Responsive Menu
Add more content here...


FRF doreşte mai multe echipe în campionatul următor al Ligii a III-a

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 12 views
A+A-
Reset

Intenţia Federaţiei este ca din sezonul 2020 – 2021, eşalonul al treila să aibă 90 de echipe la start, astfel încât să se formeze cinci serii a câte 18 echipe


Întreg fotbalul românesc a fost dat peste cap de pandemia de coronavirus şi unele competiţii nu se vor mai relua. Automat nu se mai pot respecta nici criteriile sportive care s-au decis la început de sezon, astfel că Federaţia va face multe modificări, în special la Liga a III-a.

Acest campionat a fost deja îngheţat, iar din Liga a III-a nu va mai retrograda nicio echipă. În schimb, ar urma să promoveze cinci grupări în Liga a II-a, doar că situaţia în unele serii naşte multe controverse, după ce Federaţia vrea disputarea unor baraje în dublă manşă în seriile în care diferenţa dintre locul 1 şi locul 2 este egală sau mai mică de 3 puncte.

În condiţiile în care din Liga a III-a nu mai retrogradează nicio echipă, iar din Ligiile a IV-a vor mai intrat câştigătoarele turneelor de baraj, eşalonul al treilea va avea la start nu mai puţin de 90 de echipe. Deşi ar exista interes pentru formarea a şase serii, până la urmă, planul Federaţiei este ca Liga a III-a să rămână tot în format de cinci serii, dar de data aceasta fiecare serie să aibă în componenţă câte 18 echipe.

”Sunt variante şi variante, dar eu spun că este prematur să se pronunţe Federaţia în ce priveşte numărul de echipa care vor fi în Liga a III-a din campionatul următor. Din punct de vedere economic vor fi probleme, la nivel de bugete pentru sport pe care îl vor aloca primăriile şi consiliile judeţene. În iulie-august se va putea şti mai exact”, este de părere  Marius Paşca.

La startul ediţiei 2019 – 2020 a Ligii a III-a au fost 80 de echipe, împărţite în cinci serii a câte 16 echipe, dar în momentul îngheţării campionatului mai erau active 72 de echipe.

You may also like

Leave a Comment