Responsive Menu
Add more content here...


Gabriel Vaşvari, pus pe picioare de medicul echipei FC Porto

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Din cauza unei accidentări mai serioase, fotbalistul zălăuan a stat departe de gazon şi nu a jucat în ultimele şapte meciuri pentru Sepsi. Diagnosticat cu o pubalgie, Vaşvari a plecat pentru un tratament specializat tocmai în Portugalia, unde s-a aflat pe mâini bune, chiar la medicul celor de la FC Porto.  Zălăuanul s-a întors acasă după o săptămână în Portugalia şi speră să revină cât mai repede pe gazon

De mai bine de opt ani de când evoluează în Liga 1, Gabriel Vaşvari a avut evoluţii constante, fie că a jucat pentru FC Botoşani, Poli Timişoara sau Sepsi Sf. Gheorghe. În fiecare sezon, Vaşvari a avut o medie de peste 35 de meciuri, fiind un jucător de bază la Sepsi şi în startul sezonului 2021 – 2022.

Fotbalistul de 34 de ani a fost titular în primele etape, însă la jocul cu Spartak Trnava din Conference League a început să simtă dureri în momentul în care lovea mingea mai tare. Zălăuanul a încercat să le trateze, însă situaţia sa nu s-a îmbunătăţit, astfel că din etapa a V-a, de la meciul cu FC Argeş, Gabriel Vaşvari nu a mai intrat în teren.

“Am o pubalgie care nu îmi dă pace de o lună şi jumătate. La meciul cu Târnava din Conference League am simţit prima dată dureri. Am jucat trei meciuri cu durere şi cu pastile, dar nu a mai mers, fiindcă mă durea foarte tare când loveam mingea. Puteam alerga, dar singura problemă era că nu puteam lovi mingea cu toată forţa”, spune Vaşvari.

Revine pe gazon, după o pauză foraţă de 2 luni

Fotbalistul în vârstă de 34 de ani a încercat să îşi rezolve problema în ţară, dar în cele din urmă a ajuns pe mâini bune, tocmai în Portugalia, la medicul echipei FC Porto. Vaşvari a stat o săptămână la Porto şi în aceste zile a revenit la Sepsi. Speră să revină pe teren chiar din etapa următoare şi să pună umărul la redresarea echipei, care se află doar pe locul 12, cu 10 puncte acumulate.În ciuda situaţiei din clasament, fotbalistul încă are speranţe că Sepsi poate prinde play-off-ul.

“Sper să pot intra la antrenamente şi să fiu în regulă, chiar să joc din etapa următoare. Din păcate nu trecem printr-un moment foarte bun. Nu avem decât o victorie, dar eu cred mult în  grupul pe care îl avem la Sf. Gheorghe şi cred că ne vom reveni. Avem mulţi jucători de calitate, mulţi au fost la Sepsi şi în sezonul trecut. Toată lumea a văzut ce rezultate şi meciuri bune am făcut în sezonul trecut.  Chiar şi în play-off, în meciurile jucate cu cele mai bune echipe, am fost pe un loc 2 ca şi număr de puncte acumulate în acele 10 etape. Asta spune multe despre valoarea jucătorilor din cadrul lotului. Noi sperăm în continuare la play-off. Important să legăm nişte victorii şi să urcăm în clasament. În primul rând pentru moralul nostru şi apoi încet-încet vom regla lucrurile”, ne-a declarat Gabriel Vaşvari.

Cu trei etape înaintea finalului de tur, Sepsi Sf. Gheorghe este la 8 puncte de ocupanta locului 6.

“Un coleg m-a ajutat să ajung în Portugalia la doctorul echipei FC Porto. Doctorul ştia care este problema mea, fiindcă i-am trims RMN-ul şi el mi-a spus că într-o săptămână mă poate pune pe picioare.A fost o problmă care m-a pus mult pe gânduri. A fost o perioadă grea, mai ales din punct de vedere psihic, fiindcă nu ştiam exact ce probleme am. Nimeni nu ştia să îmi zică, iar durerea nu îmi trecea. Nu am stat aşa de mult în toată cariera. Mulţumesc lui Dumnezeu că până acum am fost ferit de accidentări”, ne-a povestit mijlocaşul zălăuan.

You may also like

Leave a Comment