Responsive Menu
Add more content here...


FOTO-VIDEO. Ioan Onicaş nominalizat la titlul de cel mai bun preşedinte de Federaţie din România!

Preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal a fost prezent, aseară, la Gala Sportului Românesc, acolo unde au desemnaţi cei mai buni performeri din anul 2023. Sălăjeanul nostru a fost nominalizat pe o listă selectă la categoria "Preşedintele Anului"

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 473 views
A+A-
Reset

Ateneul Român din Bucureşti a fost gazda unui eveniment de gală miercuri seara. Cu începere de la ora 18.00 a avut loc Gala Sportului Românesc, eveniment care a strâns împreună performerii anului 2023. A fost organizat de Agenţia Naţională pentru Sport, alături de parteneri publici şi privaţi şi dedicat excelenţei, manifestare care a urmărit să celebreze rezultatele de excepţie din anul care a trecut, oferind recunoaştere meritelor sportivilor români, precum şi profesioniştilor care le-au stat alături în drumul către medalii. Au fost prezente personalităţi marcante din sportul românesc, reunite sub umbrela performanţei, organizatorii oferind premii pentru mai multe categorii pe baza rezultatelor obţinute pe parcursul anului 2023. Pe lista selectă a invitaţilor şi a nominalizaţilor la evenimentul din acest an s-a aflat şi zălăuanul Ioan Onicaş – preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal.

Au fost 20 de categorii în total, iar nominalizările şi desemnarea câştigătorilor a fost realizată de Asociaţia Presei Sportive din România. Pentru fiecare categorie au fost câte trei nominalizări. Ioan Onicaş a fost nominalizat la categoria “Preşedintele Anului”, după ce în 2023, România a devenit campioană mondială la minifotbal.

La această categorie au mai fost nominalizaţi Elisabeta Lipă (preşdintele Federaţiei Române de Canotaj) şi Cristinel Romanescu (preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă). Premiul a fost câştigat de Elisabeta Lipă, fiind oferit de către Octavian Belu – cel mai titrat antrenor din lume. Plin de fair-play, Ioan Onicaş a felicitat-o pe Elisabeta Lipă pentru premiul obţinut şi, aşa cum îl ştim, pentru zălăuanul nostru această nominalizare reprezintă un imbold pentru a continua munca pe care o depune de atâţia ani în cadrul Federaţiei Române de Minifotbal pentru ca în viitor să primească şi premiul cel mare.

Tot în cadrul Galei Sportului Românesc, echipa naţională a României de minifotbal a fost nominalizată la categoria “Echipa masculină a anului”, alături de naţionala României de fotbal şi naţionala de volei. Acest premiu a fost revendicat de Naţionala de fotbal care a reuşit calificarea la Campionatul European din 2024, după o pauză de 8 ani.

La evenimentul de miercuri seară au fost prezente nume de legendă pentru sportul românesc precum Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu, Ion Ţiriac, Mircea Lucescu, Octavian Belu, Helmuth Duckadam, Anghel Iordănescu, Cristian Gaţu, Gabriela Szabo, Camelia Potec şi mulţi alţii. Gala Sportului Românesc a putut fi urmărită live pe TVR Info, dar şi pe paginile de facebook Agenţia Naţională pentru Sport şi Gala Sportului Românesc.

Despre Ioan Onicaş

Ioan Onicaş a fost un arbitru de calibru în fotbalul românesc, fiind primul sălăjean care a ajuns pe lista FIFA. A arbitrat peste 500 de meciuri în cei 24 de ani de carieră. După retragerea din arbitraj, zălăuanul şi-a focusat atenţia spre minifotbal, sport căruia s-a dedicat total şi pe care s-a angajat să-l dezvolte de la an la an. A devenit preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, însă, în mandatul său s-au făcut eforturi considerabile pentru ca acest sport să fie recunoscut la nivel naţional şi până la urmă s-a reuşit. În 2015 minifotbalul este recunoscut oficial ca ramură sportivă de către Ministerul Tineretului şi Sportului. În iulie 2021 asistăm la momentul istoric al înfiinţării Federaţiei Române de Minifotbal (FRM), federaţie naţională aflată sub egida Ministerului Sportului.

Performanţele din acest sport au continuat în mandatul său, iar marele vis al românilor a fost îndeplinit la finalul anului 2023 când România a devenit campioană mondială.

După şase titluri europene, două de vicecampioni europeni şi două clasări pe locul 3 la Mondiale, România a devenit în Emiratele Arabe Unite, în premieră, campioană mondială.

You may also like

Leave a Comment