Responsive Menu
Add more content here...


FRF sprijină membrii afiliaţi cu câte 5.000 de euro. Ce urmează să facă AJF Sălaj cu banii?

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 12 views
A+A-
Reset

În contextul pandemiei de coronavirus, fiecare membru afiliat primeşte un sprijin din partea Federaţiei, în valoare de 5.000 de euro. Şi AJF Sălaj va primi această sumă, iar forul condus de Daniel Sabou urmează să decidă în Biroul Executiv ce va face cu banii


Criza Covid-19 a afectat şi echipele de fotbal, indiferent de nivelul la care evoluează acestea. Şi Federaţia Română de Fotbal a înregistrat pierderi de aproximativ 2 milioane de euro din cauza pandemiei, însă din rezervele financiare de aproximativ 4 milioane de euro acumulate la finalul anului trecut, forul condus de Răzvan Burleanu a decis să ajute toţi membrii afiliaţi. Astfel, în şedinţa Comitetului Executiv de la începutul lunii s-a supus la vot propunerea administraţiei federale privind alocarea sprijinului financiar pentru membrii afiliaţi în contextul pandemiei COVID-19.

”Federaţia Română de Fotbal va oferi membrilor afiliaţi un sprijin financiar în valoare totală de 1,688 milioane de euro, sumă ce va fi distribuită în mod egal. Decizia a fost luată ca urmare a stabilităţii financiare a FRF şi a garanţiilor primite de la partenerii comerciali ai instituţiei, fiind înlesnită de măsurile preventive implementate de Federaţie.Această hotărâre nu va afecta activitatea la nivelul loturilor naţionale sau subvenţiile pentru competiţiile FRF”, a anunţat FRF.

În acest sens, FRF a creat un fond de solidaritate de 1,7 milioane de euro, banii urmând a fi împărţiţi în mod egal către toţi membrii afiliaţi în vederea acoperirii din cheltuielile legate de COVID-19. Fiecare membru afiliat va primi aproximativ 5.000 de euro în cont în perioada imediat următoare, iar din Sălaj, SCM Zalău, Sportul Şimleu, CS Atletic Zalău, dar şi AJF Sălaj vor primi acest sprijin.

În ce priveşte direcţionarea acestor bani, AJF Sălaj urmează  să stabilească cu exactitate ce va face cu această sumă în perioada următoare. Unele AJF-uri au şi decis ce vor face cu acest sprijin primit de la FRF. Spre exemplu, la AJF Hunedoara, acolo unde s-a reluat Liga a IV-a, Comitetul de Urgenţă a luat hotărârea ca 50% din sumă să fie alocată reluării competiţiei şi 50% din sumă să fie folosită pentru desfăşurarea curentă a asociaţiei.

“Vom primi un sprijin financiar de la FRF, aproximativ 5.000 de euro, sumă de care beneficiază toţi membrii afiliaţi. Vom lua o decizie în Biroul Executiv să vedem ce vom face cu banii respectivi. Şi pentru noi a fost o perioadă dificilă. Chiar dacă nu au fost competiţii din luna martie, cheltuieli tot am avut”, spune Daniel Sabou, preşedintele AJF Sălaj.

You may also like

Leave a Comment