Responsive Menu
Add more content here...


INEDIT. Jandarmii au intrat pe teren cu scuturi şi bastoane chiar înainte de meciul HC Zalău – Hypo Viena! Galerie FOTO

by Eduard FARCAS
0 comment 5.2K views
A+A-
Reset

Puţini sălăjeni s-ar fi aşteptat să-i vadă pe cei care menţin ordinea şi liniştea publică în ipostaze care de care mai “neobişnuite” pentru o persoană înarmată. Oamenii legii lucrează însă la imaginea lor, iar înainte de fiecare meci ce se desfăşoară în Sala Sporturilor, îndeamnă, prin gesturi inedite, la fair-play


Jandarmii din Sălaj au fost puşi în ipostaze care de care mai “neobişnuite” până acum. De aproape două luni, oamenii legii lucrează serios la schimbarea imaginii. Încearcă, de câtva timp, să fie mai apropiaţi de sălăjeni şi să le arate că singura lor misiune este aceea de a menţine ordinea şi siguranţa publică, iar menirea lor se termină, după cum susţin aceştia, doar atunci când toţi cei implicaţi într-o manifestare publică, pleacă în siguranţă din acel loc.

De mai bine de două luni, Jandarmeria Sălaj, înainte de fiecare meci care se desfăşoară în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău, se fotografiază în ipostaze mai rar întâlnite în România, şi îi îndeamnă la calm pe toţi cei care vin la meci, printr-un mesaj pe facebook. Pe lângă îndemnul la fair-play, jandarmii scriu şi un scurt mesaj pe tema “ştiaţi că…?”, postare în care ne explică de obicei cum a apărut spiritul de fair-play sau ne descriu câteva rânduri din istoria sportrului din Sălaj.

Înainte de meciul retur dintre HC Zalău şi Hypo Viena, desfăşurat aseară de la ora 17.00, jandarmii au intrat pe terenul de joc, înarmaţi cu scuturi, bastoane şi căşti de protecţie şi au simulat un meci de handbal. Imaginile sunt reprezentativ şi probabil unice. Unul dintre oamenii legii se pregăteşte să arunce mingea dintr-o zonă centrală, în apropiere de semicerc, în timp ce trei scutieri, care au rol defensiv, încearcă să-l blocheze. Un alt om al legii stă în poartă, purtând o cască pe cap pentru siguranţă.

 

Ştiaţi că...? Echipa de handbal feminin de la poalele Meseşului a fost înfiinţată în anul 1978, sub denumirea de Didactica Zalău, unul dintre fondatori fiind actualul manager Gheorghe Tadici?
Sâmbătă, 18.11.2017, începând cu ora 17.00, vom asigura măsuri de ordine publică la partida H.C. ZALĂU – HYPO VIENA. Vă invităm la FairPlay! - este mesajul psotat împrerună cu două 
fotografii unice.

Şi la meciurile de volei jandarmii au aceeaşi atitudine. Înainte de startul jocului dintre campioana Volei Municipal Zalău şi SCMU Craiova, jandarmii au simulat o ceartă între cele două galerii, scandal în mijlocul căruia intervine un om al legii îmbrăcat cu vesta “Dialog” care încearcă să discute cu cele două tabere şi să le explice că nu ar trebui să facă scandal.

Tot alături de imagini, jandarmii au postat şi un text.

Ştiaţi că..? Spiritul de „Fair Play” îşi are rădăcinile în epoca victoriană când pentru un aristocrat jocul era mai important decât rezultatul? Miercuri, 01.11.2017, începând cu ora 17.00, vom asigura măsuri de ordine publică la partida ACSVM ZALĂU – SCMU CRAIOVA.

Trebuie să mai spunem că oraşul Zalău a dat anul acesta în premieră, două campioane la volei. După ce Volei Municipal Zalău s-a încoronat cu titlul de campioni ai României, echipa de volei a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj a câştigat turneul final de volei din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

You may also like

Leave a Comment