Responsive Menu
Add more content here...


FOTO&VIDEO. Bogdan Bercean, vicecampion european cu Naţionala Primarilor din România!

by Călin ONICAŞ
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Primarul comunei Meseşenii de Jos a cucerit medalia de argint cu România la Campionatul European al Primarilor de comună, competiţie desfăşurată în zilele trecute în Slovacia

În premieră, echipa Naţională a primarilor de comună din România a participat la Campionatul European! Ajunsă la ediţia a VIII-a, competiţia intitulată “Campionatul European al Primarilor pentru Pace” (European Mayors Footbal for Peace). s-a desfăşurat în perioada 29 mai – 1 iunie la Trnava (Slovacia). La start s-au aliniat reprezentative din Austria, Cehia, Croația, Germania, Moldova, România, Slovacia, Slovenia şi… Tirolul de Sud.

Deşi s-a aflat pentru prima dată la o astfel de competiţie, Naţionala României, susţinută de Asociația Comunelor din România (ACOR), a avut o prestaţie foarte bună, urcând pe podium!

Cele 11 echipe participante au fost împărţite în trei grupe, iar România s-a aflat într-o grupă cu Croaţia şi Germania – formaţie considerată una dintre favorite.

Cu două victorii clare, primarii noştri au câştigat grupa şi s-au calificat în sferturi, acolo unde au bifat o altă victorie la scor: 11 – 0 cu echipa a doua a Slovaciei.

Semifinală cu suspans

În semifinale, România a remizat cu Cehia (scor 4 – 4), dar “tricolorii” s-au calificat în finala mare, deoarece s-au impus la loviturile de departajare. Din păcate, portarul titular s-a accidentat, iar doi dintre jucătorii titulari au fost indisponibili pentru meciul ce putea aduce titlul european.

Până la urmă, Slovacia s-a impus cu 4 – 0 şi a devenit campioana europeană a primarilor. Chiar şi aşa, Naţionala României poate fi mândră pentru o performanţă notabilă: locul 2, adică medaliile de argint şi vicecampioană europeană.

Primarul de Meseşenii de Jos, vicecampion european

Pentru competiţia din Slovacia, lotul României a fost alcătuit din 20 de primari de comună: trei din judeţul Caraş-Severin, doi din Alba, doi din Botoşani, doi din Mureş, doi din Maramureş, doi din Dâmboviţa, unul din Sălaj, unul din Prahova, unul din Hunedoara, unul din Timiş, unul din Iaşi, unul din Olt şi unul din Cluj.

Aşadar, judeţul nostru a avut un reprezentant – primarul comunei Meseşenii de Jos, Bogdan Alexandru Bercean. Tânărul primar are ceva experienţă pe “dreptunghiul verde”, deoarece ani buni el a evoluat la Gloria Meseşeni (Liga a IV-a, Liga a V-a) şi la Gloria Ban (Liga a V-a). Bogdan Bercean a participat şi în competiţiile de minifotbal de la Bazele Sportive ONIX Zalău, cu echipa Voinţa Aghireş.

La 35 de ani, pe care i-a împlinit chiar ieri, Bogdan Alexandru Bercean a devenit vicecampion european!

“Mă bucur că am putut face parte din echipa naţională a primarilor. Deşi s-a aflat la prima participare, România a impus respect şi cred că performanţa realizată este una notabilă! Competiţia din Slovacia a fost una reuşită şi sperăm că la ediţia viitoare, ce va avea loc peste doi ani la Berlin vom rămâne în top”, a declarat Bogdan Bercean, pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Gabriel Mureşan, fost campion cu CFR Cluj, acum vedetă la Naţionala primarilor

În lotul României s-au aflat şi câţiva jucători care de-a lungul anilor au jucat fotbal. De departe, cel mai important jucător a fost Gabriel Mureşan, fostul fundaş de fier al campioanei CFR Cluj. De câţiva ani, acesta a lăsat tricoul de fotbalist pentru costumul de primar. Din anul 2020, Gabriel Mureşan este primarul comunei Apold (judeţul Mureş). Chiar dacă s-a retras din activitate de câţiva ani, fostul jucător al CFR-ului nu şi-a pierdut abilităţile. Şi la competiţia de la Trnava, Gabi Mureşan a fost desemnat cel mai bun jucător al competiţiei! Interesant de spus faptul că fostul fundaş de fier s-a remarcat şi între buturi, astfel că la meciul din semifiale cu Cehia a apărat trei lovituri de departajare!

Un alt nume important din lotul României a fost şi Tiberiu Zelenczprimarul comunei Mica (jud. Cluj), care de-a lungul anilor a evoluat la FC Baia Mare şi Unirea Dej.

De precizat că evenimentul sportiv din Slovacia a fost considerat şi ca o acţiune umanitară. Astfel, la final, s-a strâns suma de 5.000 de euro, iar banii au fost direcţionaţi către Ucraina.

Rezultatele complete ale Naţionalei României

Faza grupelor

România – Germania 4 – 0

România – Croaţia 13 – 4

Sferturile de finală:

România – Slovacia II 11 – 0

Semifinală:

România – Cehia 4 – 4; 4 – 1 d.l.d.

Finala mare

Slovacia – România 4 – 0

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 8 iunie.

Lotul echipei naţionale a României

Nicolae Beg – primarul comunei Marga (jud. Caraș-Severin)

Alexandru-Bogdan Berceanu – primarul comunei Meseșenii de Jos ( jud. Sălaj)

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla (jud. Botoșani)

Sergiu Constanda – primarul comunei Poiana Câmpina (jud. Prahova)

Brian Filimon – primarul comunei Măureni (jud. Caraș-Severin)

Ovidiu-Ilie Furdui – primarul comunei Criscior (jud. Hunedoara)

Horațiu-Nicolae Han – primarul comunei Livezile (jud. Alba)

Vasile Lombrea – primarul comunei Sălciua (jud. Alba)

Ciprian-Sebastian Măceșanu – primarul comunei Ticvaniu Mare (jud. Caraș-Severin)

Claudiu Mihălceanu – primarul comunei Giarmata (jud. Timiș)

Gabriel-Stelian Mureșan – primarul comunei Apold (jud. Mureș)

Paul Mursa – primarul comunei Plugari (jud. Iași)

Vlăduț Niculae – primarul comunei Aninoasa (jud. Dâmbovița)

Călin-Ovidiu Petrica – primarul comunei Remetea Chioarului (jud. Maramureș)

George Popescu – primarul comunei Sulița (jud. Botoșani)

Victor Prodan – primarul Orașului Ungheni (jud. Mureș)

Emanuel Spătaru – primarul comunei Răzvad (jud. Dâmbovița)

Teodor Ștefanca – primarul comunei Bârsana (jud. Maramureș)

Gheorghe-Florin Tiutiu – primarul comunei Nicolae Titulescu (jud. Olt)

Roland-Tiberiu Zelencz – primarul comunei Mica (jud. Cluj)

You may also like

Leave a Comment