Responsive Menu
Add more content here...


Campioana Sălajului îşi află judeţul de unde provine adversarul de la barajul pentru Liga a III-a

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 16 views
A+A-
Reset

Pe 24 februarie, Federaţia Română de Fotbal va organiza tragerea la sorţi a duelurilor pentru barajul de promovare în Liga a III-a. Judeţul Sălaj face parte din regiunea Nord-Vest, iar viitoarea campioană a Sălajului poate întâlni în “dublă” manşă o echipă din Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureş sau Bistriţa-Năsăud


Dacă în 2019, Sălajul nu a avut nicio echipă în Liga a III-a, la trei ani distanţă, are două formaţii în acest eşalon, pe SCM Zalău şi Sportul Şimleu. În Liga a III-a îşi doreşte să ajungă şi Rapid Jibou, campioana judeţului şi echipa care în proporţii mari va reprezenta Sălajul şi la barajul de promovare din vară.

Liderul Ligii a IV-a aşteaptă cu interes tragerea la sorţi a acestor jocuri, iar joi va afla judeţul de unde provinde adversarul de la baraj. FRF va organiza tragerea la sorţi cu patru luni înaintea jocurilor de baraj, care sunt programate pe 18 şi 25 iunie.

FRF a stabilit modul în care se va accede în viitorul sezon de Liga a III-a şi revine la formatul stabilit înainte de pandemie.

Cele 42 de campioane judeţene din acest sezon vor fi repartizate în şapte regiuni a câte şase echipe, urmând a rezulta câte trei dueluri în fiecare regiune, care vor fi decise joi prin tragere la sorţi. Sălajul face parte din regiunea Nord-Vest, alături de judeţele Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud. Prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul echipe adverse.

La prima vedere, campioana Sălajului ar fi favorită într-un baraj cu reprezentanta judeţului Bistriţa-Năsăud, unde este cel mai slab campionat al Ligii a IV-a din această regiune. Sunt doar 10 echipe în competiţie, iar pe primul loc se află Silvicultorul Maieru, urmată de Minerul Rodna, cele două echipe fiind despărţite doar de un singur punct.

În Satu Mare, Liga a IV-a Elite este structurată în două serii. În Seria A, Talna Oraşu Nou conduce clasamentul, în timp ce în Seria B, pe primul loc este Victoria Carei.Tot două serii sunt şi în Liga a IV-a din Maramureş. Seria Nord este condusă de CSM Sighetu Marmaţiei, în timp ce în Seria Sud, FC Suciu de Sus se află pe primul loc.

Şi în Bihor sunt tot două serii. Foresta Tileagd este lider în Seria Nord, iar în Seria Sud, Crişul Sântandrei conduce clasamentul, ambele echipe fiind neînvinse în turul de campionat.

În judeţul Cluj, liderul Ligii a IV-a este Arieşul Mihai Viteazu, urmată de Victoria Cluj şi CS Floreşti. Diferenţa dintre locul 1 şi locul 3 este doar de 5 puncte, însă Victoria Cluj şi CS Floreşti au câte un meci mai puţin jucat.

În Liga a IV-a Sălaj, Rapid Jiboua are 5 puncte avans faţă de AS FC Chieşd. Deşi mai rămâne de jucat un retur de campionat, dar şi un play-off de trei etape între primele patru clasate, formaţia antrenată de Florin Morar este favorită certă să câştige un nou titlu.

You may also like

Leave a Comment