a religiei, mulți lideri din rândul Bisericii au încercat să interzică pariurile sportive prin diverse legi. Asta însă nu i-a oprit pe oameni din a paria pe jucătorii sau echipele favorite, doar că activitățile de acest tip se desfășurau în secret.

Era modernă

Pariurile sportive devin deosebit de populare în Anglia, sub forma pariurilor pe curse de cai. Englezii au dus această practică în restul lumii, mai ales în Statele Unite ale Americii, unde au devenit rapid un mod de petrecere a timpului liber extrem de apreciat.

Istoria recentă

În anii 50, pariurile sportive au fost legalizate în Las Vegas și au căpătat legitimitate în cadrul numeroaselor cazinouri construite în deșerturile Nevadei. Legea însă îi obliga pe americani să plaseze pariurile în cadrul unui cazinou, așa că dacă nu aveai cum să ajungi la un cazinou, nu puteai paria. Aceasta a dus la apariția unor case de pariuri locale și offshore care își desfășurau activitatea în mod ilegal.

Secolul al XXI-lea

Niciun alt eveniment nu a dus la dezvoltarea pariurilor sportive la fel de mult ca apariția Internetului. Chiar dacă pariurile sportive erau îndrăgite înainte de accesul pe scară largă la Internet, astăzi această activitate este mult mai răspândită ca în trecut. Tehnologia actuală le permite oamenilor să plaseze pariuri sportive de oriunde, oricând, folosind un dispozitiv conectat la Internet.

Astăzi nu mai este nevoie să vizitezi o casă de pariuri ca să pariezi, și nici să iei parte la evenimentul sportiv. Îți poți plasa pariul din confortul casei tale, urmând să vizionezi competiția live pe televizor.

Viitorul pariurilor sportive arată bine. Cele mai populare sporturi pe care se pariază actualmente sunt fotbalul (engl. Soccer) și fotbalul american (engl. Football). Alte jocuri care atrag un număr mare de pariuri sunt baschetul, baseball-ul, și hocheiul. Atunci când pariezi online, pe de altă parte, poți paria cam pe orice sport imaginabil, precum badminton, curse de mașini, pool, golf, darts, înot, chiar și curse între struți (!).

Ce va mai urma? Rămâne de văzut!

You may also like

Leave a Comment